Likviditetsprognos stämmer inte - eEkonomi

 • 1
 • Problem
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • (Redigerad)
Sammanslagen

Den här konversationen har slagits ihop med en annan. Se huvudkonversationen: Moms/Lön försvinner från likviditetsprognosen - eEkonomi

Hej, ville bara rapportera att Likviditetsprognosen i eEkonomi plötsligt visar helt fel värden. Kan ni undersöka det?
Foto på PF

PF

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 1
Foto på Karl Wilsborn

Karl Wilsborn, Moderator

 • 9,254 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Vi skulle i så fall gärna vilja kolla vidare på just ditt specifika fall, för att se vad det är som diffar på den. Har du möjlighet att ringa in till oss istället, så tar vi en vidare titt? Numret är 0470 - 706200.

/Karl
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 49,070 poäng 20k badge 2x thumb
troligen moms, den kan vara betald men det känner inte systemet av. Det är så varje månad vid "Momsbetalningsveckan"
Foto på Lotta

Lotta

 • 70 poäng
Jag har också noterat att likviditetsprognosen visar fel. I mitt fall visar den på nästan dubbelt så mycket som förväntat, och så stort belopp ligger inte i obetalda kundfakturor.
/L
Foto på Marie

Marie

 • 1,010 poäng 1k badge 2x thumb
Lotta, det beror inte på att du fått fakturor betalda innan förfallodatum? För då verkar inte systemet begripa att de redan är betalda utan planera för inbetalning på ordinarie förfallodatum.

Skulle vara bra om programmet kunde förbättras så att den känner av när fakturor verkligen betalas. Likaså med momsen. Har just nu fått beräknat att jag kommer gå back om några veckor pga momsen som redan är betald men i programmet fortfarande beräknas betalas om några veckor.
(Redigerad)
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Lotta,

Rekommenderar att du ringer in till oss på nummer 0470-706200 så kikar vi vidare på vad det är som inte stämmer med just din likviditetsrapport.

Ha en fin dag
/Susan
Foto på PBAB

PBAB

 • 980 poäng 500 badge 2x thumb
Likviditetsprognosen stämmer verkligen inte. Saldot som står i högerkanten stämmer med mitt bankkonto men beloppet som visas i diagrammet är ett helt annat. Trots att den här veckan är "avslutad". Dvs inga fler utgifter eller inkomster. Beloppet i diagrammet är ca 70% av det verkliga saldot. Detta gör att diagrammet visar på minus nästa vecka. Lite skrämmande men felaktigt. Dessutom fattar jag inte hur ni menar med visningen av löneutbetalning. Den visas som en "kommande löneutbetalning" ändå tills jag skapar och bokar lönebeskeden. Då försvinner den utbetalningen från prognosen som nu ser bättre ut den egentligen borde vara. Prognosen skulle kunna vara användbar men som den fungerar nu har åtminstone inte jag någon nytta av den. / Anders
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej PBAB,

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt är det enklast om du slår oss en signal på nummer 0470-70 62 00 så får vi kika på vad det är som inte blir rätt med just din likviditetsrapport

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Rolf Alm

Rolf Alm

 • 606 poäng 500 badge 2x thumb
hur har det gått med detta? Jag ser inte min kommande löneutbetalning som ska ske 25/1. Finns inte med som kommande händelser vecka 4.
Hälsningar Agneta
Foto på PBAB

PBAB

 • 980 poäng 500 badge 2x thumb
Det här är för dåligt. Likviditetsrapporten är missvisande. Lönen finns med som kommande ända tills man bokar lönen. Då försvinner den från rapporten. Likadant med skatt och moms. De finns med ända tills man bokar dem. Jag har redan bokat momsen som ska in i februari och nu finns den inte längre med i rapporten. Rapporten visar alltså att jag kommer att ha betydligt mer pengar på kontot efter den 12 februari än vad som verkligen är rätt. Att detta skulle vara ett unikt problem i min likviditetsrapport har jag svårt att tro. Har jag ett egen version av progammet som fungerar annorlunda?
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Gällande problemet att moms och löner försvinner från likviditetsprognosen när något blir bokfört, är rapporterat även i denna forumtråd och där vi fortsätter konversationen: "Moms/Lön försvinner från likviditetsprognosen - eEkonomi" Klicka in på forumtråden och välj "Följ" upp till höger för att få uppdateringar när något händer i tråden. 

/Nellie 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.