Omvänd skattskyldighet - eEkonomi

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej, jag har ett företag som gör de flesta inköpen får annat EU land och då gäller omvänd skattskyldighet. Idag finns ingen funktion för automatisk beräkning av denna moms i Eekonomi.  Är detta något som ni håller på med att utveckla och när i tiden kan detta ev. komma? När jag skriver ut t.ex. en balans- och resultaträkning från Eekonomi så är det jättemycket mellanrum mellan kontoraderna vilket gör rapporterna svåröverskådliga. Skulle vara önskvärt med en snyggare utskrift typ den ni har i Visma adminstration.
Foto på Terese

Terese

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

 • 2
Foto på Kalle Lindblad

Kalle Lindblad, Moderator

 • 5,312 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Terese!

Nu vet jag inte exakt hur du menar att du inte får beräkningen automatiskt. Är det leverantörsfakturan som inte konteras korrekt i avseendet omvänd skattskyldighet, för det ska den nämligen göra om du gjort inställningarna riktigt.
Med andra ord, utveckla gärna lite mer vad exakt du tycker eEkonomi inte hanterar rätt hela vägen. Vad gäller din andra synpunkt tar jag den vidare.

Tack för ditt inlägg!
(Redigerad)
Foto på Terese

Terese

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb

Hej,

Om jag registerar en leverantörsfaktura så föreslås de senast använda kontona på denna leveratören men programmet beräknar inte automatiskt 25% på det kontot inköpet är bokfört på, t.ex konto 4041 inköp tjänster 25% från EU land, utan man får själv manuellt räkna fram momsbeloppet varje gång. Vid omvänd skattskyldighet framgå inte momsbeloppet på fakturaunderlaget. I Visma administration lägger man upp en så kallad automatfördelning så beräknas automatiskt 25% omvänd moms på aktuella momskonto. Som jag förstår det finns inte motsvarande funktion i Eekonomi.

Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 48,844 poäng 20k badge 2x thumb
Den automatik du söker fungerar på "inköp varor EU" men inte på tjänster, vilket jag påtalat tidigare i detta forum
(Redigerad)
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Jag ber om ursäkt att det dröjt ett bra tag innan ni fått svar i denna tråd.

Gällande önskemålet om att funktionen ska finnas även för inköp av varor är något vi fått till oss på flera håll. Jag håller med om att det är en bra funktion som kan önskas även för tjänster. I dagsläget finns den med på vår önskelista men vi har inget besked på att det är något som kommer utvecklas inom den närmsta tiden.

Jag uppdaterar självklart denna forumtråd om en ändring av detta blir aktuell!

/Lovisa

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.