Önskar fler betalningsalternativ vid utkörning av kontantfaktura - eEkonomi.

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej, jag skulle önska att det fanns att välja olika betalningsalternativ vid kontantfaktura i eEkonomi. Det skulle underlätta för oss som inte använder ett registrerat kassasystem. Jag kör ut en kontantfaktura för varje enskilt köp och det bokförs automatiskt på 1910 Kassa. Men i verkligheten så är det ibland kontant, ibland kort osv. Om den funktionen fanns så skulle jag slippa att göra en korrigeringverfikation för varje kund som inte använder kontanter.

Eller kan jag välja kortbetalning på kundinställningar även om jag inte har registrerat kassasystem?

Jag skulle ändå hellre se att en får välja betalsätt när fakturan är färdig och en trycker på skapa-knappen eftersom samma kund inte betalar på samma vis varje gång...

Jag använder eEkonomi och bokför enligt kontantmetoden.
Mvh Peter
Foto på Peter_bg

Peter_bg

  • 820 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 2
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

  • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Peter,

Jag förstår att det blir onödigt arbete för dig att i efterhand skapa korrigeringsverifikationer för de kunder som ej har betalat kontant.
Smidigast hade ju varit att ha korrekt inställning på kunden från början men förstår att det inte alltid är möjligt.

Då det är lite olika regler för om/när man behöver ha ett kassaregister hänvisar jag dig gärna till Skatteverkets information om kassaregister

Jag lägger ditt önskemål om friare betalsätt på kund vidare till utveckling.

Ha en bra dag

/Cecilia
Foto på Peter_bg

Peter_bg

  • 820 poäng 500 badge 2x thumb
Hej Cecilia.
Jag tycker det att det är lite konstigt att det inte finns fler möjligheter och inställningar att göra i eEkonomi för att passa den enskilde användaren. Det känns lite grovt och generellt.
Jag misstänker att jag inte är ensam om att inte ha ett kassaregister.
Vid samtal med skatteverket har jag fått förklarat att kortbetalning utan kassaregister är godkänt om en kontantfaktura upprättas. Jag kan därför inte ha "rätt" betalningsalternativ på kunden.
För att ge ett mer konkret exempel på förändring i eEkonomi så föreslår jag att när en är i "Kundfaktura" så ska det finnas olika betalningsalternativ i rulllistan där en väljer "Skapa faktura som PDF". Det som också är minst lika viktigt är isåfall att de olika betalningsalternativen är helt anpassningsbara, d.v.s välja namn och bokföringskonto själv.
Detta tillsammans med ett artikelregister med fler funktioner, med stöd för artikellistor och inventeringslistor att skriva ut (som jag har nämnt i annan tråd) skulle eEkonomi vara mer användarvänligt för den lille företagaren som inte vill köpa tilläggsprogram till höger och vänster för en massa pengar.
Personligen tycker jag att eEkonomi skulle komma upp i sitt rätta värde då.

Ursäkta att jag blev långrandig, mvh Peter.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.