Ny version av Skatteprogrammen 2018.21

  • 1
  • Tillkännagivande
  • Uppdaterades för 7 månader sedan
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Nu finns en rättningsversion av Visma Skatt och Visma Skatt Proffs för nedladdning. I version 2018.2 fanns några fel som nu är åtgärdade.

Underskott på blankett NEA tillsammans med NE om du äger mindre än 100 procent av NE Om du har underskott på NEA och på blanketten NE har angett att du äger mindre än 100 procent, uppstod problem när du i version 2018.2 kopplade blanketten NEA till NE. Det är rättat i version 2018.21. Du kan läsa mer om felet på sidan Kända fel.

Inmatning av preliminärt uppskov på blankett K2 fält G.1 om du köpt dyrare ersättningsbostad

På blankett K2 redovisar du föregående års preliminära uppskovsbelopp. Har du inte köpt någon ersättningsbostad eller köpt en billigare ersättningsbostad så ska det preliminära uppskovsbeloppet återföras på olika sätt.
Har du däremot köpt en dyrare ersättningsbostad så övergår det preliminära uppskovsbeloppet till slutligt uppskovsbelopp. Inga belopp ska då tas upp till beskattning. I detta fall ska du ange det preliminära uppskovet i ruta G.1 och samma belopp räknas av i ruta G.2 på blankett K2. Slutsumman blir då noll i ruta G.3. Problemet i förra versionen av programmet var att du inte kunde ange något belopp i ruta G.1.

Avrundning gjordes vid skattereduktion för fackföreningsavgift
I version 2018.2 gjordes avrundning till helt 100-tal när det gäller skattereduktion för fackföreningsavgift. 

Visma Update
När du startar ditt program får du ett meddelande via Visma Update att det finns en ny version att installera. Klickar du på Uppdatera nu stängs programmet ner och installationen startar. Du kan också välja Hjälp - Uppdatera programversion inne i ditt program för att installera senaste version. Om du har serviceavtal kan du också ladda ner versionen från vår hemsida: vismaspcs.se/support/ladda-ner

Tveka inte att dela med dig i forumet om du stöter på något bekymmer eller har en fråga eller hälsning till oss! 
Foto på Andreas Palmay

Andreas Palmay, Application Specialist Visma Online

  • 2,832 poäng 2k badge 2x thumb
  • Glad

Publicerades för 7 månader sedan

  • 1

Det finns inga svar.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.