Projektuppföljning - eEkonomi

 • 6
 • Idé
 • Uppdaterades för 12 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
När kommer projektuppföljning att börja fungera lika smidigt som ni lovade för ca 1 år sedan när vi blev lockade över till eEkonomi?
Just nu saknas ju ganska mycket när det gäller integration med eEkonomi tid, utskrift av kopplade leverantörsfakturor på projektet, och en schysst överblick av alla projekts intäkter, kostnader och resultat. Allt finns ju, men det är ju så utspritt...
eEkonomi Tid känns ju tyvärr inte heller som om det ens är i startposition när det gäller att fungera som ett seriöst tids och löneprogram.
Ungefär 6 månader sa ni att det skulle ta innan det skulle fungera, nu har det gått ett år!
Kämpa på nu Visma och visa att ni är värda att ha som ekonomiprogram!


Däremot ska ni ha ett stort beröm för att det fungerar helt ypperligt med bokföring, projekttilldelning och bankkoppling "Handelsbanken" för betalning av leverantörsfakturor.


/Kim
Foto på Norrson Bygg AB

Norrson Bygg AB

 • 964 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 6
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej,

Jag vill börja med att tacka för att du skrivit ett önskemål på vårt forum gällande eEkonomi Tid, vi uppskattar alltid feedbacken vi får in för att kunna göra produkten ännu bättre.

Du får gärna utveckla vad du menar med "schysst överblick"?
Hur exakt vill du att det ska se ut?

Återkoppla gärna med mer info om hur du skulle önska att funktionen-/erna ska fungera.

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Norrson Bygg AB

Norrson Bygg AB

 • 964 poäng 500 badge 2x thumb
Hej Susan. Jag skulle önska en överblick av alla mina projekt med pågående och avslutade, där man enkelt kan se intäkter, kostnader och resultat per projekt i en lista och med en totalsumma. Ungefär som det är på startsidan. Just nu behöver man gå in på varje projekt och kolla statistiken, sedan växla över till eEkonomi tid för att ta fram timmarna på projektet. Om även tids/löneunderlaget följer med som en kostnad per projekt, så skulle jag lätt kunna betala mer för erat program då många funktioner fungerar riktigt bra. Mvh Kim
Foto på Putte

Putte

 • 320 poäng 250 badge 2x thumb
Hej,

Jag efterlyser i princip samma saker som ovanstående inlägg.
En rapport där du kan dra ut pågående och/eller avslutade projekt, där du ser intäkter, kostnader och resultat uppdelat per projekt. Skulle gärna också vilja se verifikaten (leverantörsfakturor) uppdelade per verifikat på respektive projekt. Denna funktion finns i "stora" Visma.
På så sätt får man en enkel och tydlig överblick på projekten och man kan enkelt få ut en PIA (pågående arbeten).
Om ni får till rapporten så gör en enkel selektering där man väljer pågående/avslutade samt över ett tidsintervall. Då blir det kanon!

Alla dessa data finns ju redan nu i programmet så det kan inte vara någon "rocket science" att skapa en rapport för det.


//Putte
Foto på Magnus T

Magnus T

 • 1,018 poäng 1k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Projektuppföljning - eEkonomi.

Hej.
När man använder projekt så vill man rimligen kunna följa upp och se hur projektet gick. Jag hittar ingen rapport där man kan se resultatet av ett visst projekt?

I eEkonomi Tid lägger man in arbetad tid och anger projektnr. I eEkonomi Smart läggs projektet upp. Därefter faktureras projektet och fakturan innehåller då lagervaror (där systemet har försäljnings och inköpspris) specifikt inköpta produkter (där fakturan projektsatts när den läggs in) och arbetad tid. (som finns i eEkonomi Tid) Utöver detta har ju rimligen de flesta företag omkostnder som man kan vilja få med i en uppföljning

Nu borde man kunna få ut en rapport över projektet som ger:

Försäljningsumma ex moms
- Varuinköp (inköpskostnad på lagervara)
- Varuinköp (kostnad projektsatta fakturor)
- arbetskostnad (nedlagd tid enl eEkonomi tid * kalkylerad arbetskostnad)
- Omkostnader (vald % av försäljning som schablon)
= Projektresultat

Kan man få fram detta?
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tack för att ni har tagit er tid till att lämna er feedback om förbättringar i Visma eEkonomi. 

I dagsläget är det inget som är planerat så jag rekommenderar alla användare som önskar samma sak att kommentera/följa inlägget. 

Självklart återkopplar vi här ifall det sker en förändring. :)

Ha en fin dag!
/Jenny
Foto på Norrson Bygg AB

Norrson Bygg AB

 • 964 poäng 500 badge 2x thumb
Hej Jenny!

Kom igen nu! Nu är det era standardsvar på våra kundönskemål igen...

Personligen så har vi väntat, väntat och åter väntat på att få funktioner som vi blev lovade att de var på gång när vi hoppade på erat system. Tiden jag lägger på manuell projektuppföljning hade jag lätt betalat extra för. Ångrar nu att jag inte valde ett annat ekonomisystem ifrån början...
Foto på Putte

Putte

 • 320 poäng 250 badge 2x thumb
Hej allihopa!

Kan bara instämma med Norrson Bygg. Vi sitter i samma sits! 
Som det är nu så tillför projekt-modulen i princip ingenting. Däremot med några smarta rapporter så skulle den vara guld värd. Man blir ytterst besviken att inget händer. Alla data finns ju tillgängliga i programmet, det måste vara snabbt och enkelt fixat om man bara ville.

Vi sneglar nu på andra system med en mer öppen rapporthantering.

//Putte
Foto på Linda

Linda

 • 170 poäng 100 badge 2x thumb
Så bra att jag gick in och läste här innan jag blir lurad att gå över till eEkonomi. Får nog snegla vidare på andra system för Visma har inget som passar in när man jobbar på projekt nivå, tyvärr!
Foto på Putte

Putte

 • 320 poäng 250 badge 2x thumb
Förstår dig. Det tråkiga är att det måste vara väldigt enkelt att skapa dessa rapporter som skulle få det att bli ganska bra, men det verkar som om Visma inte är ett dugg intresserade av det dessvärre.

Surt!
Foto på Curre68

Curre68

 • 60 poäng
Saknar en sån enkel sak som att kunna få ut en resultatrapport gällande ett projekt och på detaljnivå skriva ut en lista med alla verifikationer som är kopplade till ett projekt

Mvh Curre
Foto på Marina

Marina

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Jag instämmer helt med övriga, Vi saknar en sån enkel sak som att kunna få ut en resultatrapport gällande ett projekt och på detaljnivå skriva ut en lista med alla verifikationer som är kopplade till ett projekt

Foto på Putte

Putte

 • 320 poäng 250 badge 2x thumb
Jag har efterlyst det här sedan vi startade med Visma för 2,5 år sedan. Bedrövligt dåligt då det måste vara jättelätt att skapa en sådan rapport.
Foto på Norrson Bygg AB

Norrson Bygg AB

 • 964 poäng 500 badge 2x thumb
Till er på Visma! Hur länge behöver vi tjata, påpeka och komma med förslag på användarvänlighetslösningar som vi efterfrågar? Kom gärna med ett svar eller säg hellre att vi skiter i vad ni tycker och gör det som vi vill göra istället! Som att t ex göra en katastrof dålig ny startsida..
Då får iallafall vi en möjlighet att ta ställning till att stanna kvar hos er eller inte. Att byta ekonomiprogram är ju inget man gör på en dag och det vet ni förmodligen om. /Kim