Problem i eEkonomi

  • 0
  • 1
  • Fråga
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Besvarad
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag stöter på lite problem i eEkonomi. 

Jag kan inte få igång autoinvoice. Har bockat i både att ta emot e-fakturor och att aktivera scanningsfunktionen. Men det kommer inte upp någon adress. Bockarna är kvar, om jag går in på fliken och klickar spara så säger systemet att det tar ett par minuter att få en adress, men det händer inget. Ingen adress kommer upp.

Inställt på bolaget att momsfri verksamhet bedrivs. Bock för automatisk momsberäkning är urbockad. Ändå när jag bokar en bankhändelse manuellt direkt från kassa och bank (har bankkoppling) så beräknar programmet moms på beloppet, och jag kan inte ta bort raden. Har bockat i, sparat, och bockat ur momsberäkningen. Men det funkar inte ändå. 

När jag bokför leverantörsfakturor - varför är inte momsfältet grått, dvs oredigerbart, när jag lagt in att bolaget inte är momsregistrerat?

Mvh
Fredrik 
Foto på Fredrik

Fredrik

  • 70 poäng

Publicerades för 2 år sedan

  • 0
  • 1
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

  • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Fredrik,

Gällande dina problem med tjänsten Autoinvoice kommer jag att ta kontakt med dig separat via mejl istället för att ta det i vårt forum.

Däremot inställningen i programmet som ni har gjort under Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter och att ni Redovisar ej moms påverkar inte vyn under Inköp när man lägger in en ny leverantörsfaktura.
Precis som du skriver vore det kanske bra om dessa fält med moms vore grå och icke redigerbara.

När man arbetar under kassa- och bankhändelser så borde programmet ej fylla i ett belopp för moms om det inte är så att du har ett kopplat bildunderlag där ursprungsfakturan faktiskt redovisar moms.
Om det inte är så får du gärna återkomma.

Annars kommer jag att lägga detta som ett önskemål och tackar dig för att du tog dig tid att skriva i vårt forum.


/Cecilia
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

  • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Fredrik,

Jag hade velat stämma av en sak till med dig.

När du skriver att programmet beräknar momsen automatiskt åt dig när du matchar en händelse under Kassa- och bankhändelser så ska detta endast ske vid användandet av ett försäljningskonto. Har du möjligtvis ett exempel på när det har skett?

/Cecilia

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.