Moms/Lön försvinner från likviditetsprognosen - eEkonomi

 • 8
 • Problem
 • Uppdaterades för 3 dagar sedan
 • Löst
 • (Redigerad)
Gjorde momsdeklarationen för okt-dec nyss, och efter detta så ser jag inte längre momsinbetalningens påverkan i likviditetsprognosen. Den borde ligga som en minuspost vecka 7, samt att det borde vara en liten pratbubbla där som påminnelse.Foto på Andreas L

Andreas L

 • 2,950 poäng 2k badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 8
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,000 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Jag kan inte få momsrutan hos mig att försvinna.
Har du gjort något mer än att skapa momsdeklarationen? Skapat verifikation för att omboka momsen? Har du bokfört utbetalningen?

Kontrollera också att det fortfarande står Kvartalsvis vid fältet Momsperiod under Inställningar - Företagsinställningar fliken Bokföringsuppgifter.

/Anna
Foto på Andreas L

Andreas L

 • 2,950 poäng 2k badge 2x thumb

Nej, det enda jag gjorde vara att skapa en momsredovisning (den skapar ju automatiskt en verifikation som gör ombokning från 2611, 2641 till 2650), Utbetalningen gör jag inget med förrän i februari.

Kvartalmoms är vald och har så varit hela tiden.

Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,014 poäng 50k badge 2x thumb
Okej, jag kikar vidare på detta och återkommer i den här tråden! /Anna
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 48,502 poäng 20k badge 2x thumb
Även om momsen är betald och bokförd så ligger den med automatik kvar, tills sista betalningsdagen för moms, som obetald i likviditetsanalysen.
(Redigerad)
Foto på Johan Green

Johan Green, Projektledare - Visma eEkonomi

 • 3,570 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!
Vi har inte lyckats återskapa detta men det ligger rapporterat under bevakning. Hör gärna av dig om du har någon mer information till oss.

Mvh
Johan
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 48,438 poäng 20k badge 2x thumb

Jag betalde in moms 15/1 och bokförde det den 16/1 med betalningsdag 15/1 och då tog inte likviditetsbudgeten någon hänsyn till detta förrän i lördags (17/1). Förfallodag på momsen var 16/1


Foto på Tina

Tina

 • 404 poäng 250 badge 2x thumb
Jag hade momsen med i likviditetsbudgeten vecka 7, men när jag skapade nytt år försvann den! 
Foto på Anfa

Anfa

 • 786 poäng 500 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette likviditetsprognosen visar ej momsen efter vi ångrat momsen och gjort en ny momsr....

Hej Likviditetsprognosen visade först momsen men vi hittade fel och fick ångra momsredovisningen och göra en ny. Därefter visar ej likviditetsprognosen momsen.
Perioden gäller okt-dec 2016 och nu är vi inne i januari 2017. Behöver jag lägga in något manuellt för att få detta att fungera?
Mvh/Anette
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,000 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Jag har också sett att det blir lite konstigt i likviditetsprognosen när jag skapar momsdeklarationen. Vi uppdaterar den här tråden när det är åtgärdat!
/Anna
Foto på Magnus E

Magnus E

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Hej! Vad är status på denna? Ser att frågan är gammal. Jag hade en ring med tag på tidslinjen för moms, och momsbeloppet ändrade sig analogt. När momsdeklarationen för Q3 gjordes försvann både belopp och markering i prognosen.
Foto på Nils Henrikson

Nils Henrikson

 • 64 poäng
Jag har enbart moms att få tillbaka vilket redan bokförts i momsdeklarationen. Dock hamnar hela det beloppet igen som fordran i likviditetsprognosen under februari.
Foto på janoskadar

janoskadar

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Moms i likviditetsprognosen - eEkonomi.

Min likviditetsprognos i eEkonomi tar inte hänsyn till kommande momsbetalning som görs i mitten av februari trots att jag gjort och bokat deklarationen
Foto på Andreas L

Andreas L

 • 2,950 poäng 2k badge 2x thumb

Som sagt tre år sedan det rapporterades, fortfarande inte fixat. Snälla Visma, gör något åt er kommunikation! Förstår ni inte varför trådar som denna skapas?

Ni kan väl åtminstone skriva "Vi ser att ni har problem med detta, men vi har inte för avsikt att lösa detta" så att man vet.

Foto på cw

cw

 • 84 poäng 75 badge 2x thumb
Problemet kvarstår. Momsbetalning/återbäringen (i vårt fall) nollas från likviditetsprognosen efter att momsdeklarationen gjorts men inga utbetalningar/inbetalningar skett. Fixa eller ta bort den halvfärdiga funktionen.
Foto på PF

PF

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Likviditetsprognos stämmer inte - eEkonomi.

Hej, ville bara rapportera att Likviditetsprognosen i eEkonomi plötsligt visar helt fel värden. Kan ni undersöka det?
Foto på Ulrica

Ulrica

 • 162 poäng 100 badge 2x thumb
Funktionen med likviditetsprognosen var den största anledningen till att jag valde E-ekonomi men det är strul med det i princip varje månad och jag får lov att räkna manuellt för att se hur slår. Är det så att ni inte har för avsikt att ta detta på allvar och lösa det så tala om det så vi vet! 
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Precis som ni beskriver så har vi också märkt att markeringen för moms och kommande löneutbetalningar försvinner från Likviditetsprognosen när detta bokförs. Vi håller just nu på att se över hanteringen av detta och återkommer så fort vi har någon ny information att ge er. :)

Ha en fin dag!
/Jenny
Foto på Rolf Alm

Rolf Alm

 • 606 poäng 500 badge 2x thumb
Hur går det med eventuell uppdatering av likviditetsprognosen?
Hälsningar Agneta
Foto på Rolf Alm

Rolf Alm

 • 606 poäng 500 badge 2x thumb
Hur går det med uppdateringen likviditetsprognosen??
Foto på Anders Petersson

Anders Petersson

 • 192 poäng 100 badge 2x thumb
Hur går det med uppdateringen likviditetsprognosen??
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,360 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Vi har nu kontrollerat hur informationen visas i likviditetsprognosen igen. Tidigare upplevdes problemet att markringen för "Moms" försvann från likviditetsprognosen när momsredovisningen bokfördes. Detta är nu löst och markeringen för Moms ligger kvar. 

Exempel: 

Jag har ställt in att redovisa moms varje månad den 26:e. Jag har bokfört ett par verifikationer i juli månad som påverkar momsredovisningen, i och med det så får jag nu en markering under v. 39 att jag ska lämna in momsredovisningen för juli månad. 
Jag går in under Bokföring - Momsredovisning och bokför momsredovisningen för juli månad. Går sedan tillbaka till startsidan och likviditetsprognosen och markeringen för Moms finns fortfarande kvar för v.39. 

Kontrollera gärna hur det fungerar hos er så ni ser att det blir korrekt. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 
Foto på PBAB

PBAB

 • 980 poäng 500 badge 2x thumb
Detta stämmer inte. Likviditetsprognosen är fortfarande fel. Kan ni inte få ordning på den är det lika bra att ni tar bort den. Jag tittade i min historik hos er och ser att det är 4 år sedan (!) som jag rapporterade dessa problem första gången. Ert ointresse är anmärkningsvärt. Det är alltså fortfarande så att momsen försvinner när man bokför den. Den här veckan dök den sedan upp igen efter inbetalning. Eftersom februarimomsen är väldigt stor har jag nu ett enormt minus enligt prognosen eftersom momsen finns med två gånger. Dåligt! 
Foto på PBAB

PBAB

 • 980 poäng 500 badge 2x thumb
Åren går och samma fel består. Är det verkligen så att ni inte kan få likviditetsprognosen att visa rätt kan väl åtminstone vi användare få möjlighet att inte visa den. Detta är ju löjligt. Skatt, moms och lön är direkt felaktigt fortfarande efter alla dessa år. Jag vet inte vad jag ska tycka om detta längre.