Matcha löneutbetalning i egen verifikationsserie

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 4 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Hej,
Nedan fråga har jag varit i kontakt med support angående, svaret är dock att man får göra manuellt extraarbete för att kringgå problemet så lägger in det även här i forumet:
"Jag bokför lön manuellt, och har verifikationsserie E reserverad för löneutbetalning.
Om jag matchar bankhändelse på löneutbetalning(som övrigt uttag) så hamnar verifikatet i serie A, vilket oftast stämmer med övrigt uttag, men alltså inte i samband med löneutbetalning. Nu har jag registrerat löneutbetalningen som manuell verifikation i serie E, tog för givet att jag skulle kunna matcha kontohändelsen mot befintlig verifikation men icke. Hur göra? :)"

Min egen slutsats av saken:
"jag har listat ut att man kan kringgå detta genom att i företagsinställningar ändra verifikationsserie för övrigt till E innan man matchar löneutbetalningen, och sen ändra tillbaka till A. men det är ju inte en särskilt hållbar o långsiktig lösning..."

Problemet är alltså att jag vill kunna matcha min löneutbetalning via det automatiska kontoutdraget från banken, så att min löneutbetalning hamnar i serie E. Övriga uttag vill jag ska hamna i serie A.


Edit: Aktivera möjligheten att få göra ett aktivt val vid matchning av bankhändelse o.s.v. om vilken verifikationsserie man vill att verifikationen ska skapas i.
Foto på CHn

CHn

 • 1,976 poäng 1k badge 2x thumb
 • besviken...

Publicerades för 3 år sedan

 • 2
Foto på CHn

CHn

 • 1,976 poäng 1k badge 2x thumb
Och lägg till en möjlighet att få göra ett aktivt val vid matchning av bankhändelse o.s.v. om vilken verifikationsserie man vill att verifikationen ska skapas i.

Får även korrigera ovan slutsats, det är verifikationsserie för "Kassa- och bank" som temporärt behöver ändras som work-around (vet jag nu efter X antal verifikationer med efterföljande ändringsverifikationer...)
(Redigerad)
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Tack så mycket för att ni tagit er tid att lyfta ett förbättringsförslag gällande eEkonomi. 

Precis som du skriver så tittar eEkonomi inte på vald verifikationsserie för Löner utan för Övrigt när du gör lönen manuellt. I dagsläget så hamnar händelser som rör tilläggstjänsten Lön i verifikationsserien för Lön men inte det manuella som görs. 

Jag förstår att det bästa hade varit att ha möjlighet att själv kunna styra detta när du bokför men i dagsläget går det inte utan man får göra som du föreslår: Gå in under Inställningar och sedan ändra verifikationsserie. Jag förstår självklart att det inte är så du vill att funktionen ska se ut.

Jag behöver vara så pass ärlig och säga att detta inte är något som vi kommer utveckla inom den närmsta framtiden. Däremot rekommenderar jag alla användare som har samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar.

Vi återkommer självklart här i tråden om en ändring blir aktuell.

Ha en härlig fredag!

/Lovisa
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er!

Vi har fått in många önskemål gällande verifikationsserier i Visma eEkonomi och hur man bäst arbetar med dessa. 

Önskemålen varierar en hel del och för att vi ska få en så bra översikt som möjligt över de önskemål som finns så har vi skapat en undersökning. Jag skulle bli jätteglad om ni tar er tiden att genomföra en undersökning kring just detta. I undersökningen får du besvara frågor angående verifikationsserier och lyfta vad som skulle fungera allra bäst för dig :) 

För att komma till undersökningen tryck på länken "Verifikationsserier i Visma eEkonomi".

Vi kommer att ta med oss underlaget från undersökningen i framtida diskussioner gällande önskemålet. 

Ha en härlig tisdag!

/Lovisa
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,744 poäng 10k badge 2x thumb
Hejsan! 
Sedan ett tid tillbaka så går det att välja vilken verifikationsserie som bankhändelsen ska bokföras mot. 
Det är fritt fram att välja vilken som helst av dina upplagda verifikationsserier, så har du inte vant dig vid att utbetalningen av lönerna bokförs mot A så är det bara att byta nu :)