Registrera övertid i timmar utan belopp - Lön Anställd/Lön 300/600

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Finns det någon funktion i Visma lön 600 där man kan registrera in antalet övertidstimmar för de anställda? Företaget har skrivit bort övertidsersättningen så det är inte frågan om att betala ut eller använda tiden utan bara hålla koll på hur mycket timmar en anställd arbetar övertid.
Foto på Marie Berg

Marie Berg

  • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på annasarnehed

annasarnehed

  • 2,944 poäng 2k badge 2x thumb
Hej, Jag har gjort en variant där jag kopierat övertidslönearten och tagit bort beräkningsformeln och kopplingar till statistik och ackumulatorer m.m. Då blir det endast en tidregistrering av övertid. 
/Anna
(Redigerad)
Foto på Marie Berg

Marie Berg

  • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Tack för svaret! Jag har dock kommit på att det vi egentligen vill ha är en funktion i visma stämpla i kalendern där man kan fylla i hur många timmar man varje månad har arbetat övertid. Är det möjligt att få till Visma ansvariga?
Mvh
Marie
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

  • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! 
I löneprogrammet eller i Stämpla finns tyvärr ingen funktion för att bara registrera timmarna för övertiden. Lönearterna är som standard styrda med ett belopp. Antingen får du använda work-arounden du har fått tidigare i tråden här, alternativt kanske du skulle titta på bara de arbetade timmarna istället.

Registrerar dom sin arbetade tid? I så fall tänker jag att du kan skriva ut statistik på de faktiskt arbetade timmar och jämföra med det timmar de borde ha arbetat. Det beror på hur du vill att dessa övertidstimmar ska påverka rapporter och andra beräkningar. Vill du bestämma specifikt hur just dessa timmar ska påverka rapporter, semester m.m. så behöver de registreras för sig. 
Eller om ni med förtroendetid så att de inte stämplar sina tider utan bara avvikelser, då behöver ni också registrera dessa tider specificerat. Om du använder lösningen du har fått tidigare i tråden, var noga med så att ställa in inställningarna på lönearten som du vill ha det.

Så tyvärr ingen funktion som finns i dagsläget men jag lägger det som ett önskemål.

Ha det gott!

/Sanna

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.