Korrigerade verifikationer ligger kvar i momsredovisning - eEkonomi

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Momsredovisningen blir fel eftersom korrigerade verifikationer ligger kvar! (Redovisar tremånadersmoms)
Det står rätt i Huvudboken men i sammanställningen ändras det inte.

Dessutom
Om man glömde ändra datum vid korrigeringen så blir den inte bokförd på samma datum som den ursprungliga verifikationen. Vilket inte påpekas någonstans

/Agneta
Foto på Orkobalans

Orkobalans

 • 70 poäng

Publicerades för 6 år sedan

 • 1
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Ja det stämmer att korrigerade verifikationer ligger kvar i momsredovisningen. Men samtidigt kommer korrigeringsverifikationerna också med, förutsatt att de ligger inom samma period. På så sätt tar de ut varandra och momsen blir rätt.

Ligger korrigeringarna i en annan period så rättas inte momsen förrän den perioden passerat.

Programmet föreslår alltid dagens datum som korrigeringsdatum eftersom man vanligtvis ska bokföra en korrigering när den upptäcks. Vill man inte det går det bra att byta datum.
Foto på Egen

Egen

 • 1,510 poäng 1k badge 2x thumb
Varför försvinner anmärkningarna när man gör en korrigering och varför lägger sig även korrigeringsverifiktatet som en ny anmärkning som avvikande när man kollar momsredovisningen. Är det inte meningen att man ska kunna se när man rättat klart? (i samma period)
Foto på Pernilla Eckervad

Pernilla Eckervad, Fd Anställd

 • 2,760 poäng 2k badge 2x thumb
Kontrollen som sker i samband med momsredovisningen görs per verifikation. Finns det två verifikationer som var för sig verkar felaktiga avseende momsen flaggas båda dessa upp även om de tillsammans verkar helt korrekta. Det är inte speciellt bra och vi hoppas kunna åtgärda detta. Just nu vågar jag inte utlova något om när vi kommer att gör det men vi återkommer i den här tråden när vi har något nytt att berätta i ämnet.
Foto på dasti

dasti

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Har suttit och svurit över mina verifikationer för att sedan inse att det är just detta som händer (fortfarande). Finns det i nuläget någon plan på att åtgärda detta? Anledning till att jag frågar är att det var 2 år sedan detta togs up samt att jag hoppas kunna studsa upp idén lite. Hade underlättat avsevärt!
Tack.
Foto på Philip Hjelmberg

Philip Hjelmberg, Fd Moderator

 • 3,900 poäng 3k badge 2x thumb
Hej,

Anledningen till varför denna funktionen finns till är för att man ska uppmärksammas. Det behöver som sagt nödvändigtvis inte betyda att det är något fel utan bara en uppmaning till att säkerhetsställa att allt är korrekt.

Jag kommer dock att se till att ditt önskemål uppmärksammas.

Med vänliga hälsningar
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej allihop! 

Vi har nu gjort förbättringar gällande momsredovisningen gällande om du eventuellt har verifikationer att kontrollera inne på momsredovisningen. Tidigare såg du "Verifikationer att kontrollera" längst ned på momsredovisningen, detta har vi lyft upp högst upp på sidan så det är enkelt att se om du behöver korrigera någon verifikation.
Om du har några verifikationer som behöver kontrolleras så kommer du numera se texten "Vid kontroll av momsrapporten hittades avvikelser kopplade till 1 verifikation. Verifikationen behöver kontrolleras" och du kan här klicka in på länken "kontrolleras" för att få mer information. Har du flera verifikationer som behöver kontrolleras så visas alla här. 

Du får där information om vilken verifikation det gäller samt en orsak. Antingen kan du klicka på Öppna för att komma in till verifikationen, eller så kan du klicka på Åtgärder för att göra de åtgärder som krävs. När du har åtgärdat verifikationen så att den ser korrekt ut så kommer den försvinna från momsredovisningen över verifikationer att kontrollera. 

Hoppas detta kan hjälpa er att lättare arbeta med momsredovisningen och att få en bättre överblick över de verifikationer som behöver kontrolleras. 


Ha en fin onsdag!

/Nellie 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.