Redigera datum kommande periodiseringar - eEkonomi

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 vecka sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)

Jag skulle vilja kunna redigera datumet på en kommande periodisering. Detta tycker jag inte borde vara något problem rent bokföringsmässigt, pengarna kan ju ligga kvar på 1790 tills dess att jag väljer att genomföra periodiseringen, oavsett om det blir vid det datum jag bestämt då jag la in fakturan, eller om jag väljer att skjuta fram den.

Dessutom som en bonus hade det ju inte varit fel att kunna ändra kostnadskonto fram tills man bokför händelsen.

Foto på Andreas L

Andreas L

 • 2,950 poäng 2k badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

 • 3
Foto på Thomas

Thomas, Champion

 • 12,226 poäng 10k badge 2x thumb
Det borde även gå att ändra verifikationstexten.
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,066 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Verifikationstexten går att ändra när verifikationen är skapad genom att klicka in på den och göra ändringen.

Gällande uppdateringen av datumet på periodiseringar har jag lyft detta för vår utvecklingsavdelning.

/Anna
Foto på Caroline

Caroline

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Hur går det med detta? Det verkar inte ha blivit ändrat ännu?
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Jag ber om ursäkt att vi inte uppdaterat med information i denna tråden på länge.

Det är absolut en bra idé och jag förstår att det skulle underlätta för er som arbetar med periodiseringar i programmet, i dagsläget är det inget som vi planerar att utveckla inom den närmsta framtiden. Däremot rekommenderar vi alla användare som har samma önskemål att ni går in och kommenterar eller röstar på tråden. På det viset samlar vi alla tankar om önskemålet på ett och samma ställe.

Ha en fin dag!

/Lovisa
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 21,594 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Den möjlighet som finns gällande att ändra datum för periodiseringar är datumet för alla periodiseringar på samma dokument. 

T ex har du skapat en leverantörsfaktura och valt att periodisera den. Du har t om utfört och bokfört en del periodiseringar, men inser sedan att det är fel datum på periodiseringarna. 
Du kan då gå in till Inköp - Leverantörsfakturor - Markera den faktura det gäller - Åtgärder - Periodisering. Här inne har du en ruta som heter "Första datum" som du har möjlighet att ändra. Samma datum som du ändrar till ändras också under Kommande periodiseringar för kommande månader. 

Men det som är viktigt att veta här är att om du ändrar datum och redan har genomfört någon periodisering på annat datum, så kommer den tidigare verifikationen på det tidigare datumet att korrigeras och vändas automatiskt av programmet. Precis som att den inte blivit genomförd eller bokförd. Går du sedan tillbaka till leverantörsfakturan så ser du att ingen av blivit genomförd utan du har då möjlighet att genomföra och bokföra alla på nytt och på korrekt datum. 


Det vi därmed i detta inte har stöd för idag, är att ändra datum på enbart de kommande periodiseringarna. Vi behåller självklart önskemålet öppet och rekommenderar andra som gillar önskemålet att följa tråden. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie