Rapport för leverantörsstatistik - eEkonomi

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Det är bra att leverantörsreskontran finns bland utskrifter och att man kan välja datumintervall fritt.
Men ni har missat något viktigt! Reskontran visar bara saldot efter varje bokförd resp betald faktura. Egentligen oerhört ointressant. Det är ju i praktiken bara 0 på varenda rad utom de som inte är betalda.
Så mycket siffror och så har ni missat det enda intressanta - och som många har bett om - summa fakturerat för en viss period. 
Att inte kunna läsa ut det känns extremt frustrerande!
Notera att det blir fel om man summerar alla fakturor som visas för det intervall man har valt. Tabellen tar ju upp fakturor som bokförts före angiven period om betalningen har gjorts i perioden. Allt synnerligen förvirrande.
Gör om tabellen och döp om den från leverantörsreskontra till leverantörsuppföljning. Eller gör en ny sådan utskrift.
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,360 poäng 10k badge 2x thumb
 • lurad

Publicerades för 1 år sedan

 • 2
Foto på Fanny Örnberg

Fanny Örnberg, Moderator

 • 3,924 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Lars R,

Rapporten för Leverantörsreskontra visar dig information per leverantör för ett räkenskapsår eller vald period. Listan ger dig bland annat en överblick på exempelvis vilka leverantörsfakturor som är obetalda och när de förfaller. Datum för rapporten är avgörande för vad som kommer visas. Om betalning av faktura gjorts efter den valda perioden tas det inte med i rapporten, utan det utgående saldot som visas är den skuld som fanns vid periodens slut. På motsvarande sätt visare det ingående saldot hur stor skulden var för fakturorna som förfallit i en period före rapportens startdatum. Detta ger en bra indikation på om det finns obetalda äldre leverantörsfakturor. 

Om du har tagit ut en rapport för alla leverantörer så kan du längst upp till höger se Ingående saldo samt Utgående saldo. Det utgående saldot visar vilken summa obetalda leverantörsfakturor du har totalt vid periodens slut. Du har även ett ingående saldo som visar vilken summa obetalda leverantörsfakturor du har totalt innan perioden startar. Du kan även ta ut rapporten Obetalda leverantörsfakturor för att få fram summan obetalda leverantörsfakturor till ett visst datum. Samma sak som att du kan ta ut en huvudbok för 2440 och kolla saldot på leverantörsskulder. Men som jag förstår dig vill du ha en rapport som har räknat ut och visar summan obetalda leverantörsfakturor för en vald period? Om det är så du menar får du gärna återkomma med ett konkret exempel på hur du vill att rapporten ska se ut, vilka kolumner den ska innehålla och vilka inställningar du ska kunna göra för den. Då kan vi lägga vidare det som en idé.

Ha en fin dag!

/Fanny
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,360 poäng 10k badge 2x thumb
Jag är säker på att jag var väldigt tydlig i mitt önskemål. Och inget av det du så detaljerat beskriver är särskilt intressant att få fram.
Det jag - och många med mig - vill se är fakturerat belopp per leverantör för en av mig angiven period.  Om fakturorna är betalda eller obetalda är totalt ointressant. Det har man grepp om utan den här rapporten. 
Foto på Stefan L553

Stefan L553

 • 250 poäng 250 badge 2x thumb
Hej. 
Prova detta om du har eekonomi. Välj inköp-välj din leverantör - till höger väljer du knappen statistik, så tror jag att du ser det du vill veta.... 

Det hade varit bra med en sådan rapport på hur stora inköp man gör per år / per leverantör som man kan plocka ut varje år vid bokslutet. Dels i bokstavsordning samt i storleksordning som en idé. 

Hälsningar Stefan
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,360 poäng 10k badge 2x thumb
Hej

Tack för ditt försök att hjälpa till. Men jag tror att jag har letat efter alla  tänkbara sätt utan att lyckas. Statistiken visar av någon outgrundlig anledning enbart de senaste 12 månaderna.

Rapporten skulle klara av mitt önskemål om man fritt kunde välja period i stället för alltid 12 månader. Det borde vara rätt enkelt att lägga in  val av start- och slutdatum först i rapporten.
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

I dagsläget är det precis som min kollega Fanny skriver. Jag tar självklart med mig önskemålet vidare och sker det några förändringar gällande rapporten så uppdateras tråden. 

Är det fler användare som önskar samma sak så rekommenderar jag att ni följer eller lämnar en kommentar :)

Ha en fortsatt fin onsdag!
/Jenny