Ny sämre layout i st f nya önskade funktioner. Extrem brist på lyhördhet gentemot kunderna

 • 0
 • 8
 • Fråga
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Besvarad
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag sällar mig till den enorma klagokören efter att ha drabbats av "den stora uppgraderingen". Läs "den stora försämringen". Oerhört mycket sämre visuell överblick över varenda sida. Dessutom har en mängd funktioner försvunnit. Flera av dessa har beskrivits i andra inlägg. Jag tror mig inte ha läst om det senaste jag noterade: I listan över bankhändelser är jag van att i rubriken se antal ej bokförda händelser i den aktuella månaden. Oerhört enkelt och tydligt. Nu måste jag välja en annan flik för att få se de ej bokförda. I och för sig finns en god tanke med att samla alla dessa på ett ställe men varför ta bort informationen om antal ej bokförda i aktuell månad. Det är ju just där och då som jag vill veta vad som återstår den här månaden.
Vi är oerhört många som länge efterlyst något så enkelt och självklart som att kunna skriva ut vilken tabell som helst som visas. Ett enda exempel är fakturor från en leverantör. Går inte att skriva ut en lista. Går inte heller att exportera i excelformat för egna analyser och summeringar.
Lägg ner era utvecklingsresurser på förbättringar SOM KUNDERNA ÖNSKAT och inte egna påhitt.
Foto på Lars R

Lars R

 • 9,740 poäng 5k badge 2x thumb
 • enormt besviken och lurad

Publicerades för 3 år sedan

 • 0
 • 8
Foto på bokhallarn

bokhallarn

 • 284 poäng 250 badge 2x thumb
Hej,

håller med vad gäller utskriftsmöjligheter för tabeller. Jag vill även kunna skriva ut  balans och resultat redan från  "transaktionsanalys" i stället av att hoppa  varje gång till "utskrifter". Det här gäller även  "verifikationer" .

Hoppas på att det kommer åtgärdas i den närmaste tiden.

mvh,
Natalia
Foto på Gunilla Jaltsén

Gunilla Jaltsén, Produktansvarig Marknad Visma eEkonomi

 • 3,418 poäng 3k badge 2x thumb

Hej

När det gäller att göra prioriteringar har vi full respekt och ödmjukhet att det önskas förbättringar på funktionalitet,  vi uppdaterar löpande med förbättringar små som stora (så ofta som en gång i veckan faktiskt).

Men vi  är också övertygade om att vi även måste arbeta målmedvetet mot en ständig förbättring när det gäller användarvänligheten och det är en anledning till att vi ändrat utseendet i Visma eEkonomi. Självklart ska vi se över de områden som vi ser inte fungerar, tex öka kontraster där det är svårare att se mm. Vi kommer ändra utseende i fler internettjänster framöver, allt för att du som kund ska kunna känna igen dig i våra produkter.

Funktioner ska verkligen inte ha försvunnit, det fanns några mindre fel som rättades de första dagarna efter uppdateringen. Om du fortfarande har problem ber jag dig att kontakta vår support för att reda ut vad det kan vara.

När det gäller de funktioner som du önskar så kan jag glädja dig med att det går att skriva ut alla rapporter till excel numera (kom i augusti) Vi kommer också löpande förbättra rapporter.

//Gunilla

Foto på Lars R

Lars R

 • 9,740 poäng 5k badge 2x thumb
Jag kan absolut inte hitta någon möjlighet att skriva ut en enda rapport till excel. Var hittar jag den funktionen?
Till bilden hör att valet Visa aldrig har fungerat. Bara att skapa pdf-fil eller csv-fil.
Jag använder Windows 10 och Chrome.
Men vi vill även kunna göra excelfiler av alla listor som inte är rapporter.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 23,898 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Lars!

Om du tar ut en CSV-fil ur programmet så kan du öppna den i excel. De rapporterna du kan ta ut till CSV-format finns under Bokföring - Utskrifter. Testa gärna detta i ditt program så att det fungerar utan problem, återkom om du upplever att det inte fungerar eller om jag missuppfattat dig.

/Lovisa 
Foto på experience

experience

 • 3,226 poäng 3k badge 2x thumb
Gunilla, man kunde inte skapa kunder i den nya versionen innan ni buggrättade det.
Är det verkligen vad du skulle kalla ett mindre fel? Känns som ett ganska viktigt flöde? Skapa kund->Fakturera->Ta betalt. 

Som sagt, ni tar väldigt lätt på dessa buggar. Jag vet inte om du internt blivit dåligt informerad om hur många fel denna versionen faktiskt haft eller om det är Vismas inställning till buggar i skarp produktionsmiljö, jag hoppas på det första alternativet. 
Foto på max1001

max1001

 • 6,036 poäng 5k badge 2x thumb
Ja jösses. Vi får verkligen hoppas på att Gunilla har blivit felinformerad... För det andra alternativet är ju rent av sagt väldigt upprörande...

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.