Nyheter eEkonomi 19/12

 • 3
 • Tillkännagivande
 • Uppdaterades för 10 månader sedan
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej!

Denna onsdag har jag flera roliga nyheter att dela med mig av till er!

Återkommande faktura
En ny funktion som gör det möjligt att skapa återkommande fakturor, med eller utan avtalsperiod! 

En smidig funktion för dig som önskar att skicka samma faktura varje månad under en längre tid.
När du skapar en ny kundfaktura så har du nu möjlighet att markera “Återkommande faktura” och fyller i information så som fakturadatum och intervall, spara sedan inställningarna och välj att bokföra och skicka fakturan till kund.

eEkonomi kommer ihåg dina inställningar på mallen och skapar nästkommande fakturor automatiskt och du finner dem under fliken “Återkommande fakturor”. Det enda du behöver göra är att bokföra och skicka iväg varje faktura för sig.  Förbättringar på startsidan
Senaste filtret som du gjort urval på och använt på startsidan kommer nu sparas per användare så du enkelt kan göra samma urval vid senare tillfälle.
Startsidan är nu även responsiv så att den anpassas till storleken på skärmen som du arbetar på. Skulle du t ex arbeta på mobilen så blir startsidan anpassad efter det.

Rapport för Arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI)
Idag har vi lagt till en pdf som du kan skapa i samband med arbetsgivardeklarationen på individnivå. Pdf:en innehåller uppgifter som du ska redovisa vidare till Skatteverket. Du ser t ex uppgifter om bruttolön och förmåner, underlag för arbetsgivaravgifter, skatteavdrag m.m. Slutligen ser du summa för avgift och skatt att betala till Skatteverket.

Pdf:en skriver du ut under Lön - Arbetsgivardeklaration - markera den månad det gäller och klicka på Skapa pdf. Ta för vana att kika igenom pdf:en innan du lämnar in arbetsgivardeklarationen till Skatteverket.

I januari 2019 träder lagen i kraft för alla företagare, och du som börjar rapportera enligt Arbetsgivardeklaration på individnivå behöver inte oroa dig för inställningar. När du skapar din första Arbetsgivardeklaration på individnivå under Lön - Arbetsgivardeklaration så har vi ändrat om till de nya rapporterna.

Vill du läsa mer om AGI kan du kika in på www.vismaspcs.se/agi.


Ha en trevlig dag!
/Nellie 
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
 • Happy

Publicerades för 10 månader sedan

 • 3
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

 • 26,608 poäng 20k badge 2x thumb
En fråga från en skeptiker. Hur löser ni den nya karensavdragsberäkningen i lönemodulen i eEkonomi? Knappast något som vare sig lekmän eller proffs kan beräkna själv utan ett riktigt löneprogram krävs nog. Typ Lön600 som vi använder..... Tycker att det är lite synd om dom som använder lönemodulen och kanske tror att den löser allt.....
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Hmm, intressant! Vill inte leda in denna diskussionstråd på sidospår genom att svara/kommentera här så jag gjorde en ny tråd: 
https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/karensavdragsberakningen-i-lonemodulen-i-eekonomi?rfm=1...
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Kul att se återkommande fakturering lanserad! Har själv inte användning av det just nu men får se till att skaffa det under 2019. .-)

Skönt också att se AGI på plats. 

Startsidan.. well, använder faktiskt inte så mycket men steg för steg så bättras den på, bra!


(Och tack för att inte låsa den här tråden direkt. Har alltid velat kunna ge direkt återkoppling på nyheterna, lite lättare såhär. Samtidigt förstår jag varför dessa trådar brukar låsas.)
Foto på Lars-Erik Svahn

Lars-Erik Svahn

 • 162 poäng 100 badge 2x thumb
Hej! 
Mycket bra! 
Finns det möjlighet att välja avtalsperiod ? Månadsvis , Kvartalsvis, Halvårsvis och Årsvis är ju std inom avtalsfakturering. Vi har 95 % kvartalsvis vilket är mycket vanligt inom tjänstesektor, likväl inom uthyrning.
M v h
Lars-Erik
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Vad jag kan se så är det för närvarande bara Månadsvis men jag tycker mig också se tecken både i utseendet och i den underliggande koden att det är förberett för att klara andra avtalsperioder?

Kan vara att Visma börjat med att bara tillgängliggöra Månadsfakturering för att kunna se att det fungerar "ute i verkligheten" först innan man aktiverar de andra alternativen.
(Redigerad)
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Tack för er feedback och kommentarer, alltid roligt att läsa vad ni tycker om nyheter och funktioner i programmet :)

Vad gäller Återkommande faktura så tittar vi på möjligheter för fler perioder för framtiden, och månadsvis är en start för funktionen. 
Självklart uppdaterar jag er när förändring sker. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.