Massmail i Advisor

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Genomförda
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag har flera problem när jag tex ska skicka massmail om semester till våra kunder.

För det första så får jag ingen lista på vilka XXX personer som jag enligt förslag skulle skicka till. För det andra så kan jag inte välja bort eller till några personer såsom i Byråstödet. Tex så har vi ett 10-tal som ska ha samma sommarmail fast på engelska. Visst kan man filtrera i vyn Kunder men inget som funkar för mig. Jag kan inte hitta något sätt att fixa det på genom Advisor. Försöker hitta sk "workarounds" men det är inte helt enkelt utan att jag får lägga ner en himla massa jobb för att uppdatera hela kundregistret... Resultatet av detta problem har varit att jag valt att inte skicka lika frekvent info sedan övergången till Advisor. Vid ett tillfälle gick jag helt enkelt tillbaka i Byråstödet och skickade samma mail på bara några minuter. 
Ett annat problem är att vi har ofta samma kontaktperson på flera företag då de finns både som privatperson och som AB'ägare och då får de dubbla mail. Nu har vi uppdaterat Advisor med en massa nya kunder som inte finns i Byråstödet men jag ger mig attan på att det går fortare för mig att uppdatera byråstödet istället för att försöka hitta någon lösning i Advisor. 

Någon som har några tips?
Foto på Ekonomivision

Ekonomivision

  • 2,782 poäng 2k badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

  • 1
Foto på Björn Lindström

Björn Lindström, Fd Designer - Visma byrå produkter

  • 2,102 poäng 2k badge 2x thumb
Hej!
Jag håller med dig att massmail funktionen i Advisor är sämre än den vi har i Byråstöd. Vi har helt enkelt inte hunnit med att vidareutveckla funktionen ännu. Vi har prioriterat andra funktioner i systemet. Vi kommer att fortsätta att utveckla och förbättra kommunikations funktionerna i Advisor men jag kan inte säga exakt när i dagsläget. Med den planering vi har nu kan jag säga att det tyvärr inte kommer att bli under hösten men det finns med i vår lista över utvecklingspunkter.

Med vänliga hälsningar

Björn Lindström
Foto på Mathias Vahlgren

Mathias Vahlgren, Produktansvarig - Visma Advisor och Visma Byråstöd

  • 6,370 poäng 5k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
Jag skulle istället välja att skicka dessa mejl från kontaktregistret. I kontaktlistan kan du lägga till kundinformation genom att lägga till kolumner för exempelvis kundnummer och kundnamn (detta gör du under kugghjulet längst till höger i kontaktlistan). Har du flera kontakter på en kund och vill skicka till samtliga gör du ett filter på kolumnen för exempelvis kundnummer eller kundnamn. Då får du bara fram kontakter för den specifika kunden. Och sen kan du skicka ett massmejl till bara dessa kontakter.Med vänliga hälsningar

Mathias Vahlgren

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.