Matcha flera banktransaktioner mot samma dagskassa - eEkonomi

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 5 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag undrar om det går att matcha flera olika bankkonto-transaktioner mot en verifikation i Visma e-ekonomi.
 Vi har försäljning över disk och får således ut en dagskassarapport i slutet av dagen. Försäljningen på denna rapport kan sedan behöva matchas mot flera transaktioner som sker på bankkontot, då vi dels använder oss av två olika kortmaskiner samt att kunderna kan välja att swisha pengarna. Så en dag kan det alltså vara flera banktransaktioner som tillhör samma dagsrapport.
Foto på Nettann

Nettann

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 1
Foto på Hanna Hultemark

Hanna Hultemark, Moderator

 • 7,916 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Får ni ut era rapporter från era kortmaskiner som en utskrift eller som en fil som ni sedan läser in i programmet?

Istället för att direkt bokföra mot 1930 (då kortbetalningarna kommer någon dag i efterhand) kan ni bokföra mot 1580 - Fordringar för kontokort och kuponger. Ni kan självklart lägga upp ett eget konto och döpa det till vad ni själva vill. Om ni kan, är det smidigt om ni gör denna inställning direkt i ert kassasystem så att rapporten/filen blir korrekt från början. 

När ni sedan får in era kortbetalningar i efterhand som avser den dagskassan, matchar du det med Övrig insättning - Egen kontering - Möt 1930 mot 1580

Hoppas detta besvarade din fråga. Återkom om det dyker upp fler funderingar. 

Ha en fortsatt fin dag!

/Hanna
(Redigerad)
Foto på Nettann

Nettann

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Tack för svar.
Ok, jo visst kan man göra så, men det blir ju en oerhört massa extra arbete. Varje transaktion blir ju behandlad minst två gånger. I vanliga fall slår jag ihop alla tre kassarapporter (samt babskvitton) i en excelmall, så varje dag blir en verifikation...
Foto på Hanna Hultemark

Hanna Hultemark, Moderator

 • 7,916 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Har ni bankkoppling? Får ni ut era rapporter från kortmaskinerna som en utskrift eller som en fil ni sedan läser in i programmet?

Återkom gärna så ska vi se om det finns en bättre lösning.

Ha en fortsatt bra dag!

/Hanna
Foto på Nettann

Nettann

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Rapporterna från kortmaskinerna skrivs ut på papper. Banktransaktionerna kopierar jag in i Visma. Sedan säljer vi via swish med, så det kan ju vara en eller flera banktransaktioner som är kopplad till samma dagsrapport med.
(Redigerad)
Foto på Philip Hjelmberg

Philip Hjelmberg, Fd Moderator

 • 3,900 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!

Anledningen till varför man bör använda sig av 1580 beror på att kortbetalningarna kan ta någon/några bankdagar innan det kommer in på ert företagskonto och man bör bokföra att pengarna kommit in på samma datum som det bokförts på banken.

Transaktionerna som kommer in via Swish bör dyka upp direkt på ditt Företagskonto och därav bör du smidigast separera försäljningen på Swish och kortmaskinen.

Med vänliga hälsningar
Philip
Foto på Nettann

Nettann

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har separerat swisch och kortförsäljning på dagsrapporten redan. Om vi nu säger att jag lägger kortförsäljningen på 1580, så kan jag fortfarande ha flera swishtransaktioner som kommer in samma dag - som jag inte gemensamt kan koppla till en dagsrapport? Jag kan självklart lägga in en manuell verifikation och sedan radera de banktransaktioner som är aktuella, men då finns ju en större grad av möjligheten att det blir något fel?
Foto på Caro

Caro

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Har det kommit något smidigt sätt för swish betalningarna, vill ju gärna kunna matcha de från kontoutdraget till en försäljningsverifikation. Man kan ju matcha flera verifikationer till en bankhändelse så det borde gå tvärtom oxå.
Foto på Sofia Johansson

Sofia Johansson, Moderator

 • 4,436 poäng 4k badge 2x thumb
Hej Caro!

Jag tror du finner svar på din fråga härhttps://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/betalningsalternativ-for-kontantfaktura-swish-kort-och-kontant
I den tråden diskuteras redan detta önskemål :)

Ha det gott!

/Sofia 
Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 7,226 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Vi ska börja titta på en lösning för att kunna matcha flera banktransaktioner till en gemensam bokföringshändelse, enligt de önskemål som diskuteras i den här tråden.

För att få till en så bra lösning som möjligt så skulle vi behöva komma i kontakt med några av er användare. Genom intervjuer och användartester vill vi diskutera fram ett bra arbetsflöde som täcker era behov.

Om tycker det låter spännande och är sugen på att vara med och påverka funktionen så bokar du in en tid som passar via nedanstående länk

Länk till mötesbokning (Avslutad)

Ha en fin dag!

//Emelie
(Redigerad)
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 20,064 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Idag har vi släppt en ny version av eEkonomi där du nu har möjlighet att matcha flera händelser under Kassa- och bankhändelser samtidigt mot en verifikation. Läs mer om nyheterna i forumtråden: Nyheter i eEkonomi 30 januari

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.