Material till revisor från redovisningsbyrå - eEkonomi

 • 0
 • 2
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 månad sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)

Jag funderar lite på arbetsgången när vi som redovisningsbyrå via Byråstöd samarbetar med kund i e-Ekonomi. När revisorn sen kommer hur är arbetsgången tänkt då?

En del vill ju ta med sig pärmar för fortsatt arbete på sin arbetsplats, och alla vill väl kopiera underlag.

Foto på anette

anette

 • 654 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

 • 0
 • 2
Foto på Petra Argus Turesson

Petra Argus Turesson, Fd Moderator

 • 3,274 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!

Underlagen finns i e-Ekonomi och utskrifter går att göra. Utveckla gärna din fråga lite mer så ska jag svara så fort som möjligt.
Foto på anette

anette

 • 654 poäng 500 badge 2x thumb

Jag ser ju konteringen men inte underlaget för alla verifikationer, ska kunden scanna in alla underlag och koppla till aktuell verifikation? Alltså, ska det finnas en kopplad bild till varje verifikation?

Ska revisorn ha en egen inloggning? De använder ju inte Visma Byråstöd.


Foto på Petra Argus Turesson

Petra Argus Turesson, Fd Moderator

 • 3,274 poäng 3k badge 2x thumb
Hej igen!

Att scanna in alla underlag är inget krav men det går att göra om man önskar det, det kan vara ett bra alternativ om man vill slippa skicka med orginalen när t.ex. revisorn ska titta på det. 
I tråden Supporten tipsar:Koppla en bild till din händelse - eEkonomi kan du läsa mer om detta. 

Gällande inloggning så går det att skaffa en egen inloggning till revisorn om man önskar. Du kan även ta ut sie-filer till revisorn som kan läsas in i ett annat program och granskas ihop med orginalen. 
Foto på anette

anette

 • 654 poäng 500 badge 2x thumb
SIE-fil skickar vi alltid men den visar ju bara konteringen, inte vad som ligger till grund för detta. Men då får kunden lämna sina original som vanligt. Vad är kostnaden för en inloggning till revisorn, som ju bara behövs ett par veckor om året?
Foto på Sara Lindblom

Sara Lindblom, Moderator

 • 3,136 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!

En extra användare i eEkonomi kostar normalt 149 kr i månaden om man tecknar avtal på ett år, men ett alternativ här är ju att man tecknar en användare på 3 månader istället och då är priset 169 kr i månaden.
Foto på ZI

ZI

 • 188 poäng 100 badge 2x thumb
Jag frågade supporten om det, fick då svaret att endast helår kan tecknas, om det stämmer är det riktigt dåligt. Behöver lämna till redovisningskonsult 1 ggr / år i samband med årsavslut.Tycker det ska finnas inlogg för redovisningkonsulter likväl som revisorinlogg. Är det på gång?
Foto på nejlikan

nejlikan

 • 260 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, jag undrar om ni har en eEkonomi version för redovisningsbyråer som kan ha fler företag i samma program, som förut gick att ha i vanlika adm program SPCS? Jag undrar också hur jag kan skilja min bokföring för pizzeria och hyreshus bokföring som är så lite men ändå måste jag ha det separat och fylla i en separat blanket först NEa som sen sammanställs i NE. Det gäller samma org. nr. Ni sa att ni tar betalt per org. nr 149 kr/mån men jag fick svar på chatten att isf måste jag betala 2 gånger 149 kr/månaden, är det så? Om det var så då är det inte alls bra, ni måste ha eEkonomi motsvarande SPCS där man kunde ha hur många företag som helst. Kommer ni att fixa det, om inte måste ja tyvärr gå tillbaka till den vanliga SPCS. Tacksam för svar! MVH/Ermin
Foto på Carina

Carina

 • 7,916 poäng 5k badge 2x thumb
Du borde kunna bokföra med enheter på alla intäkts- och konstandskonton fast i samma bokföringsprogram? Nu vet inte jag om Eekonomi funkar så?
Men annars kan man plocka ut BR o RR per enhet ochc på så vis grena ut vilka intäkter o utgifter per företagsdel. 
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,360 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!
En liten uppdatering i den här tråden:
Idag har vi släppt möjligheten att skapa revisorsinloggning till Visma eEkonomi. Läs mer här: Revisor inlogg i eEkonomi »
/Anna
(Redigerad)
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Precis som Anna skriver här ovan i tråden så finns det möjlighet till revisorinlogg. Vill du se en film för hur aktiveringen av revisorinlogg fungerar kan du klicka dig vidare här: Film Revisorinloggning Visma eEkonomi.

Du som redovisningsbyrå har också möjlighet att samarbeta med din kund antingen via Visma Advisor eller Visma Byråstöd, du som redovisningskonsult kan läsa mer om det här: Aktivera samarbete i Visma eEkonomi från Visma Advisor. Arbetar du i Visma Byråstöd kan du läsa mer här: Aktivera samarbete i Visma eEkonomi från Visma Byråstöd

Du som kund som arbetar i Visma eEkonomi och vill samarbeta med en byrå som kanske inte har någon av Vismas produkter och tjänster, så kan du ändå bjuda in till samarbete. Det gör du via Appar och tillval i programmet - Hitta din redovisningsbyrå - Bjud in byrå och du hamnar på följande sida där du får fylla i uppgifterna om din byrå: 


Din byrå får då ett mejl med aktiveringslänk och får därefter tillgång till ditt Visma eEkonomi. 

Ha en fin dag!
/Nellie
(Redigerad)