Rätta Momsrapport - eEkonomi

 • 1
 • 2
 • Fråga
 • Uppdaterades för 6 månader sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej,
jag har idag den 10 september skapad min momsrapport för augusti med datum den 31 augusti. När jag hade bokfört den så inser jag att det är fel och vill rätta den. Men det fungerar inte. Jag kan inte ångra den eller ta bort den. Det jag kan är att jag gör manuell en konvertering av kontorna. Däremot kan jag inte skapa en ny momsrapport. Varför?
Hur gör jag nu. Det är den senaste momsrapporten och jag vill gärna rätta den innan jag skickar in den till skatteverket.
//Johanna
Foto på johader

johader

 • 292 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
 • 2
Foto på Ytterhogdal

Ytterhogdal

 • 1,754 poäng 1k badge 2x thumb
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,156 poäng 10k badge 2x thumb
Länken som Ytterhogdal lade in är till vår skrivna hjälp och beskriver precis hur du ångrar och skapar om en momsredovisning.
Däremot det du skriver att du inte kan ångra eller ta bort den får mig att tro att du kanske är på fel sida i programmet.
Om du går in under Bokföring och Momsredovisning så ska du på denna sida få fram en lista över dina skapade momsredovisningar.
Här ska du se din momsredovisning för Augusti och klickar du på den raden så får du till höger upp en knapp med Åtgärder och där ser du Ångra.
Väljer du att ångra så vänder programmet automatiskt bort den verifikationen som har skapats och du kan göra om momsen för Augusti.

Om det inte fungerar får du gärna återkomma eller kontakta vår support via telefon eller chatt.

Foto på johader

johader

 • 292 poäng 250 badge 2x thumb
Tack Cecilia, nu fick jag till det. :-)

//Johanna
Foto på Tina

Tina

 • 272 poäng 250 badge 2x thumb
Jag har ångrat momsrapporten för dec-17 (har kvartal) men när jag ska skapa ny rapport så går det inte. Jag har gjort rättelser i bokslutet
(Redigerad)
Foto på Theodor Ahlström

Theodor Ahlström, Moderator

 • 5,080 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Tina,


Får du något direkt felmeddelande när du försöker att bokföra momsredovisningen för perioden? Om du har gjort bokslutet för 2017 kan det även vara så att du har låst din bokföring i eEkonomi för 2017. Om den är låst så kommer du att få ett meddelande om att det inte går att bokföra momsredovisningen eftersom bokföringsperioden är låst. Om du behöver låsa upp din bokföring för att skapa rapporten på nytt så går det att göra under Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter - Bokföring låst t o m. 


Återkoppla gärna med lite mer information om vad som händer när du försöker skapa rapporten och om det är så att du får något felmeddelande. 


Trevlig helg! 
/Theodor
Foto på bjsvanstrom

bjsvanstrom

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Ändra/ångra momsredovisning - eEkonomi.

Jag undrar om det går att ändra eller göra om momsredovisningen när man bokfört den. Har nyligen börjat använda eEkonomi och missade att det fanns ingående moms innan det första kvartalet som jag nyss bokfört. Tillgängliga kvartal verkar nu vara endast de efterföljande (vilket iofs är logiskt) men går det att på något sätt komma åt det föregående kvartalet? Antar att jag kan göra en manuell momsredovisning till skatteverket annars...?
Foto på Theodor Ahlström

Theodor Ahlström, Moderator

 • 5,080 poäng 5k badge 2x thumb
Hej bjsvanstrom,


Om du går in på din momsredovisning och klickar Åtgärder - Ångra så skapas det en korrigeringsverifikation på den verifikation som skapades utifrån att du bokförde din momsredovisning första gången, momsperioden blir då upplåst och om du sedan skapar om momsredovisningen för samma period så plockas tidigare verifikationer också med. Antingen att du gör det och tar ut en ny fil som du skickar in till Skatteverket, eller så kan du manuellt redovisa momsen till skatteverket för den perioden och sedan se över din bokföring i eEkonomi så att den stämmer mot det som har redovisats. Du kan även läsa lite mer om det på sidan Rätta tidigare periods momsredovisning.


Ha en fin dag!
/Theodor

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.