Leverantörskredit tillhör inbetalningar - eEkonomi

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Inte planerade
En  sak som är VÄLDIGT  irriterande  i detta  system är att en  Lev kredit ses som en inbetalning vid betalbokning.   Detta gör  att det verifikatet hamnar i  min Ver serie som jag bestämt för  inbetalda  kundfakturor .  Detta är ju helt absurt.   I andra system  liksom  i gamla visma så kom ev kredit fakt med i samma utbet journal  som  debet  Vilket det naturligtvis bör göra.   Jag vill inte ha lev verifikat mitt ibland mina  kundfakt verifikat.  Vilket  inte  är logiskt.  Jag har provat  båda  varianterna av nyttjande av en lev kredit  mot en debet - delbetalning  och i det andra fallet använde jag rutin kvittning. Likadant där  då hamnar  krediten  i min  ver serie  A  som är allt annat än  kund/lev bokningar.  Detta  är som sagt  väldigt irriterande att man inte  själv  kan välja  var bokningen ska läggas.  Eller som jag tidigare angav  att det skulle vara som när man kör journaler man kan boka en faktura som betald och sen skrivaut journal,  kunna kolla att kontering är rätt och SEN   Spara  bokföringen t huvudbok.   Detta måste  Ni ju kunna lösa  när det har fungerat i alla år tidigare .  Jag vet att problemet uppstår även när nån kundfakt måste göras om  då hamnar verifikaten i A serien.  Hoppas  på väldigt  snar bättring av dessa funktioner. //  Ingmari

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Supporten tipsar: Betalt mellanskillnaden? - Visma eEkonomi.
Foto på ingmari

ingmari

  • 536 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

  • 2
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej ingmari! 

Tack så mycket för att du tagit dig tid att lyfta ett önskemål här på vårt supportforum!

Jag förstår att det hade varit smidigare att ha en mer flexibel hantering av verifikationsserie. I dagsläget blir det precis som du säger att det hamnar i en annan serie än de vanliga leverantörsfakturorna. Jag behöver dock vara så pass ärlig och säga att det inte är något som är planerat att ändras inom den närmsta framtiden. 

Vi rekommenderar att alla användare som har samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar, på det viset samlar vi alla tankar om önskemålet på ett och samma ställe.

Vi återkommer självklart i tråden om en ändring blir aktuell.

Ha en fin fredag!

/Lovisa
Foto på Stefan L

Stefan L

  • 558 poäng 500 badge 2x thumb
Håller med IngMarie.
Om man kvittar krediten först mot debeten så hamnar den i ver serie A istället som är lite bättre än bland inbetalningarna , D2440/K2440.

Merparten av alla kreditfakturor är ingen inbetalning utan en kvittning mot en annan leverantörsfaktura så här tycker jag att Visma tänkt fel. Är det så svårt att rätta till ?
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er!

Vi har fått in många önskemål gällande verifikationsserier i Visma eEkonomi och hur man bäst arbetar med dessa. 

Önskemålen varierar en hel del och för att vi ska få en så bra översikt som möjligt över de önskemål som finns så har vi skapat en undersökning. Jag skulle bli jätteglad om ni tar er tiden att genomföra en undersökning kring just detta. I undersökningen får du besvara frågor angående verifikationsserier och lyfta vad som skulle fungera allra bäst för dig :) 

För att komma till undersökningen tryck på länken "Verifikationsserier i Visma eEkonomi".

Vi kommer att ta med oss underlaget från undersökningen i framtida diskussioner gällande önskemålet. 

Ha en härlig tisdag!

/Lovisa