Korrigeringsverifikation, fritext - eEkonomi

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Det händer oss alla då och då att vi måste göra en korrigeringsverifikation. Det kan vara att byta konto eller en mer avancerad ändring. 
Jag skulle önska att man har möjlighet att lägga till egen text i korrigeringsverifikationen. Texten är nu helt låst. Den text som skapas är utmärkt och bör inte gå att ändra. Men jag vill lägga till en rad. Det är oerhört värdefullt att i verifikationslistan direkt se vad en korrigering handlade om.
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,360 poäng 10k badge 2x thumb
 • hoppfull

Publicerades för 1 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Theodor Ahlström

Theodor Ahlström, Moderator

 • 5,194 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Lars,


Som det ser ut i dagsläget så får korrigeringsverifikationen den beskrivningen som kommer upp under datumet när man skapar en ny korrigeringsverifikation + namnet på den som har gjort ändringen samt vilket datum som ändringen har genomförts på. Det går i dagsläget att öppna korrigeringsverifikationen och klicka på pratbubblan uppe till höger i det blå fältet för att skapa en anteckning till verifikationen, du kommer du i listläget för verifikationer se att det finns en kopplad anteckning till verifikationen. Skulle det vara en lösning för dig i dagsläget? 


Om du utvecklar ditt önskemål lite med exakt hur du skulle vilja att denna fritext skulle gå att lägga till. Som en textrad under bokföringskontona eller som en "Extra beskrivning" vid rutan bredvid beskrivningsrutan? Skulle du vilja att man ser den egenskrivna beskrivningen direkt i listläget för verifikationerna eller att man ser någon ikon för att det finns en egen beskrivning kopplad till verifikationen som man sedan kan läsa om man öppnar verifikationen (vi kommer då tillbaka lite till funktionen om att koppla en anteckning som jag skrev om ovan).


Återkoppla gärna med hur du skulle vilja att funktionen hade sett ut samt hur det hade kunnat förenkla arbetet. Andra användare får gärna också kommentera i tråden gällande önskemålet samt rösta på tråden.


Ha en fin dag!
/Theodor
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,360 poäng 10k badge 2x thumb
Hej!

Jag har helt missat att anteckningar kan knytas till enskild verifikation. En effekt av att det saknas manual till systemet. Det finns nog fler funktioner som är okända för mig och kanske fler.
Att använda anteckning är bra men täcker inte helt behovet. Vill helst att anteckningen skrivs ut då man begär en pdf av verifikationen. Tror att det skulle vara den enklaste kompletteringen att genomföra.

När exv en revisor går igenom bokföringen och granskar verifikationerna vore det bra om den här typen av förklaring också skrivs ut på pappret.
Foto på Theodor Ahlström

Theodor Ahlström, Moderator

 • 5,194 poäng 5k badge 2x thumb
Hej igen,


Vad bra om du hittade en ny funktion i programmet men tråkigt om du känner att du går miste om andra smarta funktioner. Det som finns för eEkonomi som man skulle kunna kalla för en manual är den skrivna hjälpen där du kan läsa om varje avsnitt i programmet. Du kommer även åt den skrivna hjälpen direkt från programmet uppe i den blå listen om du klickar på frågetecknet. Du får då fram skriven hjälp och fältförklaring för aktuell sida som du har öppen i eEkonomi när du klickar på frågetecknet.


Precis som du skriver så kommer inte anteckningen med om du väljer att skapa en pdf på verifikationen. Jag kommer att ta detta vidare som ett önskemål till vår utvecklingsavdelning så får de kika på om det kan införas vid kommande versioner av programmet som en förbättring. Skulle du i så fall önska det som att anteckningen kommer med när man skapar pdf på en verifikation eller önskar du att man ska kunna få med texten under kolumnen för "Beskrivning"?


Återkoppla gärna hur du önskar att denna förbättring ska se ut så tar jag det vidare.
/Theodor

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.