Omboka föregående års resultat och äldre? - eEkonomi

 • 1
 • 3
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag hoppas ni kan hjälpa mig för jag är väldigt orolig att det är fel från längre tillbaka.

1. Jag har gått igenom stegen i Årsavstämningen, jag tror att jag lyckats med att bokföra årets resultat. Men jag är ytterst orolig att jag missat/missförstått något med att bokföra föregående års resultat, och det kanske jag gjorde året innan det oxå, och kanske innan det :/. Hur gör jag då? Jag har läst på ert forum, men det är inte så lätt. Man nämner massa konton, men inte varför. Jag minns att jag undrade förra året varför det fanns saldo som inte stämmer, och nu samma, och den har ökat.

Vad kan jag göra? Ni får gärna titta i mitt system. Är det helt åt skogen nu när detta inte förståts av mig?

2. Moms, bokföringskontot för moms verkar diffa -3921kr. Momsredovisningen var 44179kr men av någon anledning så har jag betalts in 40258kr, misstänker att det är nått med moms till utland eller vad det är. Hur får man denna nollad?
Foto på zandoin

zandoin

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
 • 3
Foto på Lovisa

Lovisa

 • 192 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!

Jag kan hjälpa dig om jag får möjlighet att logga in. Jag kan skicka en samarbetsförfrågan direkt från mitt Vismaprogram. Jag behöver ditt organisationsnummer och namn. Du kan mejla det till lovisa.ljungvall@4lekonomi.se.

Det är ganska lätt att åtgärda de gamla felen och när det är ordnat kan jag visa hur du ska göra varje år framöver :-). 

Mvh
Lovisa
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Zandoin! 

Här har du information om hur du bokar om föregående års resultat. 
Vid årets slut bokar man årets resultat. I början av nästa år bokar man om det resultatet för att tömma kontona, då det nya resultatet kan bokas upp på dessa konton igen. 

Kanske kan Lovisa hjälpa dig lite närmare med just dina siffror!

Ha det gott!
/Sanna
Foto på Lovisa

Lovisa

 • 192 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har hjälpt honom redan :-). Dock kan jag påpeka att det du hänvisar till är 3 år gammalt och numera har ni ett bokföringsförslag (manuell verifikation) som heter just "Omföring av ingående balanser på kapitalkonton." Daterar man ombokningen 1 januari innan det hänt något på nya året så är det en enkel transaktion att tömma kontona korrekt och lägga mellanskillnaden på 2010.

Mvh
Lovisa
Foto på majoba

majoba

 • 144 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Lovisa, äntligen tror jag att jag hittat något som kan förklara varför jag har över 500 000 i Egna uttag när jag har ett resultat på 99 000 ...
Har ägnat flera timmar åt att gå igen Årsavstämning och Deklarationsdelen och kom fram till sista sidan där den totala skatten och resultatet står och där står över 2 miljoner i skatt!
Har letat i forum, googlat, lagt ut fråga i detta forum men förstår ingenting.

Har aldrig gjort "Omföring av ingående balanser på kapitalkonton" (hade aldrig hört talas om det tills nu) så jag antar att det är ett av felen. 
Har du någon möjlighet att hjälpa mig så vore jag dig för evigt tacksam. Jag är på gränsen att lägga ner alltihop ... :(

Hälsningar,

Maria
Foto på Lovisa

Lovisa

 • 192 poäng 100 badge 2x thumb
Jag kan hjälpa dig genom att jag loggar in i ditt program så kan jag jag rätta till detta bakåt i tiden. Det är inget som påverkar tidigare resultat och deklarationer. 

För att skicka en samarbetsförfrågan så behöver jag lägga upp ditt företag hos mig. Jag behöver ditt namn, ev firmanamn, och orgnr. Du kan mejla det till lovisa.ljungvall@4lekonomi.se

Mvh

Lovisa
Foto på majoba

majoba

 • 144 poäng 100 badge 2x thumb
:-D Mailat dig
Foto på A-L

A-L

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb
Hej! Förlåt att jag kapar tråden, men en fråga angående det tråden här handlar om. 
Det påverkar inte tidigare resultat och deklarationer om man glömt att omboka föra årsresultat, eller bokar det 1 januari 2018 istället för 1 januari 2017 som skall ?
Jag råkade göra detta och efteråt gjorde jag bokslut och deklarerade.
Foto på Lovisa

Lovisa

 • 192 poäng 100 badge 2x thumb
Nej, det gör inget. Allt eget kapital hamnar i samma ruta i deklarationen. Men tipset är att göra detta bokföringsförslag den 1 januari varje år. :)

Mvh
Lovisa
Foto på A-L

A-L

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb
Tack för svaret :-) 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.