Momsavstämning - eEkonomi

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Jag använder Visma eEkonomi.

För det första tycker jag att det är dåligt att man inte kan vilken procentsats momskoden har, då man hämtar en rapport över kontoplanen. Kan ni inte lägga till det?

För det andra önskar jag att man skulle kunna hämta en rapport över hur mycket som är bokfört på momskontona. Alltså att kunna välja en specifik period och se en lista över vilka konton det är bokfört på (som har en momskod), samt totalt belopp. Kan man ta fram en sådan rapport?
Foto på sfloyal

sfloyal

  • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 1
Foto på Theodor Ahlström

Theodor Ahlström, Moderator

  • 5,194 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Sfloyal,


Det man ser när man skriver ut en rapport för kontoplanen är alla bokföringskontona och vilken momskod som varje konto har. Om jag förstår dig rätt så vill du även där se vilken procentsats som momskoden har direkt på utskriften för att slippa söka upp kontot i kontoplanen och kolla där?


Gällande det andra så är det inget som finns i dagsläget. Skulle en lösning vara att antingen skriva ut en saldolista eller en huvudbok och välja från konto till konto och där ta med alla momskonton? Alternativt om du går till Bokföring - Kontoanalys och söker på de kontona som du vill se genom att skriva flera konton med ett kommatecken mellan. Finns ingen direkt funktion för att få ut det på en rapport men CTRL+P kanske skulle kunna funka ändå? Vet inte riktigt om det är så du har tänkt dig men prova gärna lite i ditt program och se om du får fram det som du har tänkt dig.


Annars tolkar jag ditt önskemål som dels få fram en rapport för kontoplanen där momskod syns tillsammans med procentsatsen för momskoden? Samt att det andra önskemålet är en huvudbok där man kan "bocka i" eller välja exakt vilka konton som ska komma med på rapporten och se vad som är bokfört på varje konto? Har jag förstått dig korrekt då?


Tack för att du tog dig tid att skriva på vårt önskemål, andra användare som önskar samma funktion får gärna rösta eller kommentera i tråden för att vi ska kunna se hur stor önskemål det finns på funktionen.


Ha en fin dag!
/Theodor
Foto på sfloyal

sfloyal

  • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Hej Theodor,

Ja, du tolkar mina två önskemål rätt.
Dels att lägga till procentsatsen i rapporten för kontoplanen.
Dels att skapa en rapport för att kunna se en översikt över vad som har bokförts på de konton som har en momskod. Tex att kunna skriva ut en huvudboksrapport där man kan kryssa i "visa bara konton med en momskod". 

Mvh
Sara