Flera leverantörsbetalningar på en verifikation - Visma eEkonomi

 • 4
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Jag vill absolut kunna bokföra alla leverantörsbetalningar på ett datum på en verifikation. Så att beloppet på 1930 (i mitt fall) överensstämmer med det belopp som dras från bankkontot den dagen. (Jag använder inte kopplat bankkonto).
Foto på Annelie AK Ekonomi

Annelie AK Ekonomi

 • 460 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 4
Foto på Kirsta

Kirsta

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Gå in i betalningar och markera vilka som ska betalas, gå sedan till ändra datum och markera som betalt. Gå till skriv ut knappen och fyll i  tom datum (alltså det datum du har betalat) och kryssa i nettokonteringsrutan. Då får du en summa på 1930.

Foto på Philip Hjelmberg

Philip Hjelmberg, Fd Moderator

 • 3,900 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Annelie,

Det arbetssättet som Kirsta beskrev fungerar tyvärr inte i eEkonomi då det är flödet för hur man hanterar det i ett av våra program som heter Visma Administration.

Du kommer tyvärr inte kunna sammanställa betalningen av alla leverantörsbetalningarna i ett verifikat. Däremot så kan man skapa en Kassa- och bankhändelse på totalbeloppet på datumet då du betalade fakturorna och därefter ta upp dessa leverantörsfakturor för att matcha emot totalbeloppet. Detta gör du genom att klicka på Matcha - Betalning av leverantörsfaktura. När du har valt en faktura så klickar du på Ny bokföringshändelse och väljer nästa faktura som ska bokföras som betald. Detta kommer som sagt generera i lika många verifikat som fakturor du bokför som betalda.

/Philip
Foto på Lars R

Lars R

 • 9,608 poäng 5k badge 2x thumb
Philips svar stämmer naturligtvis med hur eEkonomi fungerar. Men jag tror att såväl Anneli som jag och många fler låter en betalning avse flera fakturor. Det är helt onödigt att behöva ge varje betald faktura ett eget verifikationsnummer. Det finns ingen bokföringsregel som säger så. Alltså ett starkt önskemål: Låt en bokförd betalning skapa en enda verifikation oavsett hur många fakturor betalningen avser.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 23,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Vi vill börja med att tacka för att ni tagit er tid att meddela oss om ett förbättringsförslag i eEkonomi. 

Om vi förstår er rätt så skulle ni vilja ha möjlighet att bokföra flera leverantörsfakturor samtidigt och att detta läggs i samma verifikation? Återkoppla gärna.

I dagsläget är det inget som är tänkt att utvecklas inom den närmsta framtiden. Vi rekommenderar dock alla användare som är i behov av samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar. På det viset samlar vi alla tankar om önskemålet på ett och samma ställe!

Vi uppdaterar självklart denna tråd om en ändring blir aktuell.

/Lovisa 
Foto på Lars R

Lars R

 • 9,608 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Kul med positiv respons. Jag har bankkoppling för att se alla transaktioner på bankkontot. Det är ofta så att vi har ett antal fakturor från samma leverantör som förfaller samma dag. Då har åtminstone jag sett det som rationellt att göra en enda utbetalning och ange flera fakturanummer som meddelande till leverantören.
I de fallen skulle det vara trevligt om jag kunde bunta ihop alla fakturakopior i en enda gemensam verifikation.