Resultatenheter/projekt på in- och utbetalningar i Administration/Förening

 • 22
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Våra föreningsavgifter skrivs ut som avtalsfakturor och skall betalas till föreningens plusgirokonto. Plusgirokontot tillhör resultaenhet S. När inbetalningen kommer in på plusgirot och registreras i kundreskontran så skapas en verifikation, Felet är att de inbetalda avgifterna till plusgirot då inte kommer att tillhöra resultatenhet S utan en "blank" resultatenhet.
Det innebär ett stort problem för mig vid årsslutet då jag måste gå igenom alla verifikationer med inbetalningar till plusgirot från kundreskontran och manuellt överföra de felaktiga till resultatenhet S
Foto på ake

ake

 • 270 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 22
Foto på Annie Karlsson

Annie Karlsson, Employee

 • 3,282 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!

Jag förstår ditt problem och tar ditt önskemål vidare till vår utvecklingsavdelning.

Tack för att du tog dig tid att framföra detta.
Foto på Inga-May Gustavsson

Inga-May Gustavsson, Fd Produktspecialist Visma Administration, Visma Förening och Visma Fakturering

 • 540 poäng 500 badge 2x thumb
Hej!
I dagsläget finns endast möjlighet att bokföra på resultatenhet när det gäller kostnader och intäkter.
Vi har tidigare fått in synpunkter på att behovet även finns på in- och utbetalningar. Det skulle därför vara av stor betydels för oss om fler kunde visa här i tråden att behovet finns. Det underlättar prioriteringen för oss.
Foto på sven

sven

 • 156 poäng 100 badge 2x thumb
Då vi har enheter runt om i landet som har sin egna ekonomi men som sköts centralt tillsammans i en enhet är vi i behov av att kunna ange resultatenhet vid in och utbetalningar av fakturor i Visma förening
Foto på Carin Larsson

Carin Larsson

 • 150 poäng 100 badge 2x thumb
Vi arbetar projektbaserat och använder projektredovisningen i Visma Administration 2000. Jag vill att även bankkostnader och valutakursdifferenser, vilka är kostnader/intäkter för företaget, skall bokföras på projekten. Projektnummer är angivet på kundfakturan och konto 6570 samt 7960 är inställda för projektnummer ”ofta”. Dock kommer inte några projektnummer med på bokföringsunderlaget när jag kör inbetalningsjournalen. Det betyder att jag måste sitta och rätta verifikationerna manuellt och det är inte bra. Tar för mycket tid eftersom vi till största delen (99 %) har utländska kunder med utlandsbetalningar och utländska kundfakturor. Glad att få det här åtgärdat i kommande versioner av programmet.
Foto på AgnetaS

AgnetaS

 • 358 poäng 250 badge 2x thumb
Skulle vilja att det går att registrera resultatenhet även på in- och utbetalningsjournaler och att en varning visas.

This reply was created from a merged topic originally titled
Resultatenhet vid registrering av in- och utbetalningar.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,300 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Liknande önskemål fanns i en tidigare tråd så jag slår ihop ditt inlägg med den för att samla allt på ett ställe.
Tack för att du framförde dina synpunkter till oss!
Foto på Marie K

Marie K

 • 186 poäng 100 badge 2x thumb
Vill absolut att det skall fungera med resultatenhet på in- och utbetalningsjournaler. Måste varje gång gå in manuellt och ändra detta.
Foto på Ulf Jonsson

Ulf Jonsson

 • 5,150 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! Det skulle vara bra att kunna ange resultatenhet i rutinen bortskrivningar

This reply was created from a merged topic originally titled
Ange resultatenhet bortskrivning/kundinbetalningar - Administration.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,300 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Jag slår ihop ditt inlägg med en tidigare tråd för att samla alla synpunkter på ett ställe. Tack för att du framförde din idé till oss!
Foto på Ulf Jonsson

Ulf Jonsson

 • 5,150 poäng 5k badge 2x thumb
Tack! Kan tillföra att detsamma borde gälla vid fakturering och utbetalningar. Det spelar ju egentligen ingen roll om man sätter ett konto att alltid ha resultatenhet. Vid journaler gör programmet en "override" om man exempelvis glömmer att ange resultatenhet på en ny artikel
Foto på De Wina

De Wina

 • 922 poäng 500 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Verifikationsrader innehållande kostnadsställe samt projketnummer - Administration.


Jag använder mig utav Administration 1000 och tycker att det är ett problem i inbetalningarna att jag inte kan lägga till kostnadsställe eller projektnummer utan jag får stryka hela raden i verifikatet och göra om raden, vilket inte blir så snyggt när jag har en del upprepande sådana händelser. Kan man inte få till en funktion där man kan lägga till kostnadsställe och projektnummer utan att stryka hela raden? Eller att man kan göra detta direkt i inbetalningen?
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 92,890 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!
Jag slår ihop din idé med denna tråden så får vår utvecklingsavdelning en samlad bild på hur funktionen önskas se ut!
/Anna
Foto på Karoline

Karoline

 • 146 poäng 100 badge 2x thumb
Hej

Det som skrivs i frågan ovan skulle vara kanon för oss också... Blir mycket manuellt arbeta att gå in och registrera resultatenheten efteråt..
Foto på Lena

Lena

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Resultatenhet på kursdifferens vid kunds inbetalning - Administration.


Hej,Varför får man inte med resultatenheten när man får kursdifferens på en kunds inbetalning. Resultatet stämmer inte per kostnadsställe.
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Moderator

 • 30,624 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Lena!

Jag slår ihop din tråd med en liknande som vi har sedan tidigare - så samlar vi allt på samma plats.

Tack för du tog dig tid att framföra ditt önskemål!

/Mita
Foto på AnnaMian

AnnaMian

 • 410 poäng 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Konton inställda på Alltid resultatenhet bokas utan resultatenhet - Administration.


I adm 2000 kan man ange på konto att det ALLTID ska vara resultatenheter och man kan även ange vilken som ska förelås. Borde inte programmet kunna plocka detta när man gör tex inbetalning/utbetalning från utlandet som i allra flesta fall generera en autmatbokning på tex 3960 valutakursdiff. Eller i fall där man skapat fakturor så används öresutjämning rätt ofta. Ska det bli rätt nu måste man gå in på varje verifikat och stryka och lägga till, vilket i min mening ser rätt stökigt ut, eller så måste man göra ett korrigeringsverifikat varje månad så man får bort dessa småtransaktioner som inte innehåller någon resultatenhet fastän man sagt att kontot ALLTID (!) ska ha resultatenhet. Pliis, kolla på detta!
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Moderator

 • 30,624 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Vi hade två liknande trådar här, därför jag slår ihop denna tråden med den andra - så har vi allt på ett och samma ställe.

/Mita
Foto på Ivan

Ivan

 • 198 poäng 100 badge 2x thumb
Upptäckte problem med avsaknad av resultatenhet i inbetalningsjournal i samband med bokslutsarbetet. Om ett konto är förvalt att alltid ha resultatenhet bör detta komma med även vid registrering av direktbetalningar på det kontot.
Foto på susanne

susanne

 • 208 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Går inte att bokföra på projektnummer vid in- och utbetalningar..


Hej,

Mitt problem är att jag alltid ska bokföra mot projekt. Vid in- och utbetalning så går inte det. Problemet uppstår, när det är t ex bankkostnader vid en utlandsbetalning, eller en ränteintäkt som kunden betalat utan faktura. Det finns ingen ruta att fylla i projektnummer. Alla mina konton är kopplade så, att projektnummer ALLTID ska uppges, och jag har ett standardprojektnr som hänvisas till idag, men bokningen blir ändå inte mot projekt.När kommer ni att åtgärda detta?

Jag har påpekat detta minst tre ggr, men det händer inget.
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb
Behöver ha Resultatenhet på alla resultatkonton, detta för att bl.a. kunna säkerställa den interna bokföringen. Känns väldigt angeläget att ni fixar detta så att man inte ska behöva gå in och stryka rader, vilket känns ohållbart i längden.

Tack!
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er, 

Tack för all input och era beskrivningar. Det här önskemålet har vi haft med oss en längre tid men har inte kunnat prioritera det i förhållande till andra efterfrågade funktioner i produkten. Det är därför väldigt uppskattat att vi får en samlad bild av behovet här i forumet och att vi får direkt kontakt med er som efterfrågar just detta. 

Det jag vet i dagsläget är att det inte är en liten sak att lägga till kostnadsställen på In- och Utbetalningar. Som det ser ut just nu har vi fokus på andra områden i programmet och därför arbetar vi inte aktivt med den här frågan för tillfället. Det besked jag kan ge er idag är vi har med det här i planen på sikt och vi bevakar den här tråden samt alla andra diskussioner på forumet för att prioritera utvecklingsarbetet på bästa sätt. 

Jag återkommer med information om tidplan och eventuella följdfrågor här i tråden när vi tittar närmare på detta framöver. 
Foto på Marie K

Marie K

 • 186 poäng 100 badge 2x thumb
Vore jättebra att få inlagt kostnadsställe på dessa journaler. Slippa gå in varje gång på verifikationen och stryka rad och lägga till en rad med kostnadsställe.
Foto på susanne

susanne

 • 208 poäng 100 badge 2x thumb
Nu i år så får man ju inte rätta/ändra på verifikationen vad jag förstår. Detta innebär då, att det blir en väldig massa extra arbete för att göra rättelser på en ny bokföringsorder.
Det anser jag vara ganska högprioriterat . Du får gärna berätta vad som skulle kunna vara mer prio än detta?

MVH/Susanne Holtz
susanne@faroekonomi.se
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Susanne, 

Mycket bra input. Jag har tagit med mig din kommentar i diskussionen vi för kring de nya reglerna. Vi vill inte på något sätt göra det svårare att justera/ange kostnadsställen i programmet. Jag återkommer med besked när vi har beslutat hur internredovisningen kommer hanteras i nästa version. 
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb
Hej,

detta skulle man kunna lösa med automatik om man i Konteringsmallar hade begreppet Resultatenhet med i urvalet vid en automatfördelning. Man kunde då ta t ex ett valutavinstkonto i kombination med tomt i Resultatenhet och fördelat ut detta på önskvärd/önskvärda Resultatenheter.
Foto på Petra

Petra

 • 134 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Resultatenheter i inbetalningar!!.


Önskar att kunna boka på resultatenheter i inbetalningar!!
När jag registrerar inbetalningar så använder jag ibland kostnadskonton så som bankavgifter eller valutakurs vinst/förlust och då vi jobbar med resultatenheter på alla kostnader så måste jag efteråt gå in i verifikationen och stryka raden och lägga upp en ny med resultatenhet.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Petra, tack för din input. Se gärna mitt tidigare svar kring detta här ovan. 
Foto på susanne

susanne

 • 208 poäng 100 badge 2x thumb
Detta är exakt mitt problem också, bara med den skillnaden att jag använder projekt! Det är just valutadiffar/bankavgifter och liknande som inte kostnadsförs rätt.
Foto på Gerhard M

Gerhard M

 • 114 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Resultatenhet och projekt vid avräkning av förskottsbetald leverantör.


Använda RE-enhet och projekt. Har många förskott till leverantör och vill ha hjälpmedel att stämma av mot respektive leverantör
Foto på Erik

Erik

 • 92 poäng 75 badge 2x thumb
Vi har också stort behov av att kunna använda resultatenheter på inbetalningar och att dessa förs vidare till bokföringen.
Foto på Birgitta Erlandsson

Birgitta Erlandsson

 • 204 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Kundinbetalningar - varför går det inte att bokföra kursdifferenser på projekt???....

Jag har många kundfakturor, i utländsk valuta, som bokförs på projekt. När man sedan ska bokföra kundinbetalningen uppstår det väldigt ofta en kursdifferens. Varför går det inte att bokföra differens och bankkostnad direkt på projektet istället för att behöva skriva ut inbetalningsjournalen och därefter gå in i journalen och rätta transaktionerna?
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Birgitta, tack för din input och beskrivning.

Som uppdatering i den här tråden är vår bedömning likt tidigare att vi just nu prioriterar andra förbättringsområden högre, även om vi förstår att detta är angeläget för flera av er. Önskemålet är inte på något sätt bortglömt. 
Foto på Elisabeth

Elisabeth

 • 144 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette resultatenheter.

Vi har en bifirma i företaget och använder resultatenheter för att separera dom. Har lagt tvingande resultatenheter på alla konton och det fungerar jättebra tills man kommer till in-och utbetalningar där behöver man plötsligt inte ange resultatenheter på kontona. Vi måste därför manuellt ändra på alla verifikationer efteråt, känns inte optimalt och jag undrar om någon har en bättre ide, får inte ha några verifikationer där något konto finns med som inte ligger på någon resultatenhet
Foto på Marie K

Marie K

 • 186 poäng 100 badge 2x thumb
Vi använder också resultatenheter på alla konton, vill verkligen få med det på in- och utbet.
Hopplöst att alltid behöva gå in och ändra alla verifikationer.
Foto på sofie

sofie

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb

Hej. Detta problem uppdagades i denna tråd för fyra år sedan. Det är många som fortfarande inte har fått det löst. jag upplever också att jag vill få det åtgärdat så snart som möjligt. Onödigt arbete att behöva stryka verifikat för att sedan rätta med resultatenhet. Jag hoppas hoppas verkligen att detta löser sig snart.


Foto på susanne

susanne

 • 208 poäng 100 badge 2x thumb
ja, det är faktiskt väldigt irriterande att inte Visma gör något åt detta problem. Det är rent av nonchalant.
Foto på Marie K

Marie K

 • 186 poäng 100 badge 2x thumb
Fruktansvärt irreterande.
Foto på Susanne Friman

Susanne Friman, Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering, Visma Tid, Visma Compact

 • 2,410 poäng 2k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Vi förstår att det blir ett stort problem för dig som har behovet av att ange resultatenheter även på tillgångs- och skuldkonton.
Just nu finns det inte någon tidsplan på när vi kan införa detta, men synpunkten ligger fortfarande kvar för framtida funktioner.

För att underlätta för dig under tiden kan du göra enligt mitt förslag nedan. Exemplet här gäller om du vill bokföra dina inbetalningar på resultatenheter: 

 1. Lägg upp ett eller flera nya konton som du gör in-/utbetalningarna till för de olika resultatenheter som du vill bokföra på. 
 2. Bokför sedan de inbetalningar på det nya kontot, i detta exemplet 1931. 
 3. Lägg upp en konteringsmall enligt bilden nedan. 

 4. Konteringsmallen ska alltså vara en Periodisering/Fördelning och att den ska utföras sista dagen i månaden.Konteringarna här tar månadssaldot som finns på 1931 (Kontot för den ena resultatenheten) och lägger den på ditt vanliga bankkonto, i detta fallet 1930 och på resultatenhet 1.
 5. När månaden är slut kör du periodiseringarna. Enligt exemplet skulle verifikatet bli följande:

 6. Därefter kan du ta ut dina balans och resultatrapporter per resultatenheter och även få med uppgifterna om inbetalningarna.
Om du behöver bokföra dina bankavgifter gör du på samma sätt, dvs skapar ett bokföringskonto för resultatenheten och även skapar konteringsmall.

Hoppas det här kan hjälpa dig.
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb
En lösning som tyvärr inte säkerställer att alla konton man önskar har en resultatenhet på sig, även så medför denna lösning en väldans massa nya konton.
Foto på susanne

susanne

 • 208 poäng 100 badge 2x thumb
Denna "programlösning borde prioriteras i mitt tycke, håller med dig Jannicke.
Foto på sven

sven

 • 156 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette resultatenheter inbetalningsjuornal.


När jag registerar betalning av leverantörsfakturor så får jag inte med resultatenheter i verifikationen. Detta är en nödvändighet för min bokföring då vi har många resultatenheter med eget ekonomiskt ansvar. Jag får lov att vid varje sådant tillfälle gå in manuellt och rätta verifikationen för att det skall fungera. Detta är ett arbete som är helt onödigt med dagens teknik eftersom det fungerar alldeles utmärkt i alla andra funktioner i programmet.

Bifogar en kopia på hur en verifikation ser ut efter manuell ändring.Kan inte vara någon svårighet eller stor kostnad för er att fixa detta ganska omgående.

Svenska Agilityklubben

Sven Åfeldt

kassör

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.