Resultaträkning saknas i årsredovisningen när resultaträkningen är tom (0 på samtliga konton) - eEkonomi

 • 1
 • Problem
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Löst
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej!

Har ett AB som endast köpt aktier i ett annat bolag (fin anläggningstillgång) och detta är den enda transaktionen. Således finns inget belopp alls i resultaträkningen. När jag skapade årsredovisningen i Visma eekonomi så kommer endast balansräkningen med. Måste inte resultaträkningen med i en årsredovisning även om den bara består av en massa nollor? Har skickat in den till Bolagsverket.

/Magnus

Foto på Mahei

Mahei

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Magnus,

Det som ska skickas in till Bolagsverket är Bestyrkt kopia av årsredovisningen och den ska bestå av:
* Förvaltningsberättelse
* Resultaträkning
* Balansräkning
* Noter
* Kassaflödesanalys, om det är ett större aktiebolag

Då det i dagsläget inte går att få ut en Resultaträkning som är noll via Årsredovisningen, får du istället ta ut den i programmet via Bokföring - Utskrifter - Resultaträkning och komplettera uppgifterna du redan skickat till Bolagsverket.

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Mahei

Mahei

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb

Hej Susan,

Tack för ditt svar! Om man gör utskriften enligt ditt förslag ovan så torde den preliminära resultaträkningen man får ut inte stämma med kravet på uppställning av en resultaträkning i en årsredovisning enligt K2. Ex finns ingen rubrik för "Nettoomsättning".

Bolagsverket: Företag som valt att upprätta sin årsredovisning enligt Bokföringsnämndens vägledning Årsredovisning i mindre aktiebolag (K2), ska upprätta en kostnadsslagsindelad resultaträkning. Hur en kostnadsslagsindelad resultaträkning ska utformas framgår av Bokföringsnämndens vägledning Årsredovisning i mindre aktiebolag (K2)

Följdfrågan blir därför om du tror att det räcker med utskriften av resultaträkningen enligt ovan för att uppfylla K2-regelverket?

/Magnus

Foto på Lovisa - Revidera i Bohuslän AB

Lovisa - Revidera i Bohuslän AB, Champion

 • 11,356 poäng 10k badge 2x thumb
Hej!

Jag har svårt att tro att du ska kunna sätta ihop en årsredovisning enligt K2 utan att ha ett bokslutsprogram. Jag hittar ingen funktion för det i Visma eEkonomi??

Precis som du skriver är det viktigt med rubrikerna och även vilka nötter som måste finnas. Eget kapital måste specas i förvaltningsberättelsen och finansiella anläggningstillgångar ska finnas bland tilläggsupplysningarna. 

Jag skulle nog rekommendera att du kontaktar en byrå som kan hjälpa dig. Att lägga upp ditt bolag som kund och göra en årsredovisning skulle jag tippa på är 2 timmars arbete med formalian.

Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
Revidera i Bohuslän AB
Foto på Mahei

Mahei

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb

Hej Lovisa,

Tack för svar. Min fråga ovan ska mer ses som retorisk:) Vi är en mindre byrå som använder Visma eekonomi och det fungerar i normalfallet bra med både årsredovisning och deklaration via deras tillvalstjänster. Den mänskliga faktorn spökade dock här så att resultaträkningen inte kom med i årsredovisningen till Bolagsverket, och när vi tittade närmare på detta upptäckte vi frågeställningen ovan.

/Magnus

Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan! 

Vi kikar just nu på om det finns möjlighet att få ut en resultatrapport trots att det inte finns något bokfört på resultatkonton samt vad bolagsverket kräver i sådana fall. 

Vi återkommer självklart här när vi har mer info :)

/Lovisa 
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er! 

Nu har jag lite mer information gällande det problem ni stött på. 

Vi vill självklart lösa detta så att det går att få ut en resultaträkning trots att den bara visar nollor. Som det ser ut i dagsläget kommer inte detta bli löst inom den närmsta framtiden.

Vi kommer att ta kontakt med dig Mahei för att hjälpa dig vidare. 

Om det är så att ni är fler som har samma problem hojta här i tråden så ska vi hjälpa er :)

/Lovisa 
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,360 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej allihop! 

Vi har nu hittat en lösning på problemet och fr om nu går det bra att få fram samt skriva ut en resultatrapport från årsredovisningen även att den visar 0 på samtliga konton. 

Har du en resultaträkning med 0 på samtliga konton, testa nu gärna att du har möjlighet att skriva ut resultaträkningen från Årsredovisningen. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.