Summa på markerade fakturor vid skapande av LB-fil - eEkonomi

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
När jag skapar LB-filer hade det varit väldigt bra om summan av fakturorna summerades i filen och gärna skrivs ut i sammanställningen över skapade filer.

Det är bra att veta av flera anledningar, dels så man får överblick över hur mycket pengar som ska betalas ut, dels eftersom när jag söker bland inlagda LB-filer i banken är det just summan som dyker upp. Det är då lätt att kontrollera om just den filen blivit skickad och godkänd, eller om den fastnat nånstans längs vägen. Vilket ju faktiskt händer, och då är det ett stort detektivarbete att försöka reda ut varför vissa fakturor inte blivit betalda när bankens listor är äpplen och Vismas listor är päron. Det går helt enkelt inte att jämföra rakt av.
Foto på Helen V

Helen V

 • 792 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 3
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Helen! 

Vad glada jag blir över att du tagit dig tid att skriva ner ett önskemål här i forumet gällande eEkonomi.

Om jag förstår dig rätt så står du inne under Inställningar - Import och Export - Skapa fil för betalning av leverantörsfakturor (LB-fil). I dagsläget är det som så att en fil skapas som sedan laddas upp på banken men du får ingen pdf på vilka leverantörsfakturor som ingick eller liknande, som ajg förstår dig är det något sådant du är ute efter.

Om vi spånar lite ihop; Tänker du att det under  Inställningar - Import och Export - Skapa fil för betalning av leverantörsfakturor (LB-fil) när du trycker på "Ny export" ska komma upp en fråga om du vill ha en bekräftelse via PDF eller liknande? Eller har du/ni något annat förslag? Återkoppla gärna.

/Lovisa 
Foto på Stefan L

Stefan L

 • 558 poäng 500 badge 2x thumb
Hej
Jag vill ha en sån PDF i klartext på vilken leverantör , belopp , förfallodatum samt totalsummering, som ska vara lika med LB-filens totalsumma.  Varför ? jo då det inte är jag som skickar in filen till banken så kan jag bifoga PDF:en  till firmatecknaren som vill veta vem som får betalt....eller finns detta redan ?

Hälsningar Stefan
Foto på Helen V

Helen V

 • 792 poäng 500 badge 2x thumb
Nej, jag behöver ingen pdf. Jag vill veta summan på de markerade betalningarna. Efter varje klick borde man kunna utläsa summan av de markerade fakturorna.

Eftersom vi inte har oändliga resurser på kontot, ibland lever vi ur hand i mun, måste jag ibland välja vilka fakturor som ska betalas eftersom jag bara har en viss summa att tillgå. Då underlättar det mycket om det framgår vad summan blir av de markerade fakturorna. Det hade dessutom gärna fått framgå av framsidan där jag skapar ny fil. Idag listas ju nummer på fil, datum, exporterad av och ladda ner. En ytterligare kolumn med belopp hade varit mycket bra här.

Jag skulle också önska en knapp "markera allt" resp "avmarkera allt". Vill jag bara skicka iväg några av fakturorna blir det väldigt många att sitta och klicka bort eftersom alla är markerade nu..
Dessutom dyker fakturor som betalas via autogiro upp här och måste klickas bort. Bättre hade varit om man själv kunnat välja vilka fakturor som ska med istället för att default är alla.
Foto på Dellerstam

Dellerstam

 • 42 poäng
Helen V
Du har tagit orden ur min mun precis så känner jag med
Martin
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen! 

Tack så mycket för förtydligandet gällande ditt önskemål. 

I dagsläget är det ingenting som är planerat att genomföras den närmsta tiden gällande beloppfunktionen men vi håller självklart koll på forumtråden för att se hur den utvecklas.

Din idé kring "avmarkera allt" finns noterad sedan tidigare i ett annat foruminlägg, jag rekommenderar dig att gå in och följa "Avmarkera alla betalningar vid export - eEkonomi". 

Ha en trevlig måndag!

/Lovisa
Foto på Stefan L

Stefan L

 • 558 poäng 500 badge 2x thumb
Vad händer ? önskar fortfarande en summering av LB-filen samt utskriftsvänlig PDF av LB-filen. Utskriften ska ha summering och belopp och vilka leverantörer som får betalt. Varför ? därför jag måste visa firmatecknarna vad som betalas då jag ej har tillgång till likviderna.

Stefan
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Project Manager eEkonomi/Website/Webshop

 • 19,720 poäng 10k badge 2x thumb
Hej på er! 

Vi har inte uppdaterat tråden på länge men nu är totalbeloppet äntligen här! 
Kika in forumtråden Uppdateringar i eEkonomi mars 2019 för att se en bild på vart du ser totalbeloppet. 
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,280 poäng 10k badge 2x thumb
Bra med summan. Men det är absolut nödvändigt att kunna skriva ut filen, naturligen som en pdf.