Ny produkt lanserad idag - Visma Webshop +

 • 1
 • Tillkännagivande
 • Uppdaterades för 6 år sedan
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej allihopa!
Tidigt idag på morgonen släppte vi en ny version av Visma Avendo Webshop. Flera användare har efterfrågat möjligheten att presentera artiklar med både knappen Visa och Köp samtidigt. Nu finns möjlighet att göra det. Du gör inställningen i elementet Artikelkategori.

Det har också varit efterfrågat att få möjligheten att använda decimaltal när viktintervallet för fraktavgift ska anges. Tidigare har det enbart gått att ange viktintervall i heltal. Nu går det skilja de olika viktintervallen åt mer noggrant, exempelvis 0-3 kg och 3,1-6 kg.

Utöver ovanstående så kan jag informera om att vi idag äntligen lanserat en helt ny produkt, Visma Avendo Webshop +. I denna variant finns bland annat möjligheten att arbeta med flera prislistor och inloggning för t.ex. återförsäljare. Stöd för rabattkoder och framförallt stöd för en sidomeny som underlättar otroligt mycket när man har många sidor och många artiklar.
För mer information om produkten, gå till https://www.vismaspcs.se/produkter/we... eller läs nyheterna här nedan.

Här presenteras nyheter för den idag lanserade produkten Visma Avendo Webshop +:

Inloggning och flera prislistor för olika kundgrupper
Med inloggningsfunktionen kan du styra vem som får se vilket innehåll på din webbplats. Du kan exempelvis skapa inloggningsgrupper för återförsäljare eller stamkunder.
Du kan också koppla olika prislistor till de olika inloggningsgrupperna och på så sätt visa olika pris för en artikel beroende på vilken grupptillhörighet kunden som loggat in i din webbshop har.

Rabattkoder
Vi har gjort det möjligt för dig att arbeta med kampanjer och rabatter mot dina kunder. Du kan nu skapa rabattkoder som dina kunder kan använda när de slutför sitt köp i kassan. Rabatten kan ges som ett avdrag på artikelsumman eller som fri frakt.
Har ditt företag en facebook-sida kan du också använda rabattkoderna för att skapa olika erbjudanden via Facebooks erbjudandefunktion för företag.

Sidomeny
Med sidomenyn har du nästan obegränsade möjligheter att presentera ditt innehåll på olika sidor. När du skapat en Sidomeny, visas den alltid i sin helhet på alla sidor där du väljer en layout med sidomeny. I sidomenyn grupperar du enkelt sidor med liknande artiklar och dina kunder får en bra överblick av innehållet på din webbplats.

Artiklar
Vi har flera nyheter som förenklar arbetet och gör dina artiklar mer säljande.

Relaterade artiklar
Många av våra användare har önskat att kunna länka vidare till artiklar som hör ihop med den artikel som besökaren i webbshopen tittar på. Detta är nu möjligt! I redigeringsläget för artikeln går det lägga till en eller flera relaterade artiklar. Artiklarna visas för dina kunder längst ner på artikelvisningssidan under rubriken Se även.

Info-flaggor
När du har en artikel du vill göra kunderna extra uppmärksamma på kan du märka den med en Info-flagga. Du väljer mellan flera olika texter, exempelvis Nyhet och Kampanj och med vilken färg märkningen ska göras .

Visa- och köp-knappar
Flera användare har efterfrågat möjligheten att presentera artiklar med både knappen Visa och Köp samtidigt. Nu finns möjlighet att göra det. Du gör inställningen i elementet Artikelkategori.

Skapa smarta artikelkategorier
Du kan nu på ett smidigt sätt skapa artikelkategorier utifrån ett eller flera villkor. Exempelvis kan du välja ut artiklar inom ett visst prisintervall eller med vissa artikelnummer. När du sedan lägger till en artikel som uppfyller villkoren publiceras den automatiskt i din webbshop där din artikelkategori finns.
Förutom att skapa artikelkategorier utifrån olika villkor kan du också skapa kategorier genom att kryssa för de artiklar du vill ha med i en artikellista.

Kompakt visningsvy
När du använder elementet för artikelkategorier kan du nu välja en Kompakt visningsvy. Artiklarna grupperas på samma sätt som i en tabell men artikelbilder, knappar och text visas i en mindre storlek. Detta gör det möjligt för dig att visa fler artiklar i en artikelkategori och ändå ge dina besökare en bra överblick av ditt sortiment.

Fraktsätt
Flera av våra kunder har efterfrågat möjligheten att använda decimaltal när viktintervallet för fraktavgift ska anges. Tidigare har det enbart gått att ange viktintervall i heltal. Nu går det skilja de olika viktintervallen åt mer noggrant, exempelvis 0-3 kg och 3,1-6 kg.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
 • glad

Publicerades för 7 år sedan

 • 1
Foto på PV

PV

 • 274 poäng 250 badge 2x thumb
Spännande - ser fram emot att testa förbättringarna :)!

Men snälla kan ni inte ta itu med fler betalsätt nu - Klarna vore toppen så det går att få fler kunder att våga/vilja handla :)?!

Mvh,
Ingela
Foto på PV

PV

 • 274 poäng 250 badge 2x thumb
Ok kom inte så långt med webshop + - tog stopp direkt... Men vet att supporten jobbar på det...

En kommentar bara - "Sidomeny" - varför kan den inte lika gärna vara en "Toppmeny"? Som det är nu måste vi då följa en layout med en meny i vänsterkant för att kunna inkludera flera sidor/nivåer - det känns gammaldags och ser ut som de flesta enkla/billiga/standard webshops gör! Känns som att gå bakåt i tiden i utvecklingen tyvärr... Om jag inte missförstått hela upplägget förstås?

Mvh,
Ingela
Foto på kax

kax

 • 824 poäng 500 badge 2x thumb
"Prislistor" verkar inte vara möjligt i "Webshop +", utan endast rabatt i procent på ursprungligt pris. Vi har flera olika prislistor i Adminstration 2000 till olika kundgrupper men den procentuella rabatten är inte inte generell på alla produkter. Detta sättet att lämna rabatter till vissa kundgrupper i procent är inte tillämpbar för oss. Vi skulle vilja se att man kan synka olika prislistor från Administration 2000.
Foto på Annie Karlsson

Annie Karlsson, Employee

 • 3,302 poäng 3k badge 2x thumb
Jag skapar en egen tråd med denna frågan.
/Annie Referera till det nya ämnet här: Är det inte möjligt med prislistor i Avendo Webshop +?
Foto på PV

PV

 • 274 poäng 250 badge 2x thumb
Jättebra med rabattkod - men snälla har ni möjlighet att göra den mer synlig för kunderna? Det är jättemånga som inte ens förstår var de ska ange rabattkoden och skriver i kommentars-fältet istället.

Vi kör en kampanj idag med rabattkod och har redan ca 10 personer som inte förstått var de ska skriva in koden så vi får justera manuellt i Visma i efterhand.

Går det att göra det mer tydligt vore det toppen - kanske låta fältet och knappen "Aktivera" vara synligt redan från början?

Mvh,
Ingela
Foto på Kristian Sandström

Kristian Sandström, Anställd

 • 5,878 poäng 5k badge 2x thumb
Jättebra synpunkt. Jag pratar med projektet så får vi se vad som kan göras. Jag kan hålla med dig om att det hade kunnat visas tydligare.

Jag kan inte lova när och hur vi gör det. Vi har mycket som ska och som kommer justeras och förbättras i framtiden. Men det är en bra synpunkt och vi håller med dig.

Super att du ger feedback på detta sättet!
Foto på bowan

bowan

 • 294 poäng 250 badge 2x thumb
"Sökfunktion för hela sidan" kvarstår som en önskedröm. Det nya "Artikelsöket" i all ära, men vi har en stor faktabank som stöd för vår produkt. Det är där våra kunder vill ha hjälp att hitta genvägar.
Foto på Kristian Sandström

Kristian Sandström, Anställd

 • 5,878 poäng 5k badge 2x thumb
Ja, vi är ett steg närmare din dröm iallafall..

Nu när artikelsökfunktionen är släppt ger det oss möjligheter att följa upp, utvärdera och ta beslut på om det hade varit en möjlighet att utöka funktionen till en sid-sök i framtiden också. Vi får avvakta och se helt enkelt :)
Foto på Hargassner

Hargassner

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb
Går det inte att visa bruttopriser i webshop+ för ÅF som är inloggade med en rabatt?

Nu ser man ju bara sitt nettopris? Vi skulle även vilja använda shopen som en bruttoprislista för alla ÅF så dom vet vilket pris dom ska ta till slutkund.

Och sökfunktionen gör att det går att se produkterna även fast man inte är inloggad i webshopen. Går det att få bort?
Vi vill inte ha varken produkter eller priser tillgängliga för andra än inloggade ÅF.

/Marcus
Foto på Kristian Sandström

Kristian Sandström, Anställd

 • 5,878 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Under inställningar - shopinställningar kan du kryssa i "Tillåt kund att göra momsval" samt välja vad som ska visas som standard. Hade detta funkat för er tror du?

Sökfunktionen syns i dagsläget även för ej inloggade kunder. Men jag lägger till det som ett önskemål, tusen tack!
Foto på Hargassner

Hargassner

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Kristian!

Jo jag hittar den funktionen, men det har inget med moms att göra.

Vi skulle vilja visa bruttopriser/utpriser i shopen även fast inloggad kund har -10% på priserna. Nu syns kundens nettopris dvs. med avdragen rabatt.

Går detta att ställa in någon stans?

Det skulle även kunna fungera att bara visa bruttopriser för alla kunder och sedan lägga på rabatten på fakturan i eEkonomi, men där går det inte att ändra ordrar som kommer från webshopen?

Mvh Marcus
Foto på Kristian Sandström

Kristian Sandström, Anställd

 • 5,878 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Marcus, då förstår jag..sorry :)

Det går inte att visa Brutto/utpriser utöver det rabatterade priset för ÅF.
Däremot kan man göra precis som du skriver, ha "ordinarie/brutto/utpris" för ÅF (alltså utan avdrag). Sen kan du i eEkonomi justera rabatten och lägga på den i eEkonomi.

Det går alltså att ändra ordrar som kommer från webshopen!
Foto på Hargassner

Hargassner

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb
OK, tack för svaret!

Då löser vi det så istället. :)
Foto på Kristian Sandström

Kristian Sandström, Anställd

 • 5,878 poäng 5k badge 2x thumb
Varsågod, bara kul att hjälpa till. Hör av dig om det är något mer du undrar.

Trevlig helg!

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.