Problem med uppstartning av Visma Byråstöd

  • 1
  • Problem
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Pågående
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej!

Driver sedan flera åt tillbaka en redovisningsbyrå och använder Vismas programvara till de flesta av våra tjänster sedan 1992. Är i stort sett nöjd med programmen som när de fungerar så är det en av den bästa programvaran som finns på marknaden.

Problemet som jag upplever det är det kraftigt försämrade support som har blivit under de sista åren. Man lovar saker och ting som inte hålls. Mitt senaste ärende rör sig om att ständigt bli utloggad från Visma Online när jag starar upp Visma byråstöd. Får säkert 25 mejl per dag från Visma med upplysningen att jag blivit utloggad efter 8 inloggningsförsök.

 Blev utlovad att någon skulle ta kontakt med mig under dagen, för att lösa problemet. Men ingen hörde av sig på över tre månader, så jag gjorde ett nytt försök för ca två veckor sedan. Då utlovades att en tekniker skulle ta kontakt igen och man beklagade det hela.

Självklart fick vi kontakt men inte samma dag utan först två dagar efteråt. Killen som ringde var trevlig och kopplade upp sin dator mot vår server. Han gjorde precis samma sak som jag själv hade förklarade att jag själv gjort tidigare. Vi gjorde ett antal olika försök att åtgärda problemet. Men lyckades inte. Efter ca 2 timmar gav vi upp, eftersom killen som ringde skulle sluta för dagen. Dagen efter skulle det inte hända något eftersom den här teknikern skulle vara ledig. Det blev påskhelg och i tisdag fick jag ett mejl, då jag informerades om att man överlämnat ärendet till en programutvecklare.  

Löfte utlovades om kompensation och löfte om att man skulle återkomma nästa dag med besked om vad som erbjöds utlovades. Här har jag inte hört något ännu och det kanske inte är så konstigt då man fortfarande ej löst ärendet. Det framgick att det enbart var jag som hade detta bekymmer, vilket betvivlas.

I går ilsknade jag till igen och ringde för att kontrollera vad som ägt rum. Man skulle återkomma. Vilket man också gjorde. Men svaret var samma som förut "Vi jobbar på ditt ärende". Man kunde inte säga om problemet skulle vara löst i dag, i morgon eller om något år. Men en lösning skulle komma på bekymret, det kunde man utlova.

Att jag idag funderar på att byta programvaruleverantör är kanske inte så konstigt. Men eftersom det är kostsamt att byta ut ett program som fungerar när det fungerar så vill ja ge Visma en sista chans. Visma bryr sig säkert inte om de går miste om mig som kund eller inte. Men självklart kommer jag att plocka med mig mina övriga klienter som använder Vismas produkter och då kanske även Visma kan börja fundera om det är värt att nonchalera en liten byrå som mig. En skadad kundrelation handlar inte om bara ett företag i dagens samhälle, utan det handlar om säkert 50-60 andra nuvarande och framtida kunder som påverkas av dålig support.

Kan bara dra en parallell liknelse när det gäller val av bilmärke. Jag har under flera år kört Audi bilar när jag bodde i Småland. Men eftersom jag idag har över tio mil till en serviceverkstad för Audi har jag valt att köra BMW istället. BMW har ingen försäljning av nya bilar på tio mils avstånd. Men en serviceverkstad på 2 mil.

Med andra ord så väljer jag bilmärke inte efter själva märket, utan utefter bemötande och tillförlitlighet vad gäller service, support och eftermarknad. I framtiden så kommer jag att göra det även vad gäller programvara.


Tomas Tobiasson

Angamato Ekonomikonsult AB

Tel 0770-33 99 25

mejl tomas@angamato.se


Foto på Tomas på Angamato Ekonomikonsult / Ekoakuten.se

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på thosun

thosun

  • 210 poäng 100 badge 2x thumb

Tomas, jag har precis samma upplevelse av Vismas 'kundservice'. Häromdagen startade in Byråstöd på en dator alls; helt utan felkod; den startade bara inte.

Jag ringde supporten och en tjej svarade att hon inte visste men skulle prata med experterna. Experterna kopplade upp sig mot datorn och svarade att Windows hade kraschat och att vi skulle vara tvungna att skapa en ny användare på datorn för att Byråstöd skulle fungera igen.

Nu tror inte jag på sådan skit så jag anlitade en egen datorkonsult; Byråstöd (BS) fungerade med Lottas inloggning på en annan dator; BS fungerade med an annan inloggning på Lottas dator - i min värld är detta alltså inte en Windowskrasch.

Datorteknikern och jag letade därför i Lottas inloggning efter någon fil som innehöll information som gjorde att BS inte startade; det tog oss ca 5 minuter att hitta filen. Efter att vi tagit bort filen så fungerade BS igen helt utan problem.

Tänk om vi gjort som den lata supporten rekommenderade och skapar ett nytt konto för Lotta; allt jobb hon gjort i sin inloggning under 5 år skulle varit borta...

Nä, Visma har väldigt mycket att jobba på när det gäller Kundsupport och Kundfokus.

Jag har redan lagt över 10 kunder till Fortnox...


Foto på Malin Hellborgsson

Malin Hellborgsson, Support Manager

  • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Hej på er,

Jag kan verkligen bara beklaga att ni är missnöjda med den support vi levererar. Vi tar det självklart på största allvar. Vår ambition är givetvis att leverera en service med hög kvalité.
Vad det gäller de problem som ni just nu upplever har jag inget annat svar att leverera än att det är ett pågående ärende, verkligen ledsen att det inte finns någon lösning än. 

Jag förstår verkligen er besvikelse, men hur mycket jag än önskar har jag ingen lösning att ge er.

Med vänlig hälsning
Malin Hellborgsson 

Tack för att du är ärlig och säger som det är. Dina andra medarbetare sa så sent som igår att mitt fall var unikt. Något som försökte idag rättades till genom att vederbörande snärjde in sig ändå mer. Men tar det här med er VD ̈på måndag.

Måste framföra att Visma fixade till problemet mycket snabbt när Vd kopplades in. Fick felet tillfälligt åtgärdat på ca två timmar. Synd att Supporten ej gör allt för att fixa till driftstörningar utan enbart ljuger och försöker dölja problemet genom att säga att en kund är unik. Att man kopplade bort tvångsverifiering är ok för mig. Men det kunde man gjort mycket tidigare. Det ska inte behöva ta nästan fyra månader. Frågan är bara varför att Visma ej tar en kunds påpekade på allvar. Det här har skapat extra arbete på mellan 1 och 2 timmar per dag under snart fyra månader. Kan inte ta betalt för denna tid av mina kunder. Frågan är bara vem som ska stå för den här kostnaden. Försöker Visma undvika sitt ansvar så tar jag med mig ett antal klienter och vandrar vidare. Vågar inte riskera samma behandling en gång till.

Förra missen blev bara tre dagar försenad och då hade jag tillsammans med mina egna tekniker löst problemet. Men även här förorsakades vi kostnader och kostnader för att ersätta en klients förseningsavgift på 5000kr.

Tycker det är synd att man skall behöva lyfta supportens och programmerares misstag till företagsledningen för att få reaktion.  

Foto på thosun

thosun

  • 210 poäng 100 badge 2x thumb
Löste de problemet för samtliga användare eller bara för dig?

Säkert bara för mig och min byrås medarbetare. Men det finns en lösning så det är bara att skrika högt. Prata med VD annars. Han verkar få saker och ting att hända.

Tog bara någon timma innan man hade en tillfällig lösning åt mig.

 Verkade besvärad idag och påstod en del andra saker som han har svårt att stå för i framtiden. Men det är väl så det här företagets företagsanda är numera. Annat var det på den gamla goda tiden med lokaltägande och något som var värt namnet kundservice och support.

Det går alltid bra att beklaga. Men efter att ha väntat i tre månader på att ni skulle återkomma så är jag trött på att prata med er bristfälliga support. Som uppenbarligen ljuger om saker och ting. I går så uppgavs att mina bekymmer var helt unika. Det skulle med andra ord ta lite tid att fixa till det här. Efter att varit i kontakt på några kollegor så har de samma upplevelse av er bristande intresse för support. Har tillskrivit Er Vd Daniel de Sousa idag. Får se hur han ser på det hela om han du vågar uttala sig. Försökte få hans mejladress via er support men fick nobben. Hänvisade till att man skulle ta det till hennes chef. Men vill inte prata med henne eftersom utlovade besked om saker och ting senast på onsdag i förra veckan. Idag vägrar hon att svara i telefon. Att behandla kunder så här illa, gör att vi är många som i likhet med thosun kommer att välja andra programvaruleverantörer som vet vad support är och att man inte släpper programvaror förrän man gjort alla tester som måste göras. Visst kan det gå fel en gång. Men i Januari utlovades också att man skulle återkomma dagen efter. så blev det inte och jag löste det hela på annat sätt via annat data företag. Om ni fortsätter så här så kan ni lägga ner all verksamhet i Växjö. Att bygga upp ett förtroende tar lång tid, men att rasera det går över en natt.

Med vänlig hälsning

Tomas Tobiasson

0770-33 99 25.

Har lyft frågan till VD nivå hos Visma. Fick faktiskt mejlsvar även om det är fredag kväll. Tråkigt att man måste störa VD för att få respons. Men tänker inte acceptera att man inte håller sig till sanningen, för att försöka undvika att sanningar kommer fram och kunderna inte upptäcker vad man håller på med. Det kunde man göra för 15-20 år sedan. Men idag är internet ett bra vapen för att komma tillrätta med problem. Även Visma Spcs borde känna till detta.
(Redigerad)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.