Resultatenheter/projekt på in- och utbetalningar i Administration/Förening

 • 22
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Våra föreningsavgifter skrivs ut som avtalsfakturor och skall betalas till föreningens plusgirokonto. Plusgirokontot tillhör resultaenhet S. När inbetalningen kommer in på plusgirot och registreras i kundreskontran så skapas en verifikation, Felet är att de inbetalda avgifterna till plusgirot då inte kommer att tillhöra resultatenhet S utan en "blank" resultatenhet.
Det innebär ett stort problem för mig vid årsslutet då jag måste gå igenom alla verifikationer med inbetalningar till plusgirot från kundreskontran och manuellt överföra de felaktiga till resultatenhet S
Foto på ake

ake

 • 270 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 22
Foto på Susanne Friman

Susanne Friman, Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering, Visma Tid, Visma Compact

 • 2,410 poäng 2k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Vi förstår att det blir ett stort problem för dig som har behovet av att ange resultatenheter även på tillgångs- och skuldkonton.
Just nu finns det inte någon tidsplan på när vi kan införa detta, men synpunkten ligger fortfarande kvar för framtida funktioner.

För att underlätta för dig under tiden kan du göra enligt mitt förslag nedan. Exemplet här gäller om du vill bokföra dina inbetalningar på resultatenheter: 

 1. Lägg upp ett eller flera nya konton som du gör in-/utbetalningarna till för de olika resultatenheter som du vill bokföra på. 
 2. Bokför sedan de inbetalningar på det nya kontot, i detta exemplet 1931. 
 3. Lägg upp en konteringsmall enligt bilden nedan. 

 4. Konteringsmallen ska alltså vara en Periodisering/Fördelning och att den ska utföras sista dagen i månaden.Konteringarna här tar månadssaldot som finns på 1931 (Kontot för den ena resultatenheten) och lägger den på ditt vanliga bankkonto, i detta fallet 1930 och på resultatenhet 1.
 5. När månaden är slut kör du periodiseringarna. Enligt exemplet skulle verifikatet bli följande:

 6. Därefter kan du ta ut dina balans och resultatrapporter per resultatenheter och även få med uppgifterna om inbetalningarna.
Om du behöver bokföra dina bankavgifter gör du på samma sätt, dvs skapar ett bokföringskonto för resultatenheten och även skapar konteringsmall.

Hoppas det här kan hjälpa dig.