Offert & order. Vill visa kund ett pris av fler artiklar men fortfarande behålla TG á pris och antal för resp artikel - Administration

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej. Vi har nyligen uppdaterat till version 2017.0 och upptäckt att det blir stora problem för oss vid offert/order. Vi offererar och orderbekräftr nästan alltid produkter som består av två eller fler artiklar i våra projekt.T ex fåtöljer= en artikel för själva fåtöljen och en artikel för tyget den kläs i, bord=en artikel för stativet och en annan artikel för bordsskivan, gardiner= en artikel för sömnad och en annan för tyget. Kunden ska bara se ett pris. Detta har inte varit något problem tidigare. Man har lagt in en rad utan artikel med antal, á summa och total för hela produkten (den rad som kunden ser) under denna rad lägger man upp resp artikel som tillhör produkten. Man har sedan kunnat nolla totalen men fortfarande se antal, a ́pris och TG på resp artikel. I denna version nollas allt vilket gör att man inte kan  hålla koll på vare sig priser eller TG. När offert blir order måste man gör om allt osv. Det måste var fler som arbetar på samma sätt som vi, dvs där kunden inte ska se varje artikel, där produkten är en sammansättning av fler artiklar. Kan vi komma förbi detta eller behöver vi byta program?
Foto på annika

annika

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
 • frusterad

Publicerades för 3 år sedan

 • 1
Foto på JanH

JanH

 • 844 poäng 500 badge 2x thumb
Jag använder mig av Paketartiklar. Då avmarkerar du rutan Lagervara och sedan går du in på flik 4 Struktur i lagerregistret. Där skriver du in dina ingående artiklar och kan markera om du vill att dessa skrivs ut på offert, order, följesedel eller faktura. Jag vet inte om detta är ett fungerande alternativ för dig? Det fungerar utmärkt för mig i mitt företag.
Foto på annika

annika

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Tack Jan för ditt svar. Jag önskar att det gått att lösa. Tyvärr funkar det inte i vår verksamhet då vi inte har något lager. I ex ovan kommer t ex bordsskivan från ett snickeri och stativet från en annan leverantör. Kunden köper ett bord inte ett stativ och en skiva.Vi arbetar som inredare och har därför jätte många möbelproducenter tygleverantörer och hantverkare som leverantörer och kan alltså inte lägga upp alla leverantörers artiklar. Hos oss är artikel bara en artikel hos leverantör sedan får vi skriva manuellt vad artikeln hos leverantören avser. Vet inte om jag lyckas förklara bra. Tyvärr verkar det som att vi efter 15 år med spcs inte har ett program som fungerar så bra för oss längre. Det finns säkert en anledning till uppdateringen som hjälper andra.
Foto på Fredric Broad

Fredric Broad, Moderator

 • 2,754 poäng 2k badge 2x thumb
Hej Annika!

Nej så som du beskriver fungerar det inte att göra i nuvarande version. Lägger man det som en paketartikel så måste man ha artiklarna som lagervara för att TG ska beräknas. Dock får man TG totalt för alla artiklarna och inte TG per "underartikel". Sen går det att skapa en paketartikel med artiklar som inte är lagervara. Det man då kommer se är antalet och Kalkylpris. 

Jag tar ditt önskemål vidare till vår utvecklingsavdelning.

/Fredric 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.