Paypal konto kräver IBAN nummer - eEkonomi

 • 10
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Jag försöker lägga in ett nytt bankkonto i Visma eEkonomi. Det är ett valutakonto och det går bra att välja. Två saker förstår jag inte. 

1. För IBAN nummer finns det ingen "*" som säger att det fältet är obligatoriskt att fylla i. Trots det får jag ett felmeddelande om att IBAN numret är felaktigt. 
Om det nu är obligatoriskt så undrar jag var jag hittar IBAN numret för mitt Paypal konto? 

2. Var hittar man kontonumret för sitt paypalkonto? Verkar dock inte som att Visma eEkonomi tvunget vill ha ett korrekt nummer där.
Foto på Anders

Anders

 • 466 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

 • 10
Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

 • 9,912 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Anders,

Mycket riktigt är det som så att, du måste ha ett IBAN för att kunna skapa ett Valutakonto, skapar du ett sparkonto försvinner det kravet. Håller helt med dig om att det borde finnas en * jämte IBAN, tar med mig det direkt.

Vi vet inte vilket kontonummer du ska ange här när det gäller Paypal, utan det bör du kontakta dem kring.

Tack för dina frågor.

/Victor
Foto på Anders

Anders

 • 466 poäng 250 badge 2x thumb
Hej

Det här svaret får jag från PayPal:

"PayPal does not use account or IBAN numbers."

Så nu vet jag inte hur jag skall bokföra de transaktioner som sker på det kontot.

Anders
Foto på KarinL

KarinL

 • 3,278 poäng 3k badge 2x thumb
Jag la upp ett konto i eEkonomi för paypal och jag skrev godtyckliga siffror i fältet för kontonummer. För som du säger, Paypal har inga kontonummer. 
Foto på halvmanen

halvmanen

 • 274 poäng 250 badge 2x thumb
Inget nytt här? Paypal har ju både SEK och andra valutor. Ska man köra en annan valuta så måste man ju lägga upp ett konto med en annan valuta i Visma eEkonomi. Detta fungerar inte om man inte har ett IBAN nummer som Paypal inte tillhandahåller.

Så frågan lyder: Hur kan man koppla till ett Paypal EURO konto till Visma Eekonomi utan att behöva ange ett IBAN?

Tack
Foto på Fredrik Meurling

Fredrik Meurling

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Valutakonto för Paypal utan IBAN-nummer? - Visma eEkonomi.

Hur lägger man upp ett valutakonto i Paypal om man inte har ett IBAN konto nummer. Någon som vet hur man fejkar ett IBAN?
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 48,488 poäng 20k badge 2x thumb
skall ju inte behövas, borde fixas i eEkonomi
Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb

Använd nedanstående länk för att generera ett Iban nummer och använd de sista 11 som kontonummer så lurar ni eekonomi....fast de är skit att man ska behöva använda ett "hackerverktyg" för att lura sitt ekonomiprogram för att leverantören inte har någon koll !!!!

http://www.mobilefish.com/services/random_iban_generator/random_iban_generator.php

Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb
Med andra ord...lös problemet !!
Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb
Till saken kan sägas, att det i slutändan inte gick att lura systemet, då SPCS envisas med att plocka IBAN-numret från det valutakonto som är angivet för den valutan och skriver ut det på fakturan. VARFÖR DÅ ? Som om jag skulle ha olika bankkontonummer för olika valutor? Jag vill ha den automatiserade funktionen hos ett valutakonto vad det gäller valutaomräkningar, och att jag oavsett hur många bakomliggande konton jag har, kan ange mitt IBAN-nummer på fakturan under generalla företagsuppgifter och inte som idag, under kontona !?!?
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Vi vill börja med att tacka för att ni tagit er tid att meddela oss om ett förbättringsförslag gällande eEkonomi. 

Precis som Victor meddelat så har vi idag krav på IBAN när man väljer att registrera ett valutakonto i eEkonomi. Detta innebär att vi i dagsläget inte hanterar möjligheten att kunna registrera paypal-konton som valutakonton i programmet i och med att dessa konton inte använder sig utav IBAN. 

I dagsläget är det inget som vi kommer utveckla inom den närmsta framtiden. Vi rekommenderar samtliga användare som har samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar. På det viset samlar vi alla tankar om funktionen på ett och samma ställe.

Vi uppdaterar självklart denna tråden om en ändring skulle bli aktuell! 

/Lovisa
Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb

Hej Lovisa,
Och vad är det faktiska skälet till kravet på IBAN? Ni har ju med Paypal i listan över möjliga val vid skapande av valutakonton, men ni hanterar det ju inte!!!

Har sett andra forumtrådar här på forumet, där ni verkar tro att Paypal och ett antal andra liknande tjänster har IBAN-nummer i alla fall. Där era kunder får motbevisa er.

 
Jag börjar misstänka att ni helt enkelt inte har orkat ta reda på hur det fungerar. Trots att det här är ett högst reellt problem för rätt många av era kunder, tycker jag att ni verkar ta ganska lätt på det hela.
Visst, det finns workarounds, och det kan ni ju hänvisa till....MEN jag köpte inte ert program för att det skulle krångla till min vardag med en massa bokföringstekniska workarounds som kräver extraarbete bara för att ni inte inser att Paypal och liknande är rätt stora betalningsmedel idag för de företag som ser till att hänga med sin samtid.
Med tanke på att ni själva säljer en internetbaserad tjänst, tycker jag att denna inställning och möjliga brist på kunskap är en smula oroande inför framtiden.

Foto på Anders

Anders

 • 466 poäng 250 badge 2x thumb
Att ha Paypal konto i någon form är nog ganska vanligt idag. Att inte supporta det känns väldigt konstigt. Kan inte vara svårt att implementera.
Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb

Själv jobbar jag med översättningar och får betalt via Paypal och andra liknande MODERNA betalningsmedel mest hela tiden i allehanda valutor. Hade det framgått klart och tydligt att Eekonomi är totalt handikappat vad det gäller internetbaserade betalningstjänster i andra valutor, och kräver IBAN för allt så hade mitt val blivit annorlunda.

 Förstår inte vad som kan vara så svårt att fixa med detta. ?! Och ni på Spcs skulle ju kunna få en betydligt större kundkrets på detta sätt, så jag kan inte förstå era affärsmässiga skäl till ett sådant beslut heller?!

Foto på TF

TF

 • 198 poäng 100 badge 2x thumb
Att Enskild Firma inte kunde hantera PayPal, utländska valutor och valutadifferenser var ett stort skäl till att jag bytte till eEkonomi. När jag pratade med säljaren så nämnde jag också detta och hon indikerade inga problem med detta. När jag sedan har uppgraderat upptäcker jag att jag att jag inte kan lägga upp ett PayPal konto i bokföringen, p.g.a. att programmet kräver uppgifter som helt enkelt inte existerar! PayPal använder inte IBAN eller kontonummer! Irriterad. DÅLIGT!
(Redigerad)
Foto på jmcmniku

jmcmniku

 • 316 poäng 250 badge 2x thumb
Det här var mycket tråkigt. Att kräva IBAN till PayPal är så fel som något kan vara fel. Kan ni inte ge oss en "work around" medans vi väntar på att ni fixar felet. ( Iban generator i trådet fungerade inte för oss.  Ge os en fejkad IBAN/konto som vi kan använda!)
Foto på Rockfella

Rockfella

 • 174 poäng 100 badge 2x thumb
Kära Visma Spcs!
Som trogen kund hos er så vill jag kommentera problematiken som infinner sig just nu. Frustrerade kunder söker svar, men ingen som är anställd hos er verkar vilja ge en rimlig förklaring på hur det kan lösas (eller valt att ta det efter semestern). Men vi anförtrodda kunder som står och stampar och väntar på svar får snart nog. När man driver ett nystartat aktiebolag och måste tillägna 5 timmar på att klargöra en så aktuell och relevant fråga som betalningssätt, ja då kan man undra om man hamnat fel. 

Nu behöver vi lösa detta och komma närmare dagens verklighet. Betalningssätten kommer fortsätta att förnyas ständigt och när de dyker upp önskar man ju inte behöva vänta 5 månader innan EEkonomi har hunnit i kapp.  

Mvh, Johan
(Redigerad)
Foto på hypnusrecords

hypnusrecords

 • 556 poäng 500 badge 2x thumb
Jag sköter i princip hela min verksamhets försäljning via Paypal och i Euro. Tycker det är tråkigt att er tjänst, som annars är så bra, inte stödjer ett så stort och praktiskt verktyg som Paypal.
Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb

Kan bara hålla med... ett av världens största betalningssätt online...men det struntar väl Visma i... :-)

Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,106 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihop! 

Jag vill uppdatera er med information om att vi just för tillfället kikar på en lösning för detta. Vi planerar att vi ska kunna släppa så att IBAN-nummer inte ska vara ett tvingande fält för Paypal-konto i Visma eEkonomi. Jag kan tyvärr inte säga exakt datum eller när detta planeras att bli klart. Men vi planerar en lösning för detta och vi kommer självklart uppdatera mer i tråden när vi har mer information att ge. 

Ha en fortsatt bra dag alla!

/Nellie 
Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb

Hej Nellie,

Kul att Visma äntligen börjar lyssna på sina kunder. Håller tummarna för att ni får till en bra lösning, för det är verkligen ett drygt bekymmer för mig, och bevisligen för flera med mig.

(Redigerad)
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 48,800 poäng 20k badge 2x thumb

Det är samma problem med utländska leverantörer som bara har kortbetalning (mycket vanligt hos mjukvaruleverantörer)

Foto på Stefan

Stefan

 • 176 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Nellie,

Kan ni ge en förklaring till hur vi ska hantera det fram till att ni har löst det?
Foto på loppis

loppis

 • 310 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, detta är ju fortfarande inte löst?

Enda sättet jag lyckades få använda valutakonton i Paypal var som Miron tipsade om, att generera ett falskt IBAN nummer från denna sida :

http://www.mobilefish.com/services/random_iban_generator/random_iban_generator.php

Makalöst att det ska behövas?

MVH Peter
Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb

Japp...man kan ju undra hur många vi ska behöva bli innan Visma fattar att Paypal existerar och är stort...men E-ekonomi verkar mest gjort för "skuttfirman" på hörnet som bara tar betalt i svenska pengar. :-)

Foto på Anders O Blomberg

Anders O Blomberg

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
För fem månader sedan sa ni att det skulle komma. Ska vi byta redovisningsprogram?
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa! 

Det har dröjt ett bra tag innan ni fått mer återkoppling gällande detta önskemål - Jag ber om ursäkt för detta :)

Som det ser ut just nu så har andra funktioner blivit högre prioriterade än denna vilket innebär att den ännu inte är löst. Jag ska vara så pass ärlig och säga att det inte är något som kommer lösa sig inom den närmsta framtiden.

Däremot behåller vi självklart önskemålet för framtida versioner och återkommer i tråden när en ändring blir aktuell.

Ha en fin dag!

/Lovisa 
Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb

Hej Lovisa,
Än en gång trevligt att se någon från Visma faktiskt bry sig om den här tråden, och all heder till dig för det.
Dock måste jag fortfarande undra hur seriösa Visma är när man i princip inte bryr sig mer om de kunder som använder en av världens största betalningstjänster online.
Hur man som seriöst företag med en online-programvara kan prioritera på detta sätt är för mig en fullständig gåta.
Då bör ni också vara ärliga med detta i er marknadsföring och börja upplysa era kunder om att dom köper ett ekonomiprogram som i första hand är avsett för icke-online affärer och då framför allt i Sverige då en hel del av den övriga hanteringen av valutor också lämnar en del att önska.

Men ni gör era prioriteringar och min prioritering måste då bli att snarast börja leta efter ett annat ekonomiprogram.

Foto på Jonas H

Jonas H

 • 184 poäng 100 badge 2x thumb
Jag skulle vilja påstå att det är helt galet att Visma inte kan lösa en sådan sak som att implementera en kontotyp som pekar på online affärer. Skulle gärna se en uppdatering på denna tråd angående detta eller så kan ni kanske visa hur eran prioriteringslista ser ut då det gått ca 2 år sedan denna tråd startades. Dags att anställa ett par programmerare? 
Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb

Tänkte bara kolla var någonstans på prioriteringslistan denna funktion befinner sig just nu?

Den behövs fortfarande precis lika mycket

(Redigerad)
Foto på Jan Boström

Jan Boström

 • 392 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette eEkonomi och PayPal som valutakonto.

Jag växlade förra månaden från Visma Enskild Firma till eEkonomi för att jag var trött på att hantera allt vad gällde valutakonvertering för min försäljning i Euro via PayPal och all MOSS-försäljning vid sidan om. Måste erkänna att jag är ganska besviken hitintills, migreringen var långt ifrån smidig när det gällde poster som berörde handel utanför Sverige. Och MOSS-stödet kräver faktureringsmetoden. Men detta handlar alltså om PayPal:

Jag säljer elektroniska tjänster till företag och privatpersoner runt om i världen och i princip all försäljning utanför Sverige görs i Euro. Eftersom pengarna då står i Euro hos PayPal tills jag för över dem till mitt bankkonto i Sverige tänker man sig att PayPals Eurosaldo borde sättas upp som ett valutakonto. Och det går faktiskt att välja PayPal som bank när man försöker göra det, men sedan krävs IBAN och kontonummer och då blir det stopp. PayPal har ju inte det. Hur har ni tänkt att man ska göra?
Foto på miron

miron

 • 336 poäng 250 badge 2x thumb

Det har dom inte... Jag jobbar med tjänster till företag i Europa och min ekonom har haft långa samtal med supporten hos Visma eftersom han liksom du tröttnat på eländet.
Efter ett par försök att hänvisa till Paypal med det faktiska ljuget "Det går att få ett kontonummer från Paypal om man pratar med dem" VILKET DET INTE GÖR enligt Paypals support, fick supporten hos Visma till slut erkänna att dom inte har någon faktisk lösning.

Och den här tråden känns ju bara mer och mer akut för varje dag som går.
E-ekonomi suger helt enkelt på hantering av utländska valutor.


Foto på Jan Boström

Jan Boström

 • 382 poäng 250 badge 2x thumb

Tack för svaret även om det givetvis inte var vad jag hoppats på! eEkonomi har hitintills varit en stor besvikelse:

 • Påstås ha stöd för flera valutor, men i praktiken är det bara ett hafsverk.
 • Påstås ha bra stöd för MOSS, men det är också påtagligt begränsat och stöder inte kontantmetoden.
 • Har inget fungerande stöd för att använda PayPal med någon annan valuta än SEK.
 • Dyrare (Jämfört med Enskild Firma som jag använde förut. Jag kan köpa det om ovanstående hade fungerat men det gör det ju inte.)