Matcha "delbetalning" vid RUT/ROT-faktura med aktiv bankkoppling -eEkonomi

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Genomförda
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Bakgrund: Som RUT/ROT företag mottager vi 90% av betalningarna som "delbetalningar". Med delbetalning avsers att kunden betalt sin del och vi söker skattereduktion för resterande. Fakturan är redan vid skapande angiven som RUT/ROT.

Nuläge: Vi har sedan en tid aktiv bankoppling (Handelsbanken) och eEkonomi klarar inte att matcha dessa initiala kund-"delbetalningar" utan detta måste göras helt manuellt efter att kontoutdraget lästs in. Att det i dagsläget inte fungerar är bekräftat via Vismas Chat-support (23/08/2017). Med detta konstaterat blir aktiv bankkoppling inte bidragande för vårt och andra RUT / ROtTföretags då ytterst begränsad admin.tid kan sparas.

Förslag: Att förfina matchningsreglerna borde inte vara så svårt. Grundfakturan läggs redan vid skapande i kategorin "Husarbete" (här finns en nyckel) i Visma eEkonomi och då borde matchningsreglen vara att 50% alt 30% beräknas komma in om OCR-nummer och faktura nummer i övrigt är korrekt. Alt. skall summan som förväntas komma in vara samma som "Att betala" på den fysiska fakturan.

Resultat / Konsekvens; Önskar Visma locka till sig fler RUT/ROT företags om kunder borde detta fixas, allt finns ju redan färdigt med nycklar / kategorisering etc det är enbart matchningsreglerna som borde finslipas.

Vi vårt fall kommer mest troligtvis bankopplingen tillsvidare att avvaktiveras då den enbart kostar och inte bidrar märkbart till minskad adminstration i kundreskontraledet.
Foto på Markus Lindholm

Markus Lindholm

  • 84 poäng 75 badge 2x thumb
  • besviken

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Jag har fina nyheter att dela med mig av till er :)

Idag har vi släppt en ny version av Visma eEkonomi där vi förbättrat matchning av delinbetalningar. Du som arbetar med OCR kommer från och med nu få automatiskt bokförda inbetalningar eller förslag på kundfakturor när kunden gör en delbetalning. 

Du får gärna kika in på tråden "Nyhet i eEkonomi-familjen 6 december"

Jag hoppas och tror att detta ska spara väldigt mycket tid för dig som t.ex arbetar med rot/rut och då har många delinbetalningar!

Ha en fin onsdag!

/Jenny