Problem med SQL-versionen Administration

 • 1
 • Problem
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Löst
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Finns det något sätt att konvertera tillbaka till den gamla fungerande versionen av Administration, eller måste man gå via sie-filer?
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 1
Foto på LasseJ

LasseJ

 • 460 poäng 250 badge 2x thumb
Vad är problemet med SQL? Jag kör SQL för 5 bolag och det funkar alldeles utmärkt.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Hanterar bokföring och administration mm för drygt 20 bolag (varav två inte har uppgraderat till SQL tack och lov).
Mina problem är:
1. Sortering: så fort man skriver en bokstav siffra försvinner allt som inte har samma inledning (i gamla programmet kunde man scrolla genom alla poster) detta gäller på flera ställen i programmet
2. Bokföring: kommatecken i kontonummerrutan gav i gamla versionen samma kontonummer so på raden ovan - försvann i nya SQL (har använt detta i 30 år)
3. Ändrad betaldatum i lista för Utbetalningar: i gamla versionen sorterade jag efter betaldatum och angav betaldatum genom att klicka på "Markera t o m datum" om det då ingick t ex en kreditfaktura som låg långt ner i listan, kunde man bara dubbelklicka på den och ange betaldatum samma som i övriga och den hamnade direkt bland de markerade fakturorna - fungerar inte i nya SQL.
Det finns fler saker men detta är det som stör mest (framför allt kommatecken i bokföringen när man har flera rader med samma kontonummer efter varandra).
(Redigerad)
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,020 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Ellge!
Har du jobbat ett tag i nya versionen så tappar du en massa information därför rekommenderar vi siefiler i stället.  När det gäller urval och sortering så är det en förändring i programmet detta är en kombination av SQLs funktion och för att programmet ska bli snabbare. Det kan jag inte göra så mycket åt. 
Att kommatecknet användes så flitigt var inget som vi visste tyvärr, i detta fallet så är det inte omöjligt att den funktionen kan läggas tillbaka.
I övrigt ska det vara så små skillnader som möjligt. Administration ska ha samma funktioner nu som tidigare. Det är dock så många mer fördelar med en SQL-databas än en dBase-databas.  Men såklart kan man backa versionen om det skulle behövas.  Men en viktig del att ha med sig, nu har vi lättare att implementera önskemål och andra förbättringar, detta görs bara i senaste versionerna. 
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Tyvärr har det blivit så att ni inte längre är speciellt snabba med att införa önskade förändringar (när jag började använda ert program tog det ca 3 månader att införa kontonamn på varje sida i huvudboken, nu har det gått över fem månader sedan kommatecknet påpekades och vi har inte ens fått reda på OM det kommer att införas igen, bara lite hummande om att det inte är omöjligt att.....)
(Redigerad)
Foto på katrina

katrina

 • 1,808 poäng 1k badge 2x thumb
Vilka fördelar finns det, Helena Andersson?
Foto på katrina

katrina

 • 1,808 poäng 1k badge 2x thumb
När  det gjordes "reklam" för SQL så stod det klart att jag som användare inte skulle märka någon skillnad från tidigare. Databasen bara arbetar i bakgrunden etc etc. Nu är det inte så -Visma har helt klart lurat sina användare och bör göra om och göra rätt omedelbart.
Foto på Marie J

Marie J

 • 3,096 poäng 3k badge 2x thumb
Jag skulle vilja veta vilka "så många fler fördelar" som finns att finna i SQL-versionen än i förra? För man hör endast det som är negativt, så det vore bra om man fick en lista som visar all förbättringar. jag har bara sett katastrofer och har därför inte uppdaterat till nya versionen än, enbart pga det.

Att ingen på Visma känner till hur programmet används utav användarna låter ju väldigt illa. Är ointresset för kunderna så himla stort? Har man inte låtit ett 20-tal slutanvändare (helst då redovisningsbyråer) få testa versionen innan den släpptes? Det låter som att företaget inte bryr sig om sina egna investeringar.
Foto på katrina

katrina

 • 1,820 poäng 1k badge 2x thumb
Ånej!!! Jag kör ett tiotal företag och uppdaterade just till nya versionen för ett av dem och upptäckte med en gång en försämring! Ångrar mig redan att jag uppdaterade! :(

Det första jag upptäckte: Bokföring, verifikationer, verifikationstext: Kortkommandona som var så bra fungerar ju inte längre, åtminstone inte om man har i sitt kortkommando flera bokstäver. Nu verkar det som om man måste komma ihåg dem i huvudet.
(Redigerad)
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,020 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!
Här kommer lite information gällande fördelarna med SQL 
 • Transaktionshantering är säkrare, minskar risk för korrupt data avsevärt. Fördelarna med det är att det inte blir några fel i databasen, alltså säkrare för alla användare. Tidigare kunde det bli fel i databasen med exempelvis journaler som inte gick hela vägen till verifikatet. Tappade fakturor osv. Detta sker inte i nya databasen utan om det är fel så är det med över från konverteringen.
 • Förbättrad upplevelse när man kör flera användare. Tidigare fanns det på många ställen spärrar för att arbeta med vissa saker när andra användare var inne i vissa moduler. Dessa spärrar är helt bortarbetade. Det går till och med att säkerhetskopiera under tiden som andra jobbar.

 • Förbättrat dataskydd - Det är endast de personer som satts upp med behörighetskontroll som kan komma åt databaserna när behörighetskontroll används på företagen. Även när behörighetskontroll inte används på företaget kan man styra vilka windows-användare som har åtkomst till dessa databaser.

 • Fler/större möjligheter att implementera nyheter och förbättringar. (Detta var begränsat i förra databasen)

 • GDPR-Anpassad

 Det gick ut information i flera olika kanaler för byråer och partners även enskilda företag var välkomna, för att själva kunna testa den nya versionen. Intresset var stort och flera fick versioner skickade till sig. Det vi var tydliga med då var att inte använda den skarpt utan parallellt med sitt skarpa bolag. Det behövdes alltså två datorer och miljöer.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.