Önskan om förbättring av utskriftsdialog - Administration

  • 9
  • Idé
  • Uppdaterades för 3 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Problembeskrivning: Då man har en kundfaktura öppen och väljer skriv ut öppnas dialogrutan "Direktutskrift faktura". I denna dialogruta har vi ett önskemål om att det ska synas vilken skrivare som för tillfället är vald. Allra helst också kunna välja skrivare för den aktuella utskriften direkt i dialogrutan utan att behöva klicka sig fram i underdialoger. 

Orsak: Vi har flera skrivare, en liten bordsmaskin på kontoret för enstaka utskrifter, en stor mfc-maskin för volymutskrift, pdf-skrivare samt e-fakturaskrivare och har stort behov av att byta mellan dessa. Att minska ner antalet knapptryckningar som erfordras för att växla mellan olika skrivare skulle underlätta det dagliga arbetet väsentligt.
Foto på Nicklas

Nicklas

  • 222 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

  • 9
Foto på Josefin Harrysson

Josefin Harrysson, Fd Team Manager - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Tid, Visma Webbfakturering, Visma Compact

  • 1,484 poäng 1k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej på er, Önskemålet om attdet ska synas vilken skrivare som för tillfället är vald ligger ett knapptryckbort (eller två eftersom man behöver välja Avbryt också). Att byta skrivarekräver några klick till, det är helt korrekt. :)

När vi görförändringar i programmet genomför vi ofta användartester och utifrånresultatet diskuterar vi hur en funktion eller dialogruta ska se ut. Vi pratarockså med personer på vår supportavdelning för att få en förståelse för hurvåra kunder använder sina program. Vi pratar även med lärare som undervisar iprogrammen om hur vanligt det är att man gör si eller så.  

Input från olikahåll ger oss ofta en bra förståelse för hur mycket en funktion, en knapp elleren utskrift används. Det är utifrån denna sammantagna bild som vi görbedömningen (antagandet) som ligger till grund för vad vi lyfter fram direkt idialogrutor och vad som ligger ett eller flera knapptryck bort. Iblandskickar vi ut enkäter till urval av våra användare, men vi gör aldrigförfrågningar till samtliga användare om funktioner i programmet.

Vi tar till ossönskemålet och får prioritera det mot andra behov som lyfts i våra kanaler.

Fortsätt gärna att gilla ochkommentera i tråden så får vi mer värdefull input. :)
(Redigerad)