Periodisering av olika belopp på olika månader - eEkonomi

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag har förstått hur jag i Visma eEkonomi kan periodisera en leverantörsfaktura så att den delas upp i lika stora summor över ett antal månader, men hur gör jag om jag vill periodisera en leverantörsfaktura med olika belopp olika månader?

Exempel:
En faktura à 2 000 kr från SJ har kommit in. Fakturan gäller 200 kr för resor i september, 1 400 kr för resor i oktober och 400 kr för resor i november. Hur periodiserar jag detta så att de respektive summorna hamnar på rätt månad?
Foto på Jonas

Jonas

 • 350 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på Lovisa - Revidera i Bohuslän AB

Lovisa - Revidera i Bohuslän AB, Champion

 • 11,438 poäng 10k badge 2x thumb
Hej!

Förstår problematiken men som jag ser det som redovisare så är så små belopp inte relevanta att periodisera. Ta kostnaden när den kommer
Foto på Jonas

Jonas

 • 350 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!

Det låter som en klok synpunkt vad gäller små belopp. Jag skulle dock gärna vilja veta om det finns någon funktion som gör att det enkelt går att dela upp belopp på ovanstående vis i eEkonomi. Just nu har jag ingen faktura som måste bokföras utan det var mer av en fråga inför framtiden, då jag kan tänka mig att situationer uppstår när det vore bra att kunna.
I Visma Eekonomi finns inte denna funktion. Något som supporten kan ta med sig till kommande version.

Men det går att lösa även idag. Genom att man manuellt gör dessa omföringar genom en separat verifikation varje månad. Precis som man gjorde på den gamla goda tiden. Allt går att automatisera men när funktionen inte finns ännu så får vi göra det själva. Ett tips är att lägga upp en separat verifikationsserie för periodiseringar och sedan registrera fördelningen som skall göras i framtiden redan nu. Det är möjligt att registrera med senare verifikations dag. Så slipper man missa någon senare periodisering. Lite knöligt men kanske ändå värt arbetet vid större belopp.

Tomas Tobiasson
Angamato Ekonomikonsult AB
Tel 0770-33 99 25
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan allihopa!

Tusen tack för att ni lyft ett önskemål här på vårt supportforum. 

Om jag förstår det rätt skulle ni vilja periodisera ett belopp med en procentsats varje månad eller olika belopp varje månad. T.ex. 10 000 i Januari, 15 000 i Februari, 9 000 i Mars osv. Återkoppla gärna om det är så att jag missuppfattat er.

Precis som ni skriver så finns inte denna funktionen i dagsläget i eEkonomi. Tråden är väldigt ny så vi kommer ha den under uppsikt för att se hur den utvecklas. Vi rekommenderar alla användare som har samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar.

Vi återkommer självklart om en ändring blir aktuell :)

Ha en fin dag!

/Lovisa 
Foto på Jonas

Jonas

 • 350 poäng 250 badge 2x thumb
Hej Lovisa!

Ja, precis så menade jag :)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.