Leverantörsfakturor - manuell kontering - Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag har jobbat med Visma 2000 sedan jan 1996 och visst har det blivit så mycket bättre än för 20 år sedan. Men det finns fortfarande många saker som irriterar, exv. en liten sak i leverantörsfakturor.
När man manuellt bokför en vanlig verifikation väljer man kontonr. först sedan belopp men ska man manuellt konterar i en leverantörsfaktura skriver man beloppet först och sedan kontornr. Varför? Även efter 20 år när jag kommer till leverantörsfakturor skriver jag alltid fel; konto först sedan belopp och det funkar inte. Vore det inte mer konsekvent att kontokolumn kom först och sedan beloppkolumn? Någon annan som känner igen sig? mvh Russ Murtagh
Foto på Russ Murtagh

Russ Murtagh

 • 280 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 2
Foto på MarieN

MarieN

 • 6,454 poäng 5k badge 2x thumb

Är ny i Visma2000 men har reagerat på detsamma, får alltid göra om.....


Foto på Skebobruk

Skebobruk

 • 4,246 poäng 4k badge 2x thumb
haha förlåt att jag skrattar men du har så RÄTT. Blir "tokig" på det att man ändrat i registreringsmodulen på leverantörerna.
Foto på Bj

Bj

 • 4,828 poäng 4k badge 2x thumb
Jaaaaaa! Alltid undrat varför det går att lägga beloppen på två ställen i den bilden.
Foto på 3pa2

3pa2

 • 5,572 poäng 5k badge 2x thumb
Osäker men syftar du på rutan för mallvärde? Denna ruta styr konteringen beroende vilken mall du reg leverantören på
(Redigerad)
Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Fd Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering

 • 3,002 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!

När det gäller leverantörsfakturorna så har man möjlighet att arbeta med Mallvärde. Denna är tänkt som en hjälp för användaren om det är så att man använder liknande konteringar för flera leverantörsfakturor. När du skriver in ett belopp i mallvärdesrutan anger du inga kontonummer då det styrs utifrån konteringsmallen. Längre ned på konteringsraderna har du alltid möjligheten att lägga till kontonummer och därefter belopp i antingen Debet eller Kredit precis som du gör på en manuell verifikation.

Jag förstår er upplevelse i programmet, men det är alltid en avvägning från vår sida hur mycket man vill ändra i ett befintligt arbetssätt. Ändring av hela arbetssättet gällande leverantörsfakturor skulle innebära en ändring av användarens rutiner och det är alltid en avvägning om vad som kommer ses som en förbättring och vad som ses som en negativ förändring i de rutiner som man haft väldigt länge. Just nu kan jag inte se att vi kommer genomföra en förändring av arbetssättet för leverantörer då vi fokuserar på andra områden, men det är bra att vi har det som ett registrerat önskemål här i forumet om vi ser över funktionen i framtiden.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.