Nyheter eEkonomi 12/6

  • 1
  • Tillkännagivande
  • Uppdaterades för 2 veckor sedan
Hej på er! 
Idag har vi släppt en ny version av eEkonomi med följande nyheter och förbättringar: 
Dubblettkontroll vid inläsning av SIE-fil
För att förhindra att dubbletter av verifikationer läses in vid SIE-import har vi nu gjort en förbättring där vi gör en kontroll av verifikationerna innan du slutför importen.
Visma eEkonomi kontrollerar om verifikationerna finns sen innan och finns de med i eEkonomi sen innan kommer de inte läsas in på nytt, och därmed förhindrar vi att få in dubbletter.

Nedan följer ett exempel: 
Jag har bokfört 29 st verifikationer i eEkonomi. Jag exporterar en SIE-fil på alla verifikationer till min redovisningsbyrå som gör en kontroll av bokföringen. Redovisningsbyrån skapar en ny verifikation i sitt system för en korrigering och gör sedan en ny export av SIE-fil där alla mina tidigare verifikationer finns med + korrigeringsverifikationen.

Jag får SIE-filen av min redovisningsbyrå och läser in den i eEkonomi för att få med de rättelser/korrigeringar redovisningsbyrån har gjort. Inne i eEkonomi får jag en varning om att 29 st verifikationer finns redan i eEkonomi. Jag kan klicka på länken “Visa verifikationer” för att få upp en lista på alla verifikationer som eEkonomi känner av redan finns i tjänsten, men som också finns i SIE-filen:Om jag går vidare med importen så kommer eEkonomi sålla ut de verifikationer som redan finns i tjänsten och enbart importera den korrigeringsverifikation som redovisningsbyrån skapat:


När jag klickar på knappen Slutför får jag även här meddelande om att enbart 1 st verifikation har lästs in.Primära företagskontot väljs som standard under Kassa- och bankhändelser
Har du flera företagskonton upplagda under Inställningar - Kassa- och bankkonton väljer du att ett av dessa två ska vara det primära företagskontot.
Vi har i samband med detta gjort en förbättring att varje gång du går in under Kassa- och bankhändelser för att stämma av dina transaktioner så väljs alltid det primära företagskontot upp, så du slipper onödiga klick att byta konto.

Skulle du välja upp ett annat konto än det primära företagskontot så kommer eEkonomi ihåg att spara den inställningen per användare och session.

Kommer ihåg var i listan av kontoplanen du stod
Nu slipper du leta dig tillbaka till det kontot i listan du hade letat upp och expanderat, när du öppnar/redigerar posten och sedan går tillbaka till listläget. Vi hoppas att upplevelsen kan innebära mindre klick och mindre tid att leta upp vilket konto du senast redigerade.

Automatisk scroll på verifikationer med många rader
Om du skapar en verifikation med många verifikationsrader så kommer eEkonomi själv scrolla vyn automatiskt åt dig så du slipper scrolla ned för att lägga till nytt konto. Vi hoppas även här att upplevelsen blir bättre och att det sparar tid och blir smidigare i arbetet för dig.

Periodisering på balanskonton på verifikationer - Endast i eEkonomi Pro
Nu är det möjligt att periodisera belopp på balanskonton på en verifikation, dvs konton inom 1000-2999. Detta gör det möjligt att periodisera t ex moms och andra balanskonton. Exempelvis 1210 i exemplet nedan.

Observera att det finns en begränsning på konto 1510 och 2440, som avser kund och leverantörsreskontran. Dessa konton går fortsatt ej att periodisera. 


/Nellie 
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 20,248 poäng 20k badge 2x thumb
  • Happy

Publicerades för 2 veckor sedan

  • 1

Det finns inga svar.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.