Nya kolumner samt förslag bättre lista - Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Nyligen bytt från Hogia Handel Ekonomi till Visma Administration 500. Vi var beredda på en strulig period, men vi är hittills besvikna på ett till synes halvfärdigt program med okunnig och underbemannad support som endast hänvisar till att skriva på ett forum.

Men vi testar! Spännande att se hur lång tid det tar mellan forum-post och lösning.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi saknar kolumnalternativ i listorna. Det finns "Kolumninställningar" där det går att ändra vilka kolumner man vill se, men de alternativ vi är intresserade av saknas att välja.

I Betalningar - Utbetalningar

Fakturadatum: Det finns förfallodatum och betaldatum, men inget alternativ för fakturadatum? Vi bokför åt ett antal klädbutiker, och ofta ger kläd-leverantörerna kassarabatt vid snabbare betalning. En leverantör kan tex ge 4% rabatt vid betalning inom 10 dagar, 2,25% rabatt vid betalning inom 30 dagar och 60 dagar netto. En annan leverantör kan ha andra procentsatser inom andra tidsperioder. Detta innebär att vi är intresserade av fakturadatumet för att hålla koll på när vi ska betala för att få rabatt. I nuläget får vi ha "Inköp-Leverantörsfakturor"-listan (där fakturadatum syns) uppe parallellt och skippa fram och tillbaka mellan listorna. Detta är både osmidigt och frustrerande.

Fakturabelopp: Det finns Belopp att betala samt Belopp i kr, men båda de beloppen sjunker om vi skulle delbetala fakturan. Det finns inget alternativ för att se orginalbeloppet på fakturan. Om vi som i tidigare exemplet betalar en faktura med 4% kassarabatt inom 10 dagar, så innebär det att en liten summa kvarstår som Belopp att betala. I och med att vi inte i listan kan se originalbeloppen är det svårt för oss att se i listan om Belopp att betala är en kassarabatt eller om det är en faktura på ett lågt belopp. Vi måste i nuläget öppna varje faktura och titta, vilket är osmidigt.

I Inköp - Leverantörsfakturor

Fakturabelopp i vald valuta: Det finns Totalt kr, och Exkl moms i vald valuta. Men ingen Totalt i vald valuta. Vi har leverantörsfakturor i Euro, Norska kronor, Brittiska pund, US dollar, etc - och vi betalar i samma valutor. Exkl moms visar beloppen i den valda valutan, men vi är inte intresserade av Exkl moms utan av totala beloppet. I nuläget finns dock bara Totalt kr att välja på, vilket är helt irrelevant för oss.Vi saknar även sorteringsalternativ för utskrifter av listor av olika slag.

Banklista

Det spelar ingen roll hur vi sorterat listan i programmet. När jag ska skriva ut Banklista så kommer inte listan att sorteras efter samma system jag valt att se listan i programmet. Det finns heller inget annat alternativ som jag eller supporten funnit där jag kan ändra hur den utskrivna banklistan ser ut, utan den kommer bara ut i blandad ordning. Om jag tex vill se mina betalningar till Hugo Boss får jag läsa igenom hela listan och kanske hitta en betalning på sida 1, två betalningar på sida 2, en betalning på sida 4, etc. Jag har bifogat en bild nedan på hur en banklista ser ut, jämfört med hur våra gamla banklistor såg ut. Det är natt och dag.

Vi ser fram emot en snabb lösning på detta!

Tack.

Maria Larsson, JP Administration.
Foto på JP Maria

JP Maria

 • 728 poäng 500 badge 2x thumb
 • frustrerad och irriterad

Publicerades för 2 år sedan

 • 2
Foto på JP Maria

JP Maria

 • 728 poäng 500 badge 2x thumb

Av ren nyfikenhet, vad är det genomsnittliga tidsintervallet mellan forumpost och lösning, eller åtminstone ett svar? Hittills har min post bara flyttats från ett subforum till ett annat.

Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Ibland går det snabbt, ibland inte. Jag är också nyfiken på hur det här systemet funkar, för jag tror inlägg måste godkännas innan de hamnar i webbforumet, så man inte skriver en massa otrevligheter.

Jag förstår vad du menar att listorna är röriga och jag önskar att man kunde välja hur de skulle skrivas ut; per kund, per datum eller i löpnummerordning eller vad som kan önskas.  På så sätt kunde man välja och vraka det som passade en bäst.

Lycka till i alla fall med det nya programmet. Hoppas det inte känns helt hopplöst för dig.

//Lena

Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej JP Maria!

Vi har som mål att bemöta varje idéså fort som möjligt, men vill också hinna diskutera förslagen så att du som användare får ett relevant svar. Gällande hur lång tid det tar att få sin idé genomförd är helt från fall till fall och baseras på efterfrågan och behov.
Samtliga av dina förslag av kolumnalternativ är bra. Anledningen till varför du inte kan välja dessa kolumner i dag är för att fälten i sig inte finns inne i kortläget. Men det är absolut ett bra förslag att möjliggöra de så det tar jag med som ett önskemål.
Vi kan inte se att vi fått så mycket önskemål på banklistans sorteringar men förstår vad du menar. Det vore helt klart användbart att kunna sortera banklistan efter eget behov. Har du tittat på Betalningslistan? Kan den hjälpa dig på något vis även om den inte visar exakt samma uppgifter? Den kan man sortera efter Leverantörsnamn exempelvis. 
 
(Redigerad)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.