Moms/skatter företagskonto/privatkonto - eEkonomi

  • 0
  • 1
  • Fråga
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • (Redigerad)
Sammanslagen

Den här konversationen har slagits ihop med en annan. Se huvudkonversationen: Moms tillbaka till privat konto, hur bokför jag skattedeklarationen?

Hej! Jag startade eget (enskild firma) i maj och betalade preliminärskatt (5230kr per månad och moms från företagskontot i juni, juli och augusti.
Moms maj: Skatteverket betalar tillbaka till mig 83kr, de stannar på mitt skattekonto för de betalar inte ut summa under 100kr, sen fick jag 786kr från Skatteverket enligt momsdeklaration för juni månad och nu i augusti skickade jag en ny preliminärdeklaration till Skatteverket för preliminärskatt var för hög. Så de räknade ut att jag ska få tillbaka 12365kr på mitt skattekonto, skickade 9497kr till mitt privata konto och kvarstående 2868 drogs automatiskt efter min momsdeklaration för juli månaden. 
Nu undrar jag: 
1. Hur ska jag bokföra betalningen av den här momsen (2868kr) om betalningen gjordes varken från mitt privat- eller företagskonto? 
2. Hur är det med momsbetalning i enskild firma? Kan man betala moms från privatkonto? För jag tänker betala preliminärskatt från mitt privata konto i fortsättningen för att slippa bokföra dessa saker och skulle vilja göra samma sak när det gäller moms. (den nya preliminärskatten är faktiskt för resten av året så jag behöver inte betala någonting alls) 
3. 83kr som de skulle betala tillbaka fick jag egentligen nu med utbetalningen av överskottet, fast till mitt privata konto. Hur ska jag bokföra det? 
4. Som ni kan se är jag helt ute och cyklar när det gäller konto 2012, förstår inte hur ska man nollställa det. Just nu står det 12905,20kr på 2012 och jag vet inte vad jag ska göra med det. 

Blir tacksam för alla tips och råd! 

Mira
Foto på mira

mira

  • 828 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 0
  • 1

Det finns inga svar.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.