Låsta verifikationsserier - eEkonomi

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 6 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Visma eEkonomi är ett program som är väldigt svårt att anpassa efter egna önskemål, tyvärr. (Brukar därför rekommendera andra program) 
T.ex. så skulle det vara väldigt bra om det gick att anpassa verifikationsserierna så att det blev två separata serier för leverantörsfakturor och leverantörsbetalningar. Alltså utan inblandning av inköp mot kvitto eller andra betalningar.
Det borde finnas många som brottas med att hitta lämpliga anpassningar i detta fyrkantiga program och det vore intressant att höra hur ni hanterar detta. 
Och kanske kan någon från Visma tala om varför man valt att ha det som det är?
Foto på lunek

lunek

 • 1,054 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 9 månader sedan

 • 2
Foto på lunek

lunek

 • 1,054 poäng 1k badge 2x thumb
Fast detta var ju egentligen ingen ide utan ett problem. Det finns det tyvärr gott om när man arbetar i eEkonomi. Finns det någon möjlighet att få svar på hur man tänker från Visma?
Foto på Marika

Marika

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Förslag till ändring av förinställningen av verifikationsserier.

Hej! Jag tycker inte att det är bra att leverantörsfakturor och kvitton är förinställt att läggas in på samma verifikationsserie. Jag skulle önska att leverantörsfakturor hamnar på en ver.serie, t.ex. D, och kvitton på en annan serie, förslagsvis serie A. Som det är nu måste jag aktivt gå in och ändra inställningarna beroende på om jag ska registrera leverantörsfakturor eller kvitton, och då glömmer man ofta bort att ändra när man ska registrera t.ex. kvitton efter det att man tidigare hade registrerat lev.fakt. Skulle ni kunna tänka er att ändra förinställningen så att leverantörsfakturor respektive kvitton registreras på olika serier, så skulle det uppskattas väldigt mycket!!!!
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 6,676 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! 


Jag förstår att det för dig hade varit smidigt om verifikationsserierna gick att styra själv, dvs. att du hade kunnat välja vad som ska hamna i vilken verifikationsserie. Då skulle du t.ex. kunna ha varsin verifikationsserie för leverantörsfakturor och leverantörsbetalningar.


Precis som du själv uppmärksammat så går inte detta idag. Anledningen till att verifikationsserier fungerar som det gör idag är för att det är det behovet som funnits tidigare, nu utvecklas behovet och fler efterfrågar en större flexibilitet gällande verifikationsserierna. 


Vår mål är att göra funktionen mer flexibel framöver :)


Vi återkommer självklart här i tråden om en ändring skulle bli aktuell.


Ha en fin dag!
/Jenny
Foto på lunek

lunek

 • 1,054 poäng 1k badge 2x thumb
Nja, behovet har nog funnits. Det är bara det att ni inte insett det.