Ert Ordernummer - eEkonomi

 • 22
 • Idé
 • Uppdaterades för 11 månader sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

En del som jag saknar i eEkonomi, är möjligheten att lägga in mina kunders eget ordernummer, utan att behöva göra en ny textrad. Många av våra kunder kräver detta som hänvisning i fakturan. Detta bör gå att lägga till utan allt för mycket arbete ;)
Foto på Petri

Petri

 • 410 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 22
Foto på Petri

Petri

 • 410 poäng 250 badge 2x thumb
Jag har tröttnat på eEkonomi och Visma. Har sagt upp mitt abonnemang och köpt ett bättre med bättre support. Visma skiter fullständigt i vad vi användare tycker, de lägger bara till det de själva tycker är bra. T ex ett nytt utseende istället för fler efterfrågade funktioner.
Foto på Thomas Lundin

Thomas Lundin

 • 106 poäng 100 badge 2x thumb
Ja det var verkligen förvånande att man lade ner energi på websidans utseende istället för av många efterfrågade fält och gestaltning av de dokument som vi skickar till våra kunder. Att vi behöver hålla följesedlar och fakturor på en kundanpassad och professionell nivå tas det uppenbarligen mycket lite hänsyn till. Vi må i de flesta fall vara mindre företagare som använder vismas webbtjänst men vi har liksom andra seriösa företag en hög ambitionsnivå med våra produkter, tjänster och vår avspegling på marknaden. Det är därför mycket otillfredsställande när det inte är möjligt att gestalta underlagen tillräckligt professionellt. Man får här en stark känsla av att Visma inte känner ett behov av att lyssna på oss som efterfrågar basala funktioner och oklanderlig utformning av våra kundfakturor. Nej, blekare färger på webbsidan ska det vara, det är viktigt det...
Foto på Dan W

Dan W

 • 232 poäng 100 badge 2x thumb
Ja du Thomas, har egentligen slutat att skriva här, hjälper föga. Men, kunde inte låta bli - blekare färger - javisst. Har också reagerat på det. Svårt att se var verifikatnummer dyker upp, och vilket nummer det är. Går nog föregående skribents och säger upp detta eller kmmande årsskifte.
Foto på Mackan

Mackan

 • 72 poäng
Fick höra att det är under storsatsning på detta program så gå in och skriv dit önskemål bara.
Och så är det 2 ÅR SEN kunder började efterfråga detta.
ALLA mina kunder Kräver att deras orernummer ska stå med. Annars kommer den i retur!
Håller med, att ha det på en textrad ser riktigt Budget ut.
Hade vimsa Fakturering innan, Där var det inga problem med detta. inte heller att kunna ha flera referenser på samma företag var några problem.
Suck!!!
Foto på Hans Persson

Hans Persson

 • 156 poäng 100 badge 2x thumb
Kämpa, Visma! Har svårt att tro att detta kan ta mer än någon enstaka dag att programmera för er. Och ni har haft flera år på er.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Jag ser att ni är många som varit aktiva vilket vi självklart tycker är superbra, vi uppskattar all feedback vi kan få - både positiv och negativ. 

Precis som jag nämnde i min kommentar i slutet på Maj så förstår vi att det skulle underlätta för er att ha ett sådant fält, i dagsläget är det inget som vi kommer ändra på inom den närmsta framtiden. Självklart kommer vi fortfarande ha önskemålet under uppsikt men vi behöver också vara så pass ärliga och lyfta att det inte finns med i planeringen för den närmsta tiden. 

Vi kikar fortfarande på all input gällande ordernummer och eventuellt projektnummer på fakturan så att vi har ett bra underlag om det blir dags att utveckla funktionen. Fram tills dess är rekommendationen att använda er utav en textrad och där fylla i ert ordernummer, jag förstår självklart inte att det är en ultimat lösning för er.

Vi återkommer självklart i tråden när vi har mer information!

/Lovisa
Foto på Petri

Petri

 • 410 poäng 250 badge 2x thumb
Det gör inget för egen del, då jag redan sagt upp abbonemanget på eEkonomi. Till er som har det kvar, räkna inte med att det kommer att införas förrän tidigast 2025.
Foto på Dan W

Dan W

 • 232 poäng 100 badge 2x thumb
Och jag kommer att säga upp det så fort det går. Detta håller inte.
Foto på Ahur

Ahur

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Jag är jättebesviken, varför ska det vara så svårt att få till det?
Foto på Karin

Karin

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Dåligt! Våra kunder hänvisar ofta till sitt ordernummer och vill naturligtvis ha det med på fakturan! /Karin
Foto på Ahur

Ahur

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Jag ser många brister i eEkonomi ,när det  påpekas  så är alltid svaren att det är inget som vi kommer att ändra på nu. Kommer inte eEkonomi bli bättre än så här kommer jag att byta program
Foto på LeifBjermer

LeifBjermer

 • 784 poäng 500 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Ordernummer och referensnummer synligt på faktura - eEkonomi.

Hade samma problem. Många företag frågar efter ordernummer eller referenskod. Nu får jag skriva in det som en separat textsträng. Lite besviken över SPCS som ännu inte tagit tag i önskemål om malleditor för fakturor. Detta är önskemål som går minst 4 år tillbaka i tiden. Tacksam statusuppdatering

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Referenskod på e-faktura - eEkonomi.
Foto på Larserud

Larserud

 • 272 poäng 250 badge 2x thumb
Anser att när jag nu måste göra om mina fakturor pga att inte referenskoden syns på fakturan till kund SKA Visma inte ta betalt för att jag måste fakturera om mina fakturor! Det är inte ok att ha en tjänst där man måste göra om sina kundfakturor pga att ni inte uppdaterar systemet så det fungerar som vi köpare vill att det ska vara. Problemet verkar ha varit ett bra tag och ni gör inget åt det. Dåligt kan jag bara sammanfatta det!
Foto på LHB

LHB

 • 176 poäng 100 badge 2x thumb
Våra företag eftersöker också rad längst upp på fakturan där kundens ordernummer kan skrivas. Hoppas ni har börjat arbeta på detta.
Foto på Lookass

Lookass

 • 250 poäng 250 badge 2x thumb
Världelöst att det inte går att lägga in ordernr eller flera leveransadresser.
Har precis bytt till Eekonomi på 2 av mina företag när jag bytte redovisningsbyrå. Känns inte som jag kommer byta på det 3:e då detta är basala funktioner som man räknar med ska finnas. Ser i tråden att det efterfrågades redan för 4 år sedan
Foto på SBM

SBM

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!
Det är fullkomligt vansinne att denna förfrågan om att kunna lägga in Ert ordernummer inte bönhörs. Jag arbetar själv som affärskonsult med projekt där det är KRAV att detta framgår. Försökte använda referenskod, men det fältet ger ingen information till den e-faktura som jag därutöver betalar för! Prioritera rätt och lyssna på era kunder, annars finns det konkurrenter som är mer lyhörda
Foto på Bosse J

Bosse J

 • 176 poäng 100 badge 2x thumb
helt galet!
Foto på totalel

totalel

 • 60 poäng
Saknar kundens ordernummer på fakturan???
Foto på Borge

Borge

 • 174 poäng 100 badge 2x thumb
Varför kan man inte skriva in Referenskod typ kundens inköps nummer eller referenskod redan vid order registreringen????????
// Börge P
Foto på Gillis

Gillis

 • 70 poäng
Saknar möjligheten att lägga in ordernummer på fakturan!
Behöver det till i princip alla mina kunder.
Testar Visma just nu, men funderar på att gå tillbaka till mitt gamla program igen, då både fakturalayout och ordernummer är ett krav.
Foto på Bosse J

Bosse J

 • 176 poäng 100 badge 2x thumb
verkligen stenåldern....

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.