Löneavdrag vid föräldraledighet, deltidsanställd - Lön 600/Stämpla

  • 0
  • 1
  • Fråga
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Besvarad
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Vi har en deltidsanställd person som jobbar 50%. Två dagar i veckan jobbar hon 8 timmar och en dag i veckan jobbar hon 4 timmar (totalt 20 av 40 timmar). Vi har lagt in ett schema i "Stämpla" utefter hennes faktiska arbetstider. När denna person lägger in att hon varit föräldraledig i Stämpla så görs ett dagsavdrag (löneart 3305) som motsvarar hennes genomsnittliga dagslön, dvs motsvarande 6,67 timmar istället för att dra av en heldag (8 timmar) för de dagar där hon har 8 timmar schemalagd tid och en halvdag (4 timmar) om hon är föräldraledig den dagen hon bara har 4 timmars schemalagd tid. Mao blir det för lite löneavdrag om hon tar föräldraledigt på en schemalagd heldag och för mycket löneavdrag om hon tar föräldraledigt den dag hon schemalagd 4 timmar. Hur ändrar man inställningarna (i Visma Lön eller Stämpla) så att man slipper rätta till detta felet manuellt i Visma lön varje månad?
Foto på Niklas

Niklas

  • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 0
  • 1
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

  • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Niklas!
Stämpla känner av om den anställde är borta hela dagen. Då tittar den endast på den enskilda dagen. Eftersom det är heldag för just den dagen så kommer den att göra ett dagsavdrag. 
Lönearten 3305 är kopplad till föräldraledigheten som hämtas från Stämpla. Detta går att ändra så att det styrs mot en löneart med timavdrag under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Snabbval i löneprogrammet. Däremot är detta en generell ändring som gäller för alla anställda, vilket gör att det alltid kommer bli timavdrag istället för dagsavdrag när valet för föräldraledighet används i Stämpla eller som snabbval i löneprogrammet. Jag skulle därför inte rekommendera dig att göra denna ändring. Du skulle också kunna ändra beräkningen på lönearten, men detta påverkar också alla anställda som behöver använda lönearten. 

Jag skulle därför säga att det dessvärre inte finns någon bra lösning utan att du kommer behöva göra en justering direkt på lönebeskedet i löneprogrammet.
Frånvarotiden kommer ändå bli rätt, den kommer ta 4 timmar i bakgrunden men beräkningen snittar en dag. 

Är det någon mer som har funderingar om föräldraledighet så finns också lite mer information här

Ha det gott!
/Sanna

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.