Önskemål i eEkonomi

  • 4
  • Idé
  • Uppdaterades för 7 månader sedan
  • Genomförda
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej!

Det jag saknar i eEkonomi som finns i Visma Admin är som någon skriver, möjlighet att skriva ut betalningsförslag men även möjlighet att filtrera på förfallodatum, leverantör etc på samma sätt som i Admin.

Att jag inte heller får fram en summa på de lev.fakturor som jag valt i programmet är väldigt dåligt. Att behöva räkna manuellt, ja, det är ju verkligen ett steg bakåt i utvecklingen. Ett klart önskemål i utvecklingen av eEkonomi.

Likaså är ett stort önskemål att det ska gå att ändra betaldag på samtliga markerade lev.fakturor, samma sak här, det är vi vanda vid att kunna göra i Admin. Att klicka på varje markerad faktura var för sig och välja datum är väldigt tidsödande. Ett klart önskemål att denna funktion utvecklas i eEkonomi. Många företag slirar på betalningen av sina lev.fakturor och kan helt enkelt inte betala dem på förfallodag vilket givetvis är tanken i eEkonomi. Teori är en sak, praktiken en annan.

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Supporten tipsar: Skapa utbetalningsfiler - eEkonomi.
Foto på Markus Anderberg

Markus Anderberg

  • 3,016 poäng 3k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 4
Foto på Fanny Örnberg

Fanny Örnberg, Moderator

  • 3,924 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Markus,

När du skriver att du vill kunna skriva ut betalningsförslag men även ha möjlighet att filtrera på förfallodatum, leverantör och så vidare hur tänker du då att det ska se ut i eEkonomi? I vilken del av programmet ska denna funktion finnas och hur ska den se ut/fungera? Kan önskemålet i denna forumtråden vara liknande så får du gärna gå in och rösta på den.

När du skriver att du vill kunna få fram en summa på de lev.fakturor som du har valt i programmet, syftar du då på den summa av de lev.fakturor som du väljer att ta med i LB-filen? Om det är på detta vis du tänker så finns det en forumtråd som tar upp detta önskemålet som du gärna får rösta på. Du hittar den här.

Jag tar vidare ditt önskemål angående att kunna ändra betaldatum för flera markerade fakturor samtidigt när en LB-fil skapas. Jag ser även att andra användare kommentera om ni önskar samma funktion så att vi kan samla idéer om detta på samma ställe.

Ha det fint!

/Fanny
Foto på Markus Anderberg

Markus Anderberg

  • 3,016 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Fanny!
Jag återkommer med ett mer konkret förslag.
Hälsningar Markus
Foto på Markus Anderberg

Markus Anderberg

  • 3,016 poäng 3k badge 2x thumb

Hej Fanny!

Då ska vi se om vi kan specificera önskemålen lite tydligare!

Bakgrund:

Bakgrunden är att jag vill få en smidigare hantering vid betalning av flera leverantörsfakturor samtidigt vid export till fil. Slippa klicka i x antal önskade leverantörsfakturor för export till fil samt att på varje lev.fakturarad ange vilket datum betalningen ska ske.

Anledning:

Som jag skrev tidigare så är det inte helt ovanligt att företagare har svårigheter att betala sina lev.fakturor på förfallodatum. Kanske vill man betala samtliga fakturor som förfaller vecka 30 2018 per den 2018-07-25 för att slippa återrapportera 5 olika betalningar.

Jämförelse:

Jag jämför gärna med funktionaliteten i Visma admin 500. Se bild nedan:


Vid hantering av leverantörsbetalningar i Visma admin så kan jag:

1. Ange till och med vilket förfallodatum som jag vill selektera lev.fakturorna och jobba vidare med. Jag vill kanske jobba med lev.fakturor som förfaller till och med den 2018-07-31, men inte de som förfaller 2018-08-01 och senare.

2. Välja att markera samtliga selekterade lev.fakturor jag vill hantera. (Medför att alla bockrutor blir i-bockade i kolumnen "Markering".

3. Välja att ändra betalningsdatum på samtliga markerade lev.fakturor om jag tex vill betala samtliga markerade lev.fakturor per den 2018-07-25. (Funktionen "Ändra datum mm." i bilden ovan.

4. Få en summering av samtliga markerade lev.fakturor. I bilden ovan finns inga markerade lev.fakturor varför summan är 0,00 i rutan "Totalbelopp kr".

5. Välja att betala ett annat belopp än fakturabeloppet. Jag kan på så sätt delbetala en faktura via filbetalning.

6. Skriva ut "Banklista" med specifikation och summering av lev.fakturor för betalning.

Förslag till utveckling av eEkonomi:

De 6 funktionerna beskrivna ovan är klart önskvärda i eEkonomi enligt min uppfattning.

Jag tänker mig att funktionerna ovan läggs in i programdelen "Exportera" eller som den heter när man kommer till nästa sida; "Behandla leverantörsfakturor", se bild nedan:

Så som eEkonomi fungerar idag så finns inte möjligheterna beskrivna ovan i denna programdel. Det går att markera eller avmarkera samtliga obetalda lev.fakturor (som ännu inte exporterats till LB-fil).


Förslag till lösning:

1. Lägg till en ruta intill "Välj bankkonto" där man kan välja "till och med förfallodatum" för selektering av önskade lev.fakturor.

2. Om punkt 1 är löst enligt ovan så finns funktionen "markera samtliga lev.fakturor" redan i eEkonomi. (De fakturor jag valt att selektera vill jag ju samtidigt jobba vidare med.) Det man skulle kunna tänka sig är att förtydliga den lilla kryssrutan överst så att användare vet att den betyder "Markera/Avmarkera samtliga lev.fakturor".

3.Lägga till en ruta, tex ovanför "Betaldatum" med funktionen "Byt betaldatum".

4. Lägga till en summeringsruta som visar totalsumman på samtliga markerade lev.fakturor. Se bild nedan, funktionen finns redan i eEkonomi på sidan Leverantörsfakturor/Obetalda leverantörsfakturor (uppe till höger). Bör gå att lägga till i bilden ovan också!

5. Detta kan man lösa genom att liksom i Visma admin lägga till en kolumn med tex texten "Belopp att betala". Default kan ju vara samma belopp som "Obetalt belopp" men med möjligheten att ändra belopp som kommer betalas via fil.

6. Lägg till en funktion/knapp för utskrift av "Banklista" med specifikation och summering av valda lev.fakturor för betalning via fil. Snyggt att ha som underlag till verifikationen.

 


Är Ni fler användare som använder Er av LB-rutin för betalning av lev.fakturor så gör Era röster hörda och kom med tankar o funderingar! Gillar Ni förslaget så "gilla". Det är vårt sätt att påverka utvecklingen hos Visma.


Med vänliga hälsningar:

Markus

(Redigerad)
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Vi har nu gjort förbättringar på LB-filen i Visma eEkonomi så att du lättare ska kunna se vilka totalsumma som skickas med i filen! 

Läs mer i forumtråd: "Nyheter eEkonomi 13/3"

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.