Lägga upp leverantör täcker bildunderlag - Visma eEkonomi

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 3 år sedan
  • Genomförda
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag jobbar med inscannade bildunderlag. När man ska lägga upp en ny leverantör funkar det inte bra. Bildunderlaget ligger kopplat och när jag trycker på ny leverantör täcker hela den arbetsbilden för bildunderlaget, så jag ser inte den info som jag ska knappa in.

Foto på Erika Wårstam

Erika Wårstam

  • 594 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

  • 1
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

  • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Jag tolkar dig som att du är inne på en leverantörsfaktura, kopplar bilden och har den uppe. Sedan väljer du att lägga till en ny leverantör och då hamnar det fönstret över den kopplade bilden som du har öppen. Det går inte att flytta fönstret Ny leverantör vilket hade varit önskvärt i det här fallet. Däremot kan du flytta bilden innan du väljer att skapa en ny leverantör. Placerar du bilden till vänster på skärmen kanske du kan se informationen samtidigt som du fyller i leverantörsuppgifterna? Programmet kommer ihåg att du haft bilden där så om du stänger ner den och öppnar den igen hamnar den på samma ställe. 

Jag ändrar inlägget till en idé och tar den vidare till vår utvecklingsavdelning som får se över vilka möjligheter vi har att förbättra det här.
Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

  • 7,236 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Jag ser att Joakim har gett dig en lösning på hur du just nu kan ta dig runt problematiken. Det är en tankevurpa i designen här - du måste kunna registrera en ny leverantör och samtidigt se leverantörsuppgifterna på ditt inscannade underlag. Detta är något vi måste jobba vidare på - jag kommer lägga upp ett ärende, men jag kan inte ge dig någon närmre tidpunkt om när du kan se ett bättre flöde i eEkonomi.

Tack för att du engagerar dig för att göra eEkonomi ännu bättre!

//Emelie
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej Erika! 

Tack för din återkoppling gällande hanteringen vid bildunderlag samt lägga upp en ny leverantör. 

Det finns nu möjlighet att öppna upp bildunderlaget och flytta det på skärmen, eller t om till en andra skärm om du arbetar med det.

Om du går in under Inköp - Bildunderlag och klickar upp det bildunderlag det gäller - väljer upp typen som Leverantörsfaktura så att du i nästa steg hamnar under "Ny leverantörsfaktura". Då ser du bilden ute till höger på skärmen, uppe till höger har du sedan en pil i en liten ruta som du kan klicka på och bilden öppnas då i ett eget fönster som du kan flytta dit du själv vill ha den. Klickar du sedan in under Leverantör - Ny leverantör så ser du både hela bilden för Ny leverantör samt underlaget dit du valde att dra rutan. 

Jag hoppas att detta kan underlätta mycket för dig. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.