Registervård och fellista - Administration

 • 0
 • 10
 • Fråga
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre. Communitymoderatorn angav följande anledning för att arkivera: .

Har jobbat med ett antal ekonomisystem / affärssystem och har "nyligen" börjat arbeta med Visma Adm 2000 (då jag bytt jobb). Jag arbetar med utvecklingsfrågor och jobbar övergripande med Vismas alla funktioner som huvudansvarig. Dom grundläggande stora problemen som jag anser systemet har är följande:

1) Att inte systemet bygger på en SQL-databas - vi är 15 användare och har många codebase-error fel bl.a. Trots vidtagna åtgärder enligt manualer fortsätter problemen
2) Alla evinnerliga journaler - krångligt, tidsödande mm mm - kan utveckla det i oändlighet
3) Att systemet förutsätter att du hela tiden "måste" köra registervård - vi kör registervård minst 1 gg / vecka. Då vi är många användare måste detta göras kvällstid när ingen annan jobbar för att inte störa verksamheten. Vi får ca 100 felposter VARJE GÅNG vi gör registervård. Jag har analyserat dessa felposter och jag blir alldeles mörkrädd. Efter registervård och rättning av fel har ändringar av lagersaldon skett, ackumulerad omsättning artiklar & kunder, täckningsbidrag, senaste fakturadatum, genomsnittlig betaltid, på väg i leverantörsfakturor mm mm mm mm. Detta är likadant VARJE GÅNG! Detta innebär att jag inte kan lita på en enda uppgift i systemet eftersom jag inte vet om den är korrekt. Kanske då direkt efter registervården men jag kan ju inte köra registervård var 5:e minut! Förtroendet för systemet har tyvärr radikalt minskat och redan innan har jag övervägt att byta system. Jag förstår inte att vi som användare kan acceptera att det hela tiden blir fel i databasen som man måste åtgärda med registervård. Visma är ju ändå en ledande aktör på marknaden av ekonomisystem. Jag har pratat med utvecklare direkt på Visma och det har väl diskuterats många år vad jag förstår att helt göra om plattformen för att få en bättre produkt. Vad händer undrar jag? Är det bara funderingar eller kommer något revolutionerande hända inom kort?

Vi användare måste också kunna känna att våra åsikter lyssnas på men jag får intrycket när jag läser i forumet att vissa saker har efterlysts i många år men inget händer. Det är väl en sak om det är en väldigt specificerad önskan som inte är allmän men många önskemål är sådana man tycker borde vara tillrättat för länge sen som varenda användare skulle ha nytta av.

För att ta ett beslut om framtiden behöver jag veta vad som övergripande kommer hända i systemet närmsta året / åren och då framför allt när det gäller databashanteringen i Visma.

Tack för ordet! / Christer
Foto på Christer66

Christer66

 • 850 poäng 500 badge 2x thumb
 • Frustrerad

Publicerades för 4 år sedan

 • 0
 • 10
Foto på Susanne Friman

Susanne Friman, Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering, Visma Tid, Visma Compact

 • 2,430 poäng 2k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej,

Tack för alla era inlägg i den här frågan. 
Vi arbetar just nu med en stor uppdatering där vi byter databas till Microsoft SQL Server. Versionen är planerad att släppas i slutet av sommaren och den ger oss större möjligheter att i 
framtiden implementera funktionalitet som efterfrågas och den tar programmet till nya nivåer.

Vill du veta mer och följa hur det går? Gå in på Vi byter databas i Visma Administration/Fakturering/Förening » 

Mvh
Susanne