Koppla underlag till Resa & Utlägg

 • 6
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej!

Vad sägs att kunna koppla underlag: biljett, kvitton, fakturor osv. med sin skapade reseräkning & Utlägg - givetvis betydligt enklare i en app, där du har både kamera och tangentbord i ett.
För som hanteringen är nu blir det i alla fall manuell hantering av reseräkningarna, och poängen med att ha detta online tappas ju faktiskt bort.

I mitt fall har jag en kund med extern utländsk VD, som ska attestera både underlagen och reseräkningen. Och då får han attestera i två olika omgångar, vilket verkar otroligt knöligt.
Jag som extern redovisare vill ju ge kunden smarta förenklade lösningar, och vi använder idag Mobil Scanning, och det fungerar väldigt bra. Att koppla ett underlag till en reseräkning borde ju inte vara att börja om från början, mer att tillämpa samma teknik fast på olika delar av erat programutbud?
Foto på Kirsan

Kirsan

 • 374 poäng 250 badge 2x thumb
 • förhoppningsfull och taggad!

Publicerades för 6 år sedan

 • 6
Foto på Kirsan

Kirsan

 • 374 poäng 250 badge 2x thumb
...eller åtminstone kunna ladda upp scannade dokument av sina kvitton och underlag för reseräkningen. Annars är det ju bara en reseräkning, och underlagen finns på ett ställe, attesteraren på ett andra, och löneadministratören på ett tredje. Det blir massor med mejl fram och åter, och ärligt talat, så tappar vi helt poängen med att betala för en tjänst, om det inte går att förenkla? Papper har fungerat hittills, och ser nog ut att göra det framöver ett tag till! Eller?
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det är absolut något som är intressant för oss och det har varit uppe för diskussion. Det finns säkert fler som har behov av att kunna koppla underlag till reseräkning/utlägg.

Kan inte lova någonting om när det kan tänkas vara på tapeten men tackar för att du framför dina tankar till oss!
Foto på Karpen

Karpen

 • 60 poäng
Uppenbarligen var detta uppe för ett år sedan. Har det hänt något? Hur ska man kunna attestera utlägg när man inte kan se kvittona som den anställde har?
Tony
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb

Hej!

För har vi tillfället valt att fokusera våra utvecklingsresurser på andra delar i lön och inte på Visma Resa & Utlägg.

När vi börjar att titta på förändringar som ska göras i Visma Resa & Utlägg är detta en av de saker som står högst upp på prioriteringslistan då vi ser hur det skulle förenkla ert arbete med att kunna få dokument kopplade till Resa & Utlägg.


Foto på Birgitta

Birgitta

 • 376 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Koppla underlag digitalt till Resa & Utlägg.

Vi använder Resa & Utlägg och skulle behöva kunna koppla underlagen (kvitton) till reseräkningen. De personer som attesterar reseräkningarna sitter på annan ort och har inte underlagen hos sig. Det skulle underlätta för oss och bli en mer korrekt hantering.
Foto på Midem

Midem

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb
Hallå! Har ni på Visma tittat något mer på detta? Ni började ju för 3 år sedan..?
Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej.

Vi har för tillfället valt att prioritera våra utvecklingsresurser på andra förbättringsområden då vi inte har sett en tillräckligt stor efterfrågan bland våra kunder för denna funktionalitet. Det finns därför inga planer i dagsläget på att införa detta önskemål men vi utvärderar löpande vilka förbättringar som kan ge mest nytta för våra kunder.
Foto på preben

preben

 • 62 poäng
Hei. Jeg legger inn et ønske om dette igjen.

Mulighet for å laste opp kvitto og koble denne til reiseregning eller utlegg , etc
Foto på Karolina

Karolina

 • 496 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, hur går det med att kunna koppla inskannade kvitton till reseräkningar? Jag får mycket frågor på det ifrån våra kunder som använder sig av Resa och Utlägg. Andra system har redan åtgärdat detta, är det på gång?
Foto på cecilia

cecilia

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Hej!
Vi har precis börjat använda oss av Resa & Utlägg och det är trist att man inte kan koppla sitt skannade kvitto till utlägget.
Hoppas att ni kan prioritera denna fråga då den visst var uppe redan för 4 år sedan...
Foto på Linda Kjellsson

Linda Kjellsson, Produktspecialist Visma Lön

 • 698 poäng 500 badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
I Visma Resa&Utlägg kan du inte skanna kvitton.  Det kan du däremot i tjänsten  Visma CompanyExpense. Har ni mycket utlägg och reseräkningar kan det vara ett alternativ för er.
Här kan ni läsa mer om hur det fungerar. 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.