Önskemål om att på löneartsnivå kunna välja summera likadana lönebeskedsrader eller ej.

  • 4
  • Idé
  • Uppdaterades för 8 månader sedan
  • Inte planerade
Vissa lönearter vill man ska slås ihop. Vissa inte. T ex när man korrigerar en löneart från föregående månad. Då vill vi att det ska vara tydligt för den anställde vad man gjort. 
1103 Månadslön 190201--190228  = 20 000
1103 Månadslön 180101-180131 = - 22 000
1103 Månadslön 180101-180131 =  20 000
Om jag skjuter in textrader så kan man förklara med en längre text men  det blir fortfarande bara en månadslönart med totalt 18000 kr i detta fall blir ju lite otydligt. Jag förstår att man man kan välja att bocka ur "summera likadana lönebeskedsrader" men då kommer restens lönebeked vara så mycket längre än idag. Därför undrar jag om det är möjligt att välja bort "summering" på en löneart. Eller om det finns något annat bra sätt att göra det tydligt i fallet ovan.
Foto på Lisa

Lisa

  • 1,056 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 8 månader sedan

  • 4
Foto på Sofia Johansson

Sofia Johansson, Moderator

  • 5,544 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Lisa!

Gällande vilka alterantiv du kan summera på kan du läsa mer här
Förmodar att du redan läst Fälförklaringarna där men tänker om någon annan som inte riktigt vet hur man hittar dit läser här, länkar jag ändå.

Du kan även, direkt på lönekörningen, välja att bocka ur rutor som "Skriv ut" på specifika löneartsrader. Då syns den inte på lönespecen men är ändå medräknad i summan.
Skulle det fungera eller är det på något annat sätt du tänkte dig?

Ha det gott!

/Sofia 
Foto på Lisa

Lisa

  • 1,056 poäng 1k badge 2x thumb
Tack, vi har inställningen "summering av lönearter" i företagsinställningar för att vi vill att många lönearter ska summeras. I fallet ovan är problemet att en löneart summeras och önskvärt vore att man skulle kunna välja att den inte ska summeras. Men i och med att det bara är på företagsnivå man kan summera lönearter och inte på löneartsnivå så går det ju inte.. I fallet ovan är samliga rader med månadslönearten ibockat på "skriv ut". (då vi vill att de ska skrivas ut på lönespecen). Problemet är att den summeras. (raden med korrigering -22000 skrivs inte ut även med bock "skriv ut"). Så jag förstår inte vad som skulle göra det tydligare att bocka ur "skriv ut" eller jag kanske missförstår dig :-)
Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Moderator

  • 1,062 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Lisa,

Tack för förklaringen och idén! Det är i dagsläget inte möjligt att välja bort enskilda lönearter som inte ska summeras om man har den inställningen i företagsinställningarna, men jag tar det vidare som ett önskemål.

/Joanna