Ladda ner hela bokföringen - eEkonomi

 • 0
 • 3
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej,

Jag måste spara min bokföring 7 år enligt lag. Jag vet att jag troligtvis kommer att kunna se allting en tid framöver även om jag avslutar mitt Visma abonnemang men 7 år är ganska lång tid och mycket kan hända. Jag vill därför ladda ner allting så att jag har det i säkert förvar. Det jag vill ladda ner är allting, det vill säga fakturor, kopplade dokument, verifikationer etc.

Jag kan inte hitta någon sådan funktion vilket jag kan tycka är lite konstigt. Jag kan gå till bildunderlag och klicka på alla mina dokument var för sig och sedan trycka öppna (detta funkar inte av någon anledning) och sedan försöka spara alla dokument på detta sättet men det tar ju 100 år och det vill jag helst slippa.

Hur skall jag göra?
Är inte detta en funktion som kan vara värt att lägga lite krut på?
Foto på dicetec

dicetec

 • 276 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 3
Foto på Moa Lundberg

Moa Lundberg, Moderator

 • 9,952 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Stämmer att du måste spara din bokföring och det görs också i eEkonomi, du kommer åt ditt program i en så kallad titt-version om du säger upp ditt abonnemang.

Vill du "manuellt" ladda ner uppgifter så rekommenderar jag att du tar ut SIE-filer över bokföringen under Inställningar - Import och export. Kundfakturor som ligger upplagda måste du i sånna fall skriva ut en och en under Försäljning - Kundfakturor. Kopplade dokument får du också plocka ner en och en under Inköp - Bildunderlag. Du kan också skriva ut ex. verifikationslistor, rapporter osv under Bokföring - Utskrifter.

Jag tänker att anledningen till att det inte läggs mer krut på en sådan funktion är just för att du har möjligheten att logga in efter avslutat avtal och du kommer på så vis åt all information du behöver för uppfylla de krav som finns.

Ha det fint!

Moa
Foto på dicetec

dicetec

 • 276 poäng 250 badge 2x thumb
Hej och tack för snabbt svar!

Kan ni garantera att jag kan gå in och se min bokföring med allting sparat år 2024 och hur kan ni garantera detta i så fall?
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej dicetec! 

I "Allmänna villkor: Visma eEkonomi" går det att läsa: 
"Vid avtalets upphörande sparas kundens räkenskapsinformation i Tjänsten så länge som lagstiftningen kräver lagring av sådan information i originalformat. Kunden har under de åren möjlighet att logga in, ta del av samt skriva ut lagrad räkenskapsinformation, vilket för nuvarande är kostnadsfritt. Om Kund därefter önskar tillgång till lagrad räkenskapsinformation kan detta ske mot särskild avgift. Räkenskapsinformation som är äldre än bokföringslagens krav på arkivering raderas automatiskt och det är upp till Kunden att spara undan informationen på annat sätt."

Läs gärna villkoren på vår hemsida: Villkor och avtal - Visma eEkonomi. 

Precis som min kollega Moa skrivit så får du en så kallad titt-version av ditt program när du säger upp ditt avtal. Man kan i dagsläget inte säkerhetskopia allt i programmet och spara ner utan vill du ta ut alla uppgifter själv så får du följa hennes beskrivning. Gällande möjligheten att ta ut en säkerhetskopia så finns det önskemål om det sedan tidigare. Följ gärna tråden "Säkerhetskopiering och återställning - eEkonomi".

Ha en fin dag!

/Lovisa
(Redigerad)
Foto på dicetec

dicetec

 • 276 poäng 250 badge 2x thumb
Tack för svaret!

Har bara en fråga till angående detta.

Ni menar alltså att om ni går i konkurs nästa år (ta i trä) så kommer jag fortfarande att ha min "titt version" på min bokföring som jag kan visa skattemyndigheten när de knackar på?
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej igen,

Risken för en eventuell konkurs är inte speciellt stor, men om det skulle hända kommer det inte att ske som en blixt från klarblå himmel då det är en lång process från en konkursansökan till en beviljad konkurs. 
Vilket innebär att de kunder som skulle blir drabbade har mycket god tid på sig att kunna flytta eller ta ut sin data.

Önskar dig en fin midsommar
/Susan

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.