Öresavrundningen stämmer inte mot Skatteverkets arbetsgivardeklaration individnivå - Lön 600

 • 7
 • Idé
 • Uppdaterades för 8 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
När man skall redovisa arbetsgivardeklaration på individnivå via fil från Visma lön till Skatteverket så kommer jag varje gång att få en differens på flera kronor då löneprogrammet inte rundar av till hel krona. När filen läses in till Skatteverket så skalar de av alla ören rakt av ner till hel krona. Det här är något som Skattverket alltid gör, varför kan inte löneprogrammet också göra det? När man är medveten om att Skatteverket inte har ören, varför väljer man då att ha det i löneprogrammet? Version 2018.41
Foto på Vemhus

Vemhus

 • 162 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 7
Foto på Annica

Annica

 • 270 poäng 250 badge 2x thumb
Håller helt med. Kommer detta problem att få en lösning i kommande versioner av programmet eller får vi lära oss leva med att vi får boka bort fel i bokföringsordern pga öresavrundningen? Vore ju kanon om filen till skatteverket och bokföringsordern hade exakt samma summor!

(Redigerad)
Foto på Jesper Fogelström

Jesper Fogelström, Application Specialist Lön/Lön Anställd/Resa&utlägg

 • 6,868 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! 

Det är som ni skriver att det hanteras på olika kring öresavrundningen gällande arbetsgivardeklarationen i lön och på skatteverkets sida.  Vi har just nu inget inplanerat att införa en förändring från vår sida, men jag uppmanar samtliga som läser tråden att skriva samma sak eller gilla tråden. Vi behöver se ett större antal av användare för att vi ska lägga resurser på en funktion som denna.


// Jesper
Foto på Christel

Christel

 • 6,342 poäng 5k badge 2x thumb
Anser att löneprogrammet även för öresavrundning ska tänka som skatteverket! Så detta behöver Visma åtgärda. Snart ska vi ju alla använda oss av rapportering på individnivå. Så tills dess behöver det vara åtgärdat.
Foto på Annica

Annica

 • 270 poäng 250 badge 2x thumb
Vi som redan lämnar arbetsgivardeklaration på individnivå har ett mycket irriterande problem pga detta. 
(Redigerad)
Foto på Lotta Larsson

Lotta Larsson

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb
Håller med tidigare inlägg, frustrerande med differenser i utskrivna listor jämfört med insänd fil till skatteverket. Det borde ha åtgärdats för länge sen.
Foto på LenaS

LenaS

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb

Ja, absolut. Detta måste åtgärdas pronto. Vi vet inte hur länge skatteverket accepterar denna diff och kanske kommer att debitera oss en förseningsavgift pga detta. Tillsvidare får jag gå in i filen innan den laddas upp och manuellt korrigera detta fel. Jag har eliminerat eventuella framtida problem genom att dels ladda upp på individ samt även den gamla vanliga då jag tycker att den på individnivå är lite bristfällig i sin layout från skatteverket.
Foto på Christel

Christel

 • 6,342 poäng 5k badge 2x thumb

Ingen bra åtgärd från Vismas sida, nu är bokföringsordern borttagen som rättade till öresdiffen, när man gjorde skattedeklarartionen. Även om jag vet att alla inte använder den bokföringsorder som följde med arbetsgivardeklarationen, så tyckte jag den var bra. Använde man den fick man ordning på örena. Nu får man göra detta manuellt...

Tycker även att det borde funnits en summering på sammanfattningen av AGI, inte bara varje belopp angivet. Även en brist hos skatteverket, att det inte finns summering på kvittensen. Men kan ju alltid hoppas på förändring hos både Visma och skatteverket till det bättre!
Foto på Lotta Larsson

Lotta Larsson

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb
Jag håller dig Christel, märkligt att inte SKV är bättre anpassat för AGI rapportering och jag önskar också att Visma utvecklar sin rapporteringstjänst. Jag hade också hjälp av bokföringsordern som nu är borttagen.

Jag kan tillägga att jag hållit på sen augusti med AGI och tycker att Visma ligger lite efter, då de inte försökt anpassa förrän nu.
(Redigerad)