Olika utskriftsmallar per kund/artikel i Administration

 • 35
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej, jag skulle vilja ha en funktion så att jag kan välja utskriftsmall individuellt för t.ex. varje artikel (artikeletikett) eller varje kund (fakturamall) och även antalet kopior på t.ex fakturor.
Foto på nallen

nallen

 • 400 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 35
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej på er,

Stort tack för all input! Det är mycket intressant att läsa beskrivningarna från er arbetssituation och vilka förväntningar ni skulle ha på en utökad funktion.

Det jag kan konstatera så här långt är följande:

*Välja mall per kund
**Välja mall per utskriftsval (dvs om man skriver ut på skrivare, PDF osv..)
En bra första nivå för att uppnå båda dessa är om du på kunden kan ange vilken mall som ska användas per dokumenttyp, tex på fliken 4. Utskriftsval. Om du på kunden väljer utskriftsvalet E-post för Kundfakturor kan du då välja den mall som bäst passar för detta. Skulle du på fakturan sedan bestämma dig för att skriva ut den på skrivaren istället får du välja en annan mall tillfälligt.

*Välja mall beroende på husarbete eller ej
Det här vet jag inte riktigt hur vi skulle lösa. I samtal med användare har jag fått förslaget att husfaktura ska vara en egen mall helt och hållet, som plockas om man kryssar i Innehåller husarbete på fakturan. Det skulle dock innebära en hel del arbete i programmet och gynnar inte lika många. En tillräcklig förändring är kanske att på kunden välja vilken mall som ska föreslås när en faktura skapas för den kunden, som i förslaget ovan. Är det korrekt att anta att det skulle fungera i de flesta fall för de som fakturerar husarbete?

*Välja mall per artikel
Om jag ska prioritera bland förslagen hamnar denna inte lika långt upp i min bedömning. Vi bör fokusera på kundsidan först och se om konceptet håller där innan vi arbetar vidare med etiketter och t.ex. beställningsdokument till leverantörer.

Så - vad är då status?
Jo, parallellt med att vi arbetar med de prioriterade förändringarna till nästa version (t.ex. nya vägledningen för rättelser av bokföringsposter) så håller vi på och kikar på de tekniska bitarna kring mallarna. Tiden räcker dock inte till för att sy ihop det arbete som behövs för att utveckla funktionen i sig men förhoppningsvis har vi förberett så pass mycket nu att vi kan prioritera detta till nästa år. Jag vill poängtera att detta är ett av flera "större" önskemål som ligger högt på önskelistan just nu så jag vill inte ge några garantier på en tidplan. Mycket kan hinna hända på vägen men jag vill att ni ska veta att vi diskuterar den här funktionen och har med det i planen.
Foto på MD

MD

 • 296 poäng 250 badge 2x thumb
Håller med dig i prioriteringen.

Du beskriver inte riktigt det där med den alternativa fakturan för att skriva ut en specifik faktura med en viss mall. Att man som idag kan välja en annan destination är ju kanon men jag förutsätter att det blir så att valet av fakturamall till slut hamnar på fakturan så att man där ha möjlighet att ändra för en viss faktura om man vill skriva ut den med en annan mall?

Dock kan det vara lite väl trubbigt att välja mall enbart på kunden.

Vore praktiskt att kunna lägga detta på en något högre nivå typ på tex Kundkategorin eller Prislistan i första hand och sen på kund om det avviker. Har man 500 kunder är det lite jobbigt att underhålla detta för varje kund.
Foto på Mathias

Mathias

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb

Jag vill också lägga till mitt intresse till önskemålet om att välja fakturamall per kund.

Vi har en Norsk filial registrerad, men det går in i samma redovisning. Så alla våra fakturor till norska kunder ska ha annat orgnummer, VAT kod och bankinfo. Vi lägger infon idag som textrader på fakturan, men vissa kunder godkänner inte det och ibland glömmer man det, vilket skapar problem då vi fakturerar norsk moms och kunden tror att det är svensk

Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Mathias, tack för din input i diskussionen. 
Foto på Niklas Bonnevier

Niklas Bonnevier

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Hej,

Jag vill också påpeka att jag vill kunna välja fakturamall per kund. Vi har idag tre olika mallar - Företag, privatperson och så ROT-fakturor. Det tar enormt mkt tid att för varje faktura välja vilken mall jag ska skriva ut med. Nu har vi åtminstone lagt upp ett "Extra fakturadokument" så att vi kan köra alla standardfakturor där. Men för varje företag och ROT-faktura så måste vi klicka, klicka, klicka och klicka...
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Content Producer - Administrationsfamiljen

 • 30,906 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan!

Jag funderar på om du inte skulle kunna använda samma utskriftsmall till alla dina kunder - standardmallen för husfaktura Faktura Silver - standard med stöd för hus eller Faktura Silver - logotyp med stöd för hus.

Du styr via prislistan på kunden (flik 2 Fler uppgifter i kundregistret) om den är inklusive moms eller inte - eller om du manuellt sätter en markering när du skapar en faktura. Gäller det rotfakturor så hanterar mallen också det eftersom den känner av att du har angett att det gäller husarbete på fakturan.
Foto på Niklas Bonnevier

Niklas Bonnevier

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Jag tar detta vidare till administratörerna :)
Foto på Renee

Renee

 • 132 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Utskriftsmall vid ROT-arbete.

Ett önskemål är att om man kryssar i rutan för ROT-arbete så skall en utskriftsmall med stöd för ROT-arbete automatiskt väljas (den kan vara förinställd vilken den skall vara i inställningarna). Alternativt så skulle man kunna välja utskriftsmall när man skriver kundfakturan genom en rullgardinsmeny (precis som man väljer om man vill att den skall skrivas ut via brev/skrivare/pdf osv).

Anledningen är att ROT-mallarna ogärna används vid "vanliga" fakturor eftersom mycket färre artiklar får plats på den fakturamall som stöder ROT-arbetet. Idag måste jag manuellt gå in i inställningar och plocka fakturamallar när jag växlar mellan ROT-arbeten och vanliga arbeten vilket tar mycket tid i anspråk.
Foto på PSO

PSO

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Hej! Fler fakturaval direkt i utskriften..

Vi har i vårt system 2 olika typer av fakturor, vi skulle genom ett enkelt sätt vilja ha fler möjligheter direkt i utskriften, eftersom vi behöver anpassa texten ganska ofta. Det blir strul om vi ska hämta mall varje gång, lätt att glömma bort att ändra tillbaka. Vi vill alltså ha möjlighet att välja mellan 4 olika varianter i utskriften.
Foto på vme

vme

 • 172 poäng 100 badge 2x thumb
behöver ABSOLUT denna funktion både per kund och per artiklgrupp. detta då vi säljer både varor enligt regler om vmb och normala momsregler. vi måste nu titta på annan leverantör....
Foto på Thomas

Thomas, Champion

 • 12,878 poäng 10k badge 2x thumb

Det har nu gått två år sedan sista svaret från Visma, att man förhoppningsvis skulle prioritera denna fråga nästa år (dvs förra året). Hur är statusen för detta önskemål?


Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Fd Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering

 • 3,002 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Thomas!

Vi har fortfarande detta på agendan för framtida förbättringar och vi har fått bra input för att kunna genomföra det. Däremot är det andra områden som kräver vår omedelbara uppmärksamhet just nu, men det är inte på något sätt bortglömt.

Jag ser att utskriftsmallen för Extra order-/ och fakturadokument har nämnts längre upp i tråden. Jag förstår att ni användare som nämnt detta redan använder detta till områden, men ni som idag inte använder dessa möjligheter vill jag lyfta det en extra gång. Med hjälp av det extra dokumentet får du möjligheten att direkt på fakturan eller ordern välja på två olika mallar. Kika gärna in på vår supportfilm som Gustav skapat om det låter intressant, i samma spellista hittar du även andra smarta tips i programmet.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.